Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DAWIDspinn

U nas to samo 14 sztuk 90-110 cm i wszystkie ledwo dotknięte, wychaczone w wodzie, po genialnym ostatnim weekendzie, jakoś nie bardzo cieszą, trzeba się przyzwyczajać, takie żerowanie trafia się raz na rok albo i dłużej. Wracamy do orki za jednym dobrym braniem :)

• Like 1

Witam wszystkich użytkowników  :) Jestem nowy na forum i chciałbym sie dzielić swoimi osiągnieciami jak i również słuchać i uczyć się od wytrawnych łowców ;) Tak więc na dobry początek wczorajsze 178 cm, pierwszy w życiu  :D  Pozdro dla wszystkich.

post-60522-0-78697500-1440358023_thumb.jpg

• Like 20

Witam wszystkich użytkowników  :) Jestem nowy na forum i chciałbym sie dzielić swoimi osiągnieciami jak i również słuchać i uczyć się od wytrawnych łowców ;) Tak więc na dobry początek wczorajsze 178 cm, pierwszy w życiu  :D  Pozdro dla wszystkich.

attachicon.gif20150822_200804.jpg

Szczerze gratuluję Patryk , piękna ryba i złowiona na ''trudnej'' wodzie tym bardziej cieszy  :)  :)  :)

Witaj na forum.

Edytowane przez Karol Krause
  • Like 1

Trzeci rok pływania.

Drugi rok na mazowieckiej Wiśle.

I pierwszy w życiu  Sum, przez wielkie "S"  (183cm). 

post-54230-0-82314200-1440366602_thumb.jpg

Wielkie dzięki dla kolegi Traq że podpłynął i zrobił mi fotkę z rybą, mimo że mu trochę tego suma zdjąłem sprzed nosa ;-)

Edytowane przez glider
  • Like 16

Trzeci rok pływania.

Drugi rok na mazowieckiej Wiśle.

I pierwszy w życiu  Sum, przez wielkie "S"  (183cm). 

attachicon.gifsum_183.jpg

Wielkie dzięki dla kolegi Traq że podpłynął i zrobił mi fotkę z rybą, mimo że mu trochę tego suma zdjąłem sprzed nosa ;-)

Co prawda to prawda  :) Pierwsza prawda jest taka, że w weekend na mazowieckiej Wiśle jest coraz tłoczniej i w klasycznych miejscach siłą rzeczy zawsze napływa się przed kimś, albo po kimś. Musimy się z tym pogodzić, chociaż nie będę udawał, że widząc inną jednostkę chwalę ten moment w pięknych słowach :) Druga prawda jest taka, że nigdy nie napływałem na to miejsce tak jak Ty to zrobiłeś, więc jak widać jest jeszcze miejsce na inwencję  :)

Gratuluję suma i sposobu jego obsługi. 

Edytowane przez Traq
  • Like 1

Pierwsza prawda jest taka, że w weekend na mazowieckiej Wiśle jest coraz tłoczniej i w klasycznych miejscach siłą rzeczy zawsze napływa się przed kimś, albo po kimś. Musimy się z tym pogodzić, chociaż nie będę udawał, że widząc inną jednostkę chwalę ten moment w pięknych słowach :)

Niestety ...

W ten weekend spotkałem się ze znajomym na wodzie i wspominaliśmy czasy, gdy jedyną konkurencją byliśmy sami dla siebie.Dziesiątki kilometrów nieskalanej wody ... Łowienie sumów było owiane pewną magią. Ryby otaczała pewna aura tajemniczości. 

A obecnie? Przypomina to bardziej orkę na polu. Ludzie pływają gęsiego. Nie potrzeba wysilać mózgownicy, wystarczy poczytać różne źródła na temat sprzętu, przynęt, a reszta? Miejscówki widać jak na dłoni, wystarczy stanąć na końcu trollingowej kolejki i jechać w kółko.

W sobotę odechciało mi się nawet przeklinać pod nosem, bo nawet mnie to znudziło, gdy na wszystkich miejscówkach ktoś pałował wodę.

P.S.

Trafiliśmy z kolegą kilka niedużych ryb i KAŻDA miała pokaleczone pyski. Jedyny pozytywny wniosek jest taki, że jednak sporo ludzi wypuszcza te ryby.

• Like 4

Dodatkowa pozytywna informacja jest również taka, że skłuta ryba jednak bierze

Niestety ...

W ten weekend spotkałem się ze znajomym na wodzie i wspominaliśmy czasy, gdy jedyną konkurencją byliśmy sami dla siebie.Dziesiątki kilometrów nieskalanej wody ... Łowienie sumów było owiane pewną magią. Ryby otaczała pewna aura tajemniczości.

A obecnie? Przypomina to bardziej orkę na polu. Ludzie pływają gęsiego. Nie potrzeba wysilać mózgownicy, wystarczy poczytać różne źródła na temat sprzętu, przynęt, a reszta? Miejscówki widać jak na dłoni, wystarczy stanąć na końcu trollingowej kolejki i jechać w kółko.

W sobotę odechciało mi się nawet przeklinać pod nosem, bo nawet mnie to znudziło, gdy na wszystkich miejscówkach ktoś pałował wodę.

P.S.

Trafiliśmy z kolegą kilka niedużych ryb i KAŻDA miała pokaleczone pyski. Jedyny pozytywny wniosek jest taki, że jednak sporo ludzi wypuszcza te ryby.

W samym Krakowie wcale nie jest taka mała (na odcinku regulowanym stopniami). Ale zezwolenie ze swoimi warunkami nas obowiązuje i tyle. Czy się to komuś podoba, czy nie.

Więc co to ma być:

I bardzo dobrze :)

Czyli co? Wybieramy sobie czego przestrzegamy?

Potem płacz, że nalot i tłum na wodzie, gęsiego pływają, ryba wybita. I psioczenie, jak to wogóle jest do d..y. A samemu zachęca się do lania z góry na nie pasujące mi durne zapisy regulaminów.

W samym Krakowie wcale nie jest taka mała (na odcinku regulowanym stopniami). Ale zezwolenie ze swoimi warunkami nas obowiązuje i tyle. Czy się to komuś podoba, czy nie.

Więc co to ma być:

Czyli co? Wybieramy sobie czego przestrzegamy?

Potem płacz, że nalot i tłum na wodzie, gęsiego pływają, ryba wybita. I psioczenie, jak to wogóle jest do d..y. A samemu zachęca się do lania z góry na nie pasujące mi durne zapisy regulaminów.

Dopasowałem się do polskiego stanu umysłu w tamtym roku. Leję na zakazy trollingu, czyli sam sobie wybrałem jakich zasad przestrzegam. Patologia ... wiem ;)

Jak ktoś mi każe zabijać wszystkie ryby, które złowię  lub np. wielkie sumy, to też się nie dostosuję i nadal będę je wypuszczał. Ot taki przykład ...

Po prostu nie uznaję zasad narzucanych mi przez osoby, których podejścia do wędkarstwa nie szanuję.

• Like 11