Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

no parę argumentów, które mogę po części zrozumieć padło, tylko czemu zawsze muszą być niepotrzebne emocje, nawet mnie poniosło z tym "śmiać czy płakać" niestety :(

Po co w ogóle pytasz innych o co chodzi w trollingu, połów, zobacz i sam będziesz wiedział. Spodoba się to będziesz trolllingował, nie łowił z ręki i tyle. Zadawanie pytań znając odpowiedź i mając wyrobione zdanie jest trochę śmieszne.

Dla mnie np. łowienie sumów z ręki to strata czasu, choć czasami w dobrych miejscach tak łowię. Kilka ryb w ten sposób wyjąłem i czasem złowienie suma z ręki jest łatwiejsze niż w trollingu.

bo myślałem, że to jest "Forum Dyskusyjne" :)

Wiem że próbujesz wywołać dyskusję na temat fajności lub nie trollingu, ale jest ona trochę bez sensu. To tak jakby mnie ktoś chciał przekonać że żywiec jest fajny i skuteczny. Nie musi tego robić bo wiem że jest skuteczny, ale nigdy tak nie łowiłem i pewnie nie będę łowił (choć kto wie?) bo mi ta metoda nie leży. Jeśli Tobie nie leży trolling to łap sobie z ręki tylko nie przekonuj innych na siłę że trolling jest do kitu bo ludzie i tak będą tak łowić. Wędkarstwo jest świetnym hobby bo każdy znajdzie sobie jakąś działkę w której się odnajdzie, jeden lubi łowić na robaki inny na muchę, a inny sumy z ręki i niech tak zostanie.

• Like 6

Wróciłem dziś po tygodniowym wypadzie z nad dolnej ODRY .

Tam wszyscy co mają sprzęt pływający trolują.  Jest też cała masa wędkarzy stacjonarnych /brzegowych i jakoś nikomu to nie przeszkadza ,nawet w dobie niespotykanej tam NIŻÓWKI!!!!, 

Jak ktoś nie był , to niech sobie popróbuje sił w TROLU z tamtejszymi rybkami ,a następnie porówna wyniki z ludźmi łowiącymi z brzegu.

ŻYCZĘ SAMYCH SUKCESÓW TYM CO TWIERDZĄ ŻE TO METODA BARDZO ŁATWA   !!!  -  Po tygodniu pływania większość z nich zmieni zdanie  :P . ZAPRASZAM!!!!  -  i pewnie  nie wsiądą szybko do pływadła!!!!!! - lecz nie z powodu zakwasów mięśni ,ale z powodu BÓLU dupy i powiedzmy delikatnie bezrobocia   ;)   :P .

Jak na razie troling zgodnie z RAPR jest jedną z metod wędkowania!!!, więc dlaczego  się jej zabrania, a na przykład nie zabrania się łowienia na:

gumki,

na kulki proteinowe,

boleni na RH i woby TOMIEGO  ;) ,

NO DLACZEGO ??????  - przecież one też są bardzo skuteczne i szybko wykańczają rybostan niektórych akwenów?????.

Tu nie trzeba szukać ZŁA w metodzie, tylko wśród niektórych przekonań i nawyków ZABIJANIA DUŻYCH RYB!!!!!!

TO TU CHYBA BARDZIEJ LEŻY PROBLEM!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez miramar69
  • Like 8

PS:  A KWOKANIE i metoda WERTYKALNA ????????? -  (idą w parze) i są coraz bardziej powszechne i coraz bardziej skuteczne :whistling: ?????? 

dla nie "świadomych" - metoda wertykalna zakazana przez RAPR - poza łowieniem z pod lodu 

........ a  na takie łowienie nikt się nie skaży, ciekawe dlaczego???????  :whistling:

Edytowane przez miramar69

Rybka z sierpnia (228).

Ps. Sory za kwadratowe drzewa :P

Marcin można i tak  ;) fotoszop to nie wyrzutnia rakiet ziemia powietrze, żeby tak masakrować fotki ;)

4lkgmv.jpg

Tak jak mówiłem z  Porucznika na Admirała  :) jeszcze raz gratulacje.....i załuje tylko , że nie mogłem Ci podebrac tego klamota :(next time.... pzdr

• Like 12