Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda, nie wygląda...miał 177cm tyle pokazała miara i tyle miał. jak ktoś nie wierzy , to nie musi:) nie zależy mi na tym. Ryby nie chciałem wyciągać na piach, dźwigać, czy jakoś wielce eksponować. Zdjęcie robił kumpel z którym pływam telefonem. Mam 195cm wzrostu. Dla nie dowiarków wstawię ,,wyeksponowane 1,5mpost-59057-0-79200500-1441301953_thumb.jpg

Dlatego długo nie chciałem dodawać żadnych zdjęć. Żadnym fotografem nie jestem i nie będę. zdjęcie nie zawsze oddaje faktyczną wielkość ryby i tyle. Czułem że będą jakieś wątpliwości:) Wyprzedzę pytania i sugestie...wypuszczony:)

• Like 18

Ano, bo nie stanąłeś za leżącą rybą, nie zarzuciłeś ogona na ramię, nie ustawiłeś aparatu na wprost otwartej mordy, żebyś wyglądał jak krasnal chowający się za potworem. Masz dopiero kilka postów, nauczysz się heheheeh. Ważne, że miał przynętę w japie. A nie zatykaną ręką dziurę po kotwicy gdzieś w okolicy pyska np. na ogonie. Taka tera moda. jak mawiał klasyk - ryba to ryba. Ucz się. Taki wariat z takiej małej wody musiał nieźle hasać.

Edytowane przez rózgaś
  • Like 6

Hasał, hasał:) woda fakt nie za wielka...Może poprawię eksponowanie rybek...Ale prędzej po prostu zrobię sobie byle jakie foto na pamiątkę, niż będę się spuszczał nad błyskotkliwą  fotką dla forum. Pewnie wielu kolegów myśli podobnie. Trochę szkoda, bo pewnie widok wielu fajnych rybek nas omija:(

• Like 4

Sumki złowione z trolla, tak z tej małej dętki:) z tyłu ma na szczęście trochę miejsca na silnik :P  Większy wziął na boxera, am mniejszy na jakiegoś jaxona o ile pamiętam :) w rzece w której jak woda opadnie jeszcze z 20cm to przepłynięcie wielu miejsc stanie się nie możliwe...

Mam pytanie, do kiedy łowicie sumy z trolla??? Czy w październiku jest jeszcze szansa, czy woda już za zimna i sumki zbyt ospałe???

• Like 1

Myślę że w październiku to jeszcze z powodzeniem można trafić ładną rybę, z tego co pamiętam to w październiku padały ładne ryby, później w Listopadzie się grupują i siedzą stadami w głębokich zimowiskach. Słyszałem o takich sytuacjach jak miejscowi kilerzy szarpali w wybranych miejscach po kilkadziesiąt ryb z jednego miejsca.