patu Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Adaś,rwanie z wody później podrzut na barki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) ...somewhere over the rainbow.., czyli z 12lb na suma 50lb Edytowane 11 Września 2015 przez patu 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 (edytowane) Rwanie..... Podrzut ... Wyciskanie było ciut wcześniej ha ha ha Edytowane 11 Września 2015 przez Karol Krause 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 ..eee Karol, martwy ciąg z żywym wunszem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Rwanie.....sumcio.jpg Podrzut ...11960204_958204870895069_1706882773832432293_n.jpg Wyciskanie było ciut wcześniej ha ha haMogłeś jeszcze zakręcić wąsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 jak ja wam zazdroszcze tych wąsaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Sumy sztuk dwa 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 ...somewhere over the rainbow.., czyli z 12lb na suma 50lb Patu, to elitka 12lb? Masz moze zdjecie ugiecia ale tak bardziej z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Panowie,co może oznaczać wyskakujący raz po raz pod prąd leszcz taki z czterdziestaczekNiejednokrotnie takie zjawisko ostatnie widziałem, co mi się to nie zdarzało za często ryby wyskakiwały z wody w całej okazałości i pruły pod prąd Zazwyczaj była to płycizna na zewnętrznym zakręcie ryb goniących nie widziałem ale podejrzewam że mogły być to sumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Daj namiar gdzie to jest , to powiem Ci co je tak z wody wypędza . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 [Patu, to elitka 12lb? Masz moze zdjecie ugiecia ale tak bardziej z boku?Nie. To moj Lamiglas. Popping z im700 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mnietek Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Panowie,co może oznaczać wyskakujący raz po raz pod prąd leszcz taki z czterdziestaczekNiejednokrotnie takie zjawisko ostatnie widziałem, co mi się to nie zdarzało za często ryby wyskakiwały z wody w całej okazałości i pruły pod prąd Zazwyczaj była to płycizna na zewnętrznym zakręcie ryb goniących nie widziałem ale podejrzewam że mogły być to sumyKiedyś, łowiąc na lekki spining na granicznym Bugu, byłem świadkiem takiego zdarzenia, mianowicie leszcz, tak gdzieś z półtora kilograma wyskoczył na moich oczach z metr w górę nad wodę, a pod nim chlapnięcie jakby ktoś skoczył na bombę do wody oraz wielki wir. A ja, stoję z kijkiem do dwudziestu gramów wyrzutu, na końu żyłki 0,16 wisi pięciocentymetrowy ripperek mannsa i zastanawiam się z głupią miną, co zrobię, jak mi weźmie :-). Na szczęście nie wziął.Trochę później, tego samego wieczoru, widziałem jak leszcz uciekając wyskakiwał kilkukrotnie nad wodę, pod prąd. Wtedy nie tylko ja to widziałem i wiem, że miejscowi próbowali złowić tam suma. Miejsce było dość głębokie jak na ten odcinek rzeki, bo była tam rynna, która przy niskim stanie wody, miała ze dwa metry, może ze dwa i pół głębokości, dodatkowo w tej rynnie leżało zatopione drzewo, było sporo leszczy, więc kryjówka i spiżarnia dla suma była odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Patu, to elitka 12lb? Masz moze zdjecie ugiecia ale tak bardziej z boku? ..ja tam tylko sprzątałem, otwierałem piwo i robiłem za fotografa ...Ryba Daniela na sprzet j/w..w jednoskładzie z tego co pamiętam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Czy ten Lami to aby nie 17lb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Czy ten Lami to aby nie 17lb ?Nie. Ten akurat nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 To dla rozluźnienia i pokazania że można inaczej niż wszyscy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Nie. Ten akurat nie.oki, czyli to starsza konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gimmick Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Niezła jazda musi być na takiej tyczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniowy21 Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wczoraj 9 h plywania po siemianowce z żywcem i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wczoraj 9 h plywania po siemianowce z żywcem i nic Lepiej nie przesadzać z alkoholem na wodzie. I bezpieczniej i wyniki lepsze 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Wczoraj 9 h plywania po siemianowce z żywcem i nic Bo one biorą teraz na wahadło i gumy.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Lepiej nie przesadzać z alkoholem na wodzie. I bezpieczniej i wyniki lepsze jak pływać to tylko z Bolsem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja ostatnio miałem taka oto przygodę:Stajemy na fajnej głębokiej ,ale cholernie krótkiej dziurze żeby porzucać.... Jakoś tak przy wyborze przynęty wpada mi do łapy coś nie z mojej stajni,ale podobno wszyscy na to łowią,więc czemu nie.... Dodam ze wcześniej przestrzeliłem w tej konstrukcji ster pionowym gwintem z grubego drutu zalanym w żywicy,bo podobno potrafi wypaść i zostawić rybkę z kolczykiem... Drugi czy trzeci rzut,strzał-zacięcie i mam rybę.sumik się szamocze,a ja pompuję mówiąc do kumpla ze mały.Ryba podchodzi pod ponton,próbuję oderwać ją od dna...ale ...nie idzie,zawraca i odchodzi na kilka metrów.Jednak jest chyba trochę większy niż myślałem na początku....może ma nawet z półtora... Wali wściekle kilka razy ogonem w linkę... i cholera czuję pracę wobka.Spadł,ale wyciągam i.... .... raczej już nie założę nie swojego.... Na szczęście kilka rzutów po tym jak puściłem rybę z dwójką ownera i hyper strongiem,mam potężny strzał już na swojego bączka.Kilka minut nerwowego przeciągania liny żeby odciągnąć rybę od zaczepów ,chwyt za szufladę ,dopłynięcie do najbliższej łachy,mierzenie i kilka fotek z moja największą jak dotąd rybą z ręki.Miarka pokazała 186cm. Rybka chyba była już przez kogoś złowiona (ślady na i w pysku) i mam nadzieję ze jeszcze nie raz będzie... Pozdr.Wobi 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Spędziłem weekend na dolnej Wiśle. Dostałem zaproszenie na wspólny spływ po nieznanym odcinku od znajomych z innego forum wędkarskiego. Chłopaki cały sezon pływali za sumem. Niestety bez efektów. Zaczęli wątpić czy te sumy u nich w ogóle są, czy po prostu gdzieś popełniają błąd. Pierwszą tezę wykluczyliśmy definitywnie, sumy są tam na pewno ... Oprócz tego złowiliśmy fajne bolenie, sandacza i okonia veni, vidi, vici ... 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 (edytowane) Ja ostatnio miałem taka oto przygodę:Stajemy na fajnej głębokiej ,ale cholernie krótkiej dziurze żeby porzucać.... Jakoś tak przy wyborze przynęty wpada mi do łapy coś nie z mojej stajni,ale podobno wszyscy na to łowią,więc czemu nie.... Dodam ze wcześniej przestrzeliłem w tej konstrukcji ster pionowym gwintem z grubego drutu zalanym w żywicy,bo podobno potrafi wypaść i zostawić rybkę z kolczykiem... Drugi czy trzeci rzut,strzał-zacięcie i mam rybę.sumik się szamocze,a ja pompuję mówiąc do kumpla ze mały.Ryba podchodzi pod ponton,próbuję oderwać ją od dna...ale ...nie idzie,zawraca i odchodzi na kilka metrów.Jednak jest chyba trochę większy niż myślałem na początku....może ma nawet z półtora... Wali wściekle kilka razy ogonem w linkę... i cholera czuję pracę wobka.Spadł,ale wyciągam i.... WP_20150918_12_52_20_Pro.jpg WP_20150918_12_52_54_Pro.jpg .... raczej już nie założę nie swojego.... Na szczęście kilka rzutów po tym jak puściłem rybę z dwójką ownera i hyper strongiem,mam potężny strzał już na swojego bączka.Kilka minut nerwowego przeciągania liny żeby odciągnąć rybę od zaczepów ,chwyt za szufladę ,dopłynięcie do najbliższej łachy,mierzenie i kilka fotek z moja największą jak dotąd rybą z ręki.Miarka pokazała 186cm. 186.jpg Rybka chyba była już przez kogoś złowiona (ślady na i w pysku) i mam nadzieję ze jeszcze nie raz będzie... IMG_0211.JPG Pozdr.WobiTyle już pisano na temat używania Rapali do sumowania, a dalej uparcie niektórzy to robią . Te wobki się nie nadają do tego rodzaju wędkowania , są za delikatne!!! 12 min. filmu - mina pomocnika niedoszłego łowcy - bezcenna Edytowane 21 Września 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi