Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Dałem w życiu rapali łącznie z pół godziny w trollu i trzy rzuty,więc z tym niektórzy uparcie to chyba  Ci się coś pomieszało w główce....

Nie bież tego tylko do siebie , mówiłem ogólnie - takich opisów jest na JERKU więcej (jest nawet chyba temat temu poświęcony trwałości WOBLERÓ RAPALA). Na dodatek pozwoliłem sobie dać przykład z filmiku ,który wstawiłem  ;) , a  swoją drogą te "pól godzinki w trolu i trzy rzuty" ;) dadzą Ci pewnie do myślenia czy było warto .

Pozdro i nie odbieraj wszystkiego co jest napisane jako przytyk w stosunku i wyłącznie do swojej osoby - będzie mniej nerwowo  :whistling: .

Edytowane przez miramar69

Rzeka prawie wyschła i trzeba posiłkowć się przynętami stosowanymi do nocnych łowów, bo wszystko inne grzęźnie w dnie. Mocna wędka, "betoniara", plecionka 50lb i agrafka kupiona kiedyś od @Guzu. Ogromna, wielkości połowy Lake'a 5cm, ale marmurkowi to nie wadziło ;) Szkoda tylko, że taki mały ;)

1z65vz5.jpg

P.S.

Zrobić sobie samemu zdjęcie z rybą na pontonie to nie taka prosta sprawa. Przydałby się szeroki kąt,albo dłuższa jednostka :D

Edytowane przez Kamil Z.
  • Like 26

Gość DAWIDspinn

Spędziłem weekend na dolnej Wiśle. Dostałem zaproszenie na wspólny spływ po nieznanym odcinku od znajomych z innego forum wędkarskiego. Chłopaki cały sezon pływali za sumem. Niestety bez efektów. Zaczęli wątpić czy te sumy u nich w ogóle są, czy po prostu gdzieś popełniają błąd. Pierwszą tezę wykluczyliśmy definitywnie, sumy są tam na pewno ... ;)

Chłopaki po tamtym weekendzie uwierzyli w Siebie i dziś z rana złowili swojego pierwszego - 160siąteczke ;) Worek się otworzył ... :) Edytowane przez DAWIDspinn

post-49603-0-77043000-1443297891_thumb.jpgpost-49603-0-95322800-1443298016_thumb.jpgpost-49603-0-04117100-1443298087_thumb.jpgpost-49603-0-62681200-1443298137_thumb.jpgTo pochwale sie kilkoma sumami z ostatniego tygodnia oraz sumem 254 cm złowionym na jeden z moich nowych woberów. Bonito szczupak 17cm z długim sterem.Wobler dotyka dna na głębokości 8.5m a możliwe że i głębiej tylko wody na moim odcinku Wisły nie ma głębszej.O ile mi wiadomo to jest nowy rekord Polski suma złowionego na trola.Sternikiem był Pan Marek Szymański a podbierał rybę Szymon Szymański.Szymon o mały włos nie miałby kotwicy w ręku.Za pomoc kolegom z łodzi serdecznie dziękuję.post-49603-0-27032600-1443298213_thumb.jpgpost-49603-0-90586700-1443298267_thumb.jpg

• Like 49

Dałem w życiu rapali łącznie z pół godziny w trollu i trzy rzuty,więc z tym niektórzy uparcie to chyba  Ci się coś pomieszało w główce....

Woblery rapali złowiły na pewno setki tysięcy ryb i łowi na nie cały wędkarski świat przy tej ilości zawsze będą trafiały się buble.

Na ostatniej wyprawie z Krzyśkiem Zielińskim miałem okazję łowić na woblery tkz hand made  w których wypadały wszystkie stery i pękały korpusy wzdłuż osi i na pewno już nimi łowił nie będę .Na rapalę złowiłem dużą część moich sumków i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły tak że nie rozpędzał bym się tak bardzo z osądami.

Gość DAWIDspinn

Mam to samo tomi78, choć teraz będę się troche dygał jak mi siądzie klamot na nią ;)

Ryba chłopaków oczywiście mega, można było się spodziewać że padnie akurat na tej łodzi i właśnie tam :)

Szczere gratulacje! Mam nadzieję że woblery będą dostępne na następny sezon :)