Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DAWIDspinn

3 dni temu na Padzie we Włoszech został złowiony w sieci sum 315cm, mam fotkę ale nie nadaję się na publikację tutaj, zresztą nie mam praw aby jej wstawić :) Całe wędkarskie Włochy tym żyją. Ciekawe jaki tam jeszcze kaban pływa.

Jako że  u mnie już po sezonie:moja największa rybka w tym roku i Pb poprawione tylko o 1cm :( .Strzelił w 7cm bączka w kolorze GT na kancie fajnej przykosy z zaczepami.

Niestety do 2m nadal brakuje kilku pojedynczych centymetrów,  może w następnym roku.....

post-48686-0-27894500-1443612286_thumb.jpg

Łowiłem w tym sezonie dwoma nowymi kijami: koncepcyjnym blaasem 8640-2N (2,6m-40lb.) i kijem na blanku lemax z BRC-2,4m-40lb. (oba sprawdziły się świetnie).Do tego pletki P.P. i xzoga obie 50lb.,kołowrotek penn slammer 460+ samodzielnie wiązane przypony z linki black cat 100lb. z agrafkami spinwall-30kg.Kotwy Tymonówki i ownery ST 41 i 46 + kółka kamatsu HS. Nic z tego zestawu mnie nie zawiodło.

pozdr. i do zobaczenia na wodzie w przyszłym sezonie

Wobi

Edytowane przez Wobi
  • Like 38

Jako że  u mnie już po sezonie:moja największa rybka w tym roku i Pb poprawione tylko o 1cm :( .Strzelił w 7cm bączka w kolorze GT na kancie fajnej przykosy z zaczepami.

Niestety do 2m nadal brakuje kilku pojedynczych centymetrów,  może w następnym roku.....

Na zdjęciu wyglądasz na mega zadowolnego. Mierzyłeś go po wykonaniu fotki i wtedy Ci popsuł humor? ;-) Piękna ryba, nie sztuką jest złowić jedną dużą rybę, sztuką jest łowić duże ryby regularnie a Ty to robisz.

• Like 2

Witam,

Łowić tak jak śpiewać każdy może ale złowić to inna bajka - zwłaszcza w trolu... dlatego podziękowania dla sternika - on wie kim on jest ...  :D  ;)  

Pozdrawiam. 

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/315/3385807_20150813_095126_3.jpg

post-53143-0-22101100-1443621774_thumb.jpg

post-53143-0-60290600-1443621792_thumb.jpg

post-53143-0-15200700-1443621835_thumb.jpg

Edytowane przez tibhar
  • Like 17

Za udostępnienie mojego wizerunku powyżej bez pytania B) ....zabieram sobie za karę Lemaxa ;) :P  

P.S. Swoją drogą obie konstrukcje świetnie dały sobie rade w technikach, które stosowaliśmy :P  ;)

A tym sezonie jak nigdy dostały w p####  na twoim pomponie i nawet.....nie "trzeszczały" :D .....szkoda tylko , że nie dane mi było wytargać żadnego klamota :( ...szczęsciarze ;)

....sezon oddany praktycznie walkowerem przez sprawy"rodzinno-zawodowe"........czekam do 1.07.2016 ;) .......

• Like 3

Za mną kolejny, ostatni w tym roku weekend w którym polowałem tylko i wyłącznie na suma. W sobotę z kolegą Piotrkiem walczyliśmy od rana do wieczora, niestety bez brania, temperatura wody wahała się w granicach 12 stopni. Obaj już trochę za sumem plywalismy, wiec dzień bez brania nie zrobil na nas wiekszego wrażenia i milo spedzilismy czas. :D 

W niedzielę plywalem z Tatą. Zapowiadala się powtórka dnia poprzedniego. Kolo 12 cos ruszylo. Mam branie szczupaka. Spada pod burtą, ładny taka 90siatka. Do 14.30 pływamy bez brania. Oblawiamy kolejna przykose. Doplywamy do wyplycenia, znowu zero. Nudzi mi się i zglodnialem więc wcinam kanapkę, tata łowi splywajac z prądem rzeki. Nim zdarzylem zjeść jedną ojciec ma piękne branie, ledwo trzyma kij w ręce, już widzę z jakim kabanem mamy do czynienia. Nim zdarzylem siasc za stery słyszę soczyste "ku*wa spadł" i widzę jak zwija luz plecionki. Nagle plecionka znowu się napreza i ucieka z kołowrotka, okazalo sie ze sum nie spadł a płynął w naszą stronę. Niestety długo się tym nie nacieszylismy, sum za chwilę spada. Tym razem naprawdę.

Na koniec dolawiam takiego czarnuszka. To zapewne ostatni sum w tym roku. Liczę się z tym ze przy sandaczach mozemy trafić jezcze jakiś przylow, ale to będzie tylko przypadek. 

normal_dawid_ost.jpg

To był dobry sezon choć z powodu braku czasu i  poswieceniu tej resztki na lowienie innych ryb, zaczęliśmy go późno, na początku sierpnia. Zaliczyliśmy 5 spływów. Były to 2dniowki. Na naszej łodzi wyholowanych zostało ponad 30 sumow od 80 do 200cm. Najwięcej było ryb od 80 do 110cm. Ryb od 140 do 200cm zlowilismy 6. Pozdrawiam wszystkich sumowych zapaleńców ;) Aby do lipca ;) ...

Edytowane przez DAWIDspinn
  • Like 39