Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatnich wypadach na pusto, wreszcie sie odmieniło. Dwa sumki 110cm i 118cm, złowione na niezawodny wobler Pana Józka Sendala. 

Obydwa sumy wzięły z toni wśród grpującego się białorybu. Brania solidne, a i dynamika walczących ryb bardzo zadowalajaca :))

Edytowane przez milupa
grip
  • Like 7

Wczora z wieczora dwa sumki z pod Wawelskiego dwora[/quote

Lowilem w tych miejscach ładne sztuki i nie chwaliłem się na forach zdjęciami . Ale odkąd kolega octopus zaczął wystawiać zdjęcia z Krakowa to na każdej z miejscówek o których mowa , zjeżdżają się ludzie z Kielc, sączą ,Tarnówa i innych miejsc nic tylko "podziękować "koledze

Pod koniec września spotkałem dwóch gości z pontonem skąd już nie pamietam ale mówili ze widzieli foty ładnych sumow na "jakimś tam forum" i wpadli zapolować bo chcą cos uwędzić przed zima także jeszcze raz "dzięki" kolego octopus

Edytowane przez Fester
  • Like 6

Wczora z wieczora dwa sumki z pod Wawelskiego dwora[/quote

Lowilem w tych miejscach ładne sztuki i nie chwaliłem się na forach zdjęciami . Ale odkąd kolega octopus zaczął wystawiać zdjęcia z Krakowa to na każdej z miejscówek o których mowa , zjeżdżają się ludzie z Kielc, sączą ,Tarnówa i innych miejsc nic tylko "podziękować "koledze

Pod koniec września spotkałem dwóch gości z pontonem skąd już nie pamietam ale mówili ze widzieli foty ładnych sumow na "jakimś tam forum" i wpadli zapolować bo chcą cos uwędzić przed zima także jeszcze raz "dzięki" kolego octopus

"Stare wygi" zdjęć z ładnymi rybami już dawno nie wstawiają. No chyba, że z zagranicy, bo tam raczej ciężko się wybrać i komuś wyłowić to co tak sobie pilnie strzeże.

Mam wrażenie, że ostatnimi czasy fotki prezentują głównie stosunkowo nowi użytkownicy portalu, osoby z tzw. "parciem na szkło", oraz Ci którym służy to jako środek do napędzenia jakiegoś biznesu.

W sumie, przy tak przełowionych wodach jest to  działanie zupełnie dla mnie zrozumiałe. Podobnie jak różnego rodzaju opisy, mające na celu wprowadzanie innych w błąd. W końcu z wędkarzami jest jak z ogólno-dostępnymi informacjami finansowymi. Kiedy mówią w radiu że dolar potanieje, to trzeba kupować bo będzie drożał. Jak niektórzy koledzy mówią że dana miejscówka nigdy nie darzy, to znaczy że to "bankówka"

Może zamiast zdjęć piszmy po prostu wiersze o połowach. Będzie ciekawiej, a i te małe subtelne kłamstewka trudniej będzie wykryć, no bo w takim wierszu można napisać np:

"Gdy słońce lipcowe kładło się na wodzie, sum mi przypieprzył aż miło.

Sam żem go sprawnie na brzeg wyholował,100 kilo bydle ważyło

Wobler Bonito, linka piętnastka,  kijek u Irka zrobiony

Rybka wróciła cała do wody, a mógł być kotlet mielony."

I w ten sposób wszyscy sobie mogą wyobrazić co to była za piękna historia. A po zdjęciu to zaraz widać, że pora roku raczej wiosenna bo się jeszcze trawa nie zazieleniła, i że 100 to było centymetrów, a wobler jak zwykle za jeden grot zapięty w nożyczkach, i dynda sobie podczas robienia zdjęć ( to niebezpieczne jakby ktoś nie wiedział) i tak dalej i tak dalej....

Mnożą się domysły, pojawiają insynuacje, powstają nieporozumienia, i wszystko zupełnie niepotrzebnie :)

Pozdrawiam serdecznie.

Ps, u mnie pod Mostem Siekierkowskim łososie dziś goniły  klenie aż miło :)

Edytowane przez harry
  • Like 26

Kiedy mówią w radiu że dolar potanieje, to trzeba kupować bo będzie drożał. Jak niektórzy koledzy mówią że dana miejscówka nigdy nie darzy, to znaczy że to "bankówka"

He,he,tak właśnie zacząłem łowić pstrągi. Tam gdzie absolutnie nie warto jechać.

Jak pieprznie zapora we Włocławku, to i te łososie pod mostem Siekierkowskim okażą się realne. ;-)

He,he,tak właśnie zacząłem łowić pstrągi. Tam gdzie absolutnie nie warto jechać.

Jak pieprznie zapora we Włocławku, to i te łososie pod mostem Siekierkowskim okażą się realne. ;-)

Z tego co się orientuję, to zapora nie pieprznie tylko powstanie kolejna :(, poniżej Włocławka, w miejscowości Siarzewo. 

• Like 1

Gdy słońce lipcowe kładło się na wodzie, sum mi przypieprzył aż miło.

Sam żem go sprawnie na brzeg wyholował,100 kilo bydle ważyło

Wobler Bonito, linka piętnastka,  kijek u Irka zrobiony

Rybka wróciła cała do wody, a mógł być kotlet mielony."

I w ten sposób wszyscy sobie mogą wyobrazić co to była za piękna historia.

Krzysiu, czytałeś cały wątek??? Wierzyć się nie chce :)

jerkbait.pl to portal poświęcony łowieniu drapieżników na przynęty sztuczne. Żywiec, feeder, bolonka itp - to nie u nas. 

Pozdrawiam, friko

W końcu i ja mogę się pochwalić :)
Sum 236cm złowiony w Padzie we Włoszech na wcześniej złowioną Brzanę ok 70cm.
Szacowana waga ponad 90kg. Po sesji sum bezpiecznie wrócił do siebie :)
Johny5g dziękuję za asekurację na pontonie i wyprawę życia. Ten odcinek Padu to totalny hardcor i sposób na sprawdzenie psychiki !

Edytowane przez Friko
  • Like 9

• 3 tygodnie później...