niedzielski Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Mój największy tego roczny skromne 160 jak troll z trolla na alaskę zjadł całego, wędka shimano bestmaster, kręciół, apllause 6000. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Mój największy z wczorajszego poranka Edytowane 4 Września 2015 przez 0ktopus 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Sumki złowione z trolla, tak z tej małej dętki:) z tyłu ma na szczęście trochę miejsca na silnik Większy wziął na boxera, am mniejszy na jakiegoś jaxona o ile pamiętam w rzece w której jak woda opadnie jeszcze z 20cm to przepłynięcie wielu miejsc stanie się nie możliwe...Mam pytanie, do kiedy łowicie sumy z trolla??? Czy w październiku jest jeszcze szansa, czy woda już za zimna i sumki zbyt ospałe???Ostatnie łowiłem późnym październikiem, na wodzie poniżej 12 stopni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Póżnoooo jesienne , to nie zamazane tło a taka mgła ... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Sumki złowione z trolla, tak z tej małej dętki:) z tyłu ma na szczęście trochę miejsca na silnik Większy wziął na boxera, am mniejszy na jakiegoś jaxona o ile pamiętam w rzece w której jak woda opadnie jeszcze z 20cm to przepłynięcie wielu miejsc stanie się nie możliwe...Mam pytanie, do kiedy łowicie sumy z trolla??? Czy w październiku jest jeszcze szansa, czy woda już za zimna i sumki zbyt ospałe??? Wpisz sobie w google "październikowe sumy dla cierpliwych" W tym sezonie może być jeszcze trudniej, ponieważ sumki dostały straszny łomot w lipcu i sierpniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Nikt nie mówił że będzie lekko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 U mnie myślę że będzie odwrotnie Daniel , wraz z ochłodzeniem liczę na lepsze brania.Sumy w lipcu , sierpniu łowione były w sporadycznej ilości z racji mega niskiego stanu Odry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 A co Panowie sądzicie o nocnych wrześniowych sumach z ręki ? W nocy nad rzeka straszna cisza nie wiem czy rezygnować czy jeszcze uderzać . W lipcu sierpniu jakieś wyniki były . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 U mnie myślę że będzie odwrotnie Daniel , wraz z ochłodzeniem liczę na lepsze brania.Sumy w lipcu , sierpniu łowione były w sporadycznej ilości z racji mega niskiego stanu Odry. U nas na niskiej wodzie łowi się duuużo łatwiej i straszny łomot wąsacze zebrały. Im dalej w sezon tym trudniej je przechytrzyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 W październiku łowiłem ale tylko za kapotę hehehehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Mój największy tego roczny skromne 160 jak troll z trolla na alaskę zjadł całego, wędka shimano bestmaster, kręciół, apllause 6000. I przez niego spóźniliśmy się na znajomy kant dokładnie o 235 wąsatych centymetrów.... ach..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Rózga suma też trzeba umieć łowić a nie od razu szarpać . I przez niego spóźniliśmy się na znajomy kant dokładnie o 235 wąsatych centymetrów.... ach.....I myślisz że twojego wobka by od razu zagryzł ? chyba niekoniecznie .Normalnie dramat przez jakąś 160 nie złowiliście 235 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) No to jeszcze kilka wypadów uda się zaliczyć do końca października:) Liczę też na częstsze przyłowy zęboli wraz ze spadkiem temperatury...Bo jak na razie to tylko nie wielkie sandaczyki się trafiały Z ręki brania trafiały mi się nawet w grudniu, gdy wąsy powinny już dawno spać... tylko z trolla przynajmniej u mnie na rzece trzeba pływać w troszkę innych miejscach niż trafiały się jesienne branka...fakt faktem przypadkowe:) A o szarpakach to nawet nie będę wspominał...bo żal chociaż z roku na rok widać poprawę...przynajmniej w moich rejonach widać taką tendencje Edytowane 4 Września 2015 przez Wartoslaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Mojego nie. Piotrkowego :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Pomimo tego ze suma można złowić do końca sezonu,a nawet później,ja jednak uważam ze warto z końcem września dać im spokój. Powodów jest kilka,po pierwsze sumy wraz ze spadkiem temperatury wody grupują się w większe stada i rzadko są aktywne,więc częściej są najeżdżane niż biorą.Zimna woda sprawia że nie są tak waleczne jak latem i przeważnie wyjeżdżają jak przysłowiowe szmaty.Za to październik to świetny czas na zębate drapieżniki więc warto się skoncentrować na nich. Przyłowowa ryba 160+ z końcówki października z przed 2 lat,która wyjechała na szczupakowym sprzęcie 15lb. w 3-4 minuty,latem trwało by to dwa razy dłużej na sumowym... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 W październiku łowiłem ale tylko za kapotę hehehehe Tak się składa, że październik jest jednym z najlepszych okresów na duże sumy, ale nie przekonasz się jak bedziesz jedynie ciągnał wobler za pontonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0ktopus Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Wczora z wieczora dwa sumki z pod Wawelskiego dwora 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Uraczył Was ten dwór wawelski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Za nami ciężki sumowy weekend W sobote rano zaliczam piękne branie, niesamowity odjazd i .... luz, ryba spada. Za chwile doławiam małego suma, którego odhaczamy przy burcie łodzi. Później już tylko walczyliśmy z wiatrem i falami na Wiśle, dopóki nie złapaliśmy jednej do środka i o mało nie utopiliśmy jednostki Spotkaliśmy kolege krzysiek z towarzyszem, niby dla sumiarza źle, że tyle osób, tyle jednostek, ale jak ktoś podpłynie porozmawia to tak jakoś inaczej, milej, pozdrawiam Miałem już dość wrażeń jak na jeden dzień i poszedłem spać, Tata jeszcze coś kombinował ale bez większych efektów. Drugiego dnia zaczynamy wcześnie rano, pogoda taka sama ale nie poddajemy się, są chwile i miejsca w których da się łowić. Tata ma dwa brania jedna ryba spada i jedna przy łódce, mała. Na koniec na kancie przykosy zaliczam ładne branie i melduje się taki o to średniak. Gdzieś ktoś kiedyś powiedział że sumowanie to ciężka praca, po tym weekendzie zgadzam się z nim całkowicie 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Dawid gratuluję rybki i determinacji Mi po wczorajszych przygodach dzisiaj niestety się odechciało , wiatr że mało głowy nie urywa no i ten dzisiejszy deszcz a w zasadzie ulewa z gradem brrrrrrrrrrCoś w tym jest że narzekamy na tłok na wodzie w sezonie itp , ale.....Jakoś faktycznie tak czasami jest lżej jak zamieni się kilka słów na wodzie z znajomą ekipą Mini zlocik , dzięki Michaś , Darek, Robert 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Gratuluję pięknych rybek koledzy! Też dzisiaj pływaliśmy z kumplem, pogoda dała nieźle w kość no ale coś tam się działo...kumpel złapał nie wymiarowego podrostka, a ja miałem sprintera który dwa razy wyprzedził ponton. Za drugim razem akurat jak się przesiadaliśmy, (ja sterowałem) dostał za dużo luzu i się spiął podejrzewam że dostał z tarkę i był ledwo zapięty...no cóż temp wody spadła już do 16 stopni u mnie. Tydzień temu było jeszcze 20. No ale widać że wąsy nadal głodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 U nas woda 18,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Na południu Wisła dziś miała 22° ale same szkuty zagryzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 A pamiętasz ile miała tydzień temu? Może mniejsza, to szybciej się wychłodziła, chociaż na rzece to raczej nie powinno mieć znaczenia, woda cały czas się miesza:) U mnie od środy zimne noce, ok 10 C. Dziś w dzień temp nie przekroczyła 15 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 To wcale nie jest zły znak, teraz powinny zagryzać te największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi