Skocz do zawartości

Poprad w okolicach Muszyny

krupski

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Właśnie wróciłem znad Popradu. Kilka miejsc jest wolnych od lodu i idzie porzucać, pytanie tylko czy to ma sens?

Natomiast kompletnie mnie zaskoczyło, że w sklepie w Muszynie nie mają jeszcze zezwoleń, wykupiłbym elektronicznie ale nie wiem czy PZW Nowy Sącz honowują wydruk elektronocznego dowody wpłaty, czy teżmusi być dowód "z pieczątką".

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

wszystko wskazuje na to, że od 30ego będę w Piwnicznej na majówce.

Chętnie bym wziął wędkę żeby połowić trochę w Popradzie, głównie chodzi mi o klenie. Jest w ogóle sens na tym odcinku nastawiać się na te rybki ze spiningiem? Czy na miejscu gdzieś mogę wykupić pozwolenie?

Wszystkie rady mile widziane:)

Pozdrawiam,

malcz

Poprad to teraz głównie kleń. Jeżeli woda będzie dobra szansa na te ryby są ogromne :). Generalnie rozmiar nie powala ale można połowić. W tym roku rzeka pokazała już swój potencjał zima wpłyneła pozytywnie(brak kormorana i wydry - wszystko było skute lodem). Na pewno jest to zdecydowanie lepszy wybór niż Dunajec w którym po zimie bez lodu wszystko zostało zjedzone przez w/w egzemplarze.

Co do pozwoleń np tutaj:

1. Sklep Wędkarski Zbigniew Grzybowski w Nowym Sączu ul. Jagiellońska 69;
    tel. 18 547 46 94, ( zezwolenia roczne, Łowisko Specjalne „Dunajec”, zezwolenia krótkoterminowe).
  2. PHU Jarosław Hans Sklep Sportowy – ul. Piłsudskiego 2, 33 – 370 Muszyna Rynek
    tel. 18 471 80 60, ( zezwolenia krótkoterminowe),

Edytowane przez Piotr Boruch
  • Like 2

No niestety ceny powalają.

Jestem w stanie to zapłacić - trudno. Lipne jest tylko to, że jak chcę wygodnie, sprawnie i szybko to muszę zapłacić przed wyjazdem...a nie wiem jakie warunki zastanę nad wodą, patrząc na to co się dzieje za oknem może okazać się że będzie kawa z mlekiem i nie rozłożę wędki przez 3 dni - wtedy 80pln wywalone w płynące błoto...

Smużaki możesz zostawic w domu. Wobler, guma i mikro wahadło to przynęta na Poprad

dorzuce jeszcze link do pogodynki w Miliku

http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/149200290 - woda gdzieś do  135cm jest ok

kolor wody generalnie jest dobry na wiosnę i jesień - w lecie słowacy płuczą żwir w rzece i kolor żółty to normalka

reszta priv

Pozdrawiam

Edytowane przez Piotr Boruch
  • Like 2

• 2 miesiące temu...