Skocz do zawartości

Poprad w okolicach Muszyny

krupski

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm to raczej niespotykane zjawisko. Bardzo możliwe że to uciekinier z Słowacji, zdarzało się już że ktoś złowił metrowego szczupaka czy karpia. Sam zlowilem palie czy karasie, ale na jakaś populacje tych gatunków w tej pięknej rzece bym nie liczył.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

Kolega zamiast głowacicy wyciągnął bolenia 80cm w Muszynie.

gdy byłem 1 raz na Popradzie też taki mi się uwiesił tyle że mniejszy . to był chyba najbardziej emocjonujący hol w moim życiu bo myślałem że to głowatka. po kilku latach miałem już na rozkładzie kilka boleni po 50-60 cm

• 1 miesiąc temu...

Na popradzie ważna role odgrywa kolor rzeki, jak się wstrzelisz to pięknie połowisz ;) Spędziłem dzień na rzece na wysokości Piwnicznej, sporo kleni na mokra muchę, największy miał koło 45cm. Dodatkowo wpadła krótka brzana i świnka na nimfę. Ryby zajmowały miejscówki głównie na końcówkach płani.

Pytanie poczatkujacego. Jakie konkretnie muszki na lato?

• 2 lata później...
  • 6 miesięcy temu...

Identycznie postępują obecnie goście w pewnym miejscu na Popradzie. trafili na zimowisko brzan i łowią za pysk, oczy, płetwy, przetrzymują na brzegu , fotki i fIlmiki na Youtubie, byłem widziałem na własne oczy, poza tym śmieci na brzegu, a okoliczny strumyk zasilany jest szambem :Dtaka kulturalna część Polski :D

• Like 1

tzn. odniosłem się do postu PePe, bo ktoś chyba przeniósł nasze posty na właściwe miejsce. pisałem o gościu Jo... a nie bron Boże o kimś innym :)

Piotr Boruch wzbudza na filmach moje uznanie za technikę połowu delikatnym sprzętem w tak trudnych warunkach, a przypadkowe brzany puszcza z powrotem natychmiast! To jest gość z prawdziwą klasą!

A chłopaków co widziałem to nie ze sklepu tylko właśnie ci co chyba cały czas tam prześladują to miejsce z brzanami... :D

Edytowane przez jerzy6
  • Like 1

A co do łowienia brzan na zimowisku to na jednej z grup wędkarskich jest fotka na której gość chwali się brzaną .Szczerze wprawiło mnie to w osłupienie bo jest to oficjalne zimowisko z zakazem łowienia chyba do 1 albo 15 kwietnia , dwa nie wolno tam wynosić poza obręb rzeki a gość robi sobie fotki na trawie. Ponieważ zdjęcie było wrzucone kilka godzin wcześniej to już kilka osób zwróciło uwagę ,ze łowił na zimowisku. Na co ten odpowiedział ,ze był kontrolowany rzekomo i nikt się do niego nie rzucał.   Powiem tak jakby mnie któryś zatrzymał w tym miejscu to by mnie z 4 liter zrobił jesień średniowiecza  a tak są równi i równiejsi 

Edytowane przez Misiek1
  • Like 1