mario Opublikowano 10 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2024 ?!? Co interesującego chciałeś nam przekazać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlapSeRybe Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2024 Mówiąc o filmach chłopaków od "sklepu" to nie można ich nazwać patologią... wręcz przeciwnie myśląc o Piotrze B. A to, że podzielili się miejscówkami to już chyba zrozumieli swój błąd.To miejsca powszechnie znane i bardzo łatwo dostępne. Odkąd pamiętam są okupowane przez okolicznych mięsiarzy. Nie widzę powodu do czepiania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Cześć. Miło widzieć, że wzbudzam takie emocje. Nawet się nie spodziewałem. Filmy tak są i będzie więcej. Mają mieć one przesłankę edukacyjną. Dewizą jest szerzenie kultury wędkarskiej i propagowanie wędkarstwa sportowego z formułą C&R. Sklep jest to prawda bo ktoś musi ponosić tego koszty. Więc coś za coś. A miejscówki. Takie one moje jak i każdego innego. Ważne, żeby wyciągać wnioski i umieć się zachować w odpowiedni sposób. Brzany są, w tym roku ciężko tam o inną rybę. Ale rzeka nie kończy się na 200 metrach jest jej trochę więcej. A to, że popularna. No miejscówka pod mostem w Krościenku też była. Nawet ujście bergla warszawskiego to też popularna miejscówka. Ale od gadania problemu się nie rozwiąże. Macie jakiś pomysł?? Bo ja tak. W tym roku już trochę za późno i będą tylko wzmożone kontrole. A wiecie ilu jest strażników na etacie w NS. Bo ja tak 2. A w przyszłym roku znowu zakażą nam łowić na pewnym odcinku rzeki. Miłego wieczoru 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 (edytowane) CO przekazać hmm ??? Niech każdy patrzy siebie bo ból może byc ogromny i nawet maśc na ten ból nie pomoże.Znam autora filmu i wiem że to prawy człowiek.A woda jest dla wszystkich i nie ma co się nadymać i ochać achać Edytowane 18 Marca 2024 przez szczupak1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Piter nie wiem jaki efekt przyniósł promowanie C&R ale na 100% promowanie mety pod zapora wyszło Ci do tego stopnia że na otwarciu sezonu łowiliście tam w 12-15 osób na odcinku 200 metrów a reszta Dunajca była pusta ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Piter nie wiem jaki efekt przyniósł promowanie C&R ale na 100% promowanie mety pod zapora wyszło Ci do tego stopnia że na otwarciu sezonu łowiliście tam w 12-15 osób na odcinku 200 metrów a reszta Dunajca była pusta Dokładnie było 9 osób. Dwóch z Polski reszta sami znajomi. Ten kto był wiedział, że dobrze wybrał bo tam ryb padło najwięcej. Generalnie nie mogę powiedzieć, że to moje tylko wszystkich. A dzięki temu, że kupują licencje i są nad wodą. To po pierwsze ryby nie wyjeżdzają bądź gdzie tylko wracają na powrót do wody. Zresztą dowodem są te same ryby wielokrotnie łowione na przestrzeni lat. Najlepszym sposobem prewencji są wędkarze nad wodą. A po drugie to dzięki kupionym licencjom coraz więcej ryb trafia z zarybieniami do wody. Ma kto strzelać kormorany i takie tam mrzonki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Odnoszę wrażenie, że co niektórzy myślą że pewne odcinki rzek należą tylko do nich, a jak pojawi się ktoś obcy to wróg. Jak napisał ktoś przede mną, najlepszą kontrolą i postrachem przed kłusownikami jest wędkarz obok. Im więcej nas nad wodą tym woda lepiej kontrolowana. Najlepszym tego przykładem jest kimkówka, wprowadzono zakaz połowu w nocy z łodzi, dzięki czemu prawy brzeg zbiornika stał się rajem dla kłusowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 19 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2024 Klimkowka to już osobny temat, tam to sodoma i gomora. Kiedy zaczęła się coś odradzać, zaczęli skutecznie ja zabijać i dobrze im wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Najlepszym tego przykładem jest kimkówka, wprowadzono zakaz połowu w nocy z łodzi, dzięki czemu prawy brzeg zbiornika stał się rajem dla kłusownikówGłównym problemem tego zbiornika jest łowienie na żywca, czy też trupka. Zwał jak zwał. Wiele zupełnie nie pilnowanych wędek na brzegu, do tego głęboko zażarte sandaczyki, które nie mają żadnych szans na przeżycie. Mały zbiornik plus żywiec = brak drapieżników w normalnych rozmiarach. Zostaje tylko to co niedawno zostało wpuszczone i jeszcze nie udało się tego wyłowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Piotrze to może jakieś głosowanie w okręgu skoro wiadomo co jest problemem tego łowiska.Jakiś zakaz połowu na żywa i martwą rybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Piter nie wiem jaki efekt przyniósł promowanie C&R ale na 100% promowanie mety pod zapora wyszło Ci do tego stopnia że na otwarciu sezonu łowiliście tam w 12-15 osób na odcinku 200 metrów a reszta Dunajca była pusta PePe no to żeś napisał.. teraz dopiero będą wiedzieć, gdzie jeszcze 1 miejsce Nie no chłopaki dajcie spokój. Najważniejsza jest kultura i etyka wędkarska, którą od razu można poznać nad wodą . Oby jak najmniej było jegomości zostawiających kilogramy śmieci, przetrzymujących rybkę kilka minut na brzegu i na uwagę słowną o potrzebie szybkiego puszczania takich ryb rzucających głośno wulgaryzmami... to niesmaczne , odrzucające i szkodliwe.Aby jak najwięcej było takich jak Piotrek Boruch , którzy z kolegami pokazują tajniki wędkowania w bardzo sympatyczny i kulturalny sposób. Podziękowania należą się Piotrkowi za jego flimy z których sporo się nauczyłem i inni pewnie też. Dawniej nie miałem ochoty i nie umiałem łowić zimowych kleni, a od 2 lat łowię je systematycznie, może nie tak dużo jak mistrzowie , ale za to pięknych rozmiarów jak dla mnie, najczęściej między 49 a 57cm.Wspominam też zmarłego najlepszego kolegę Tomka /,,donkicha,,/ /zmarł rok temu/ ,jestem mu wdzięczny za porady i wspólne wypady, teraz pozostają tylko wspomnienia , ale pamięć o dobrym człowieku jest wieczna!Gdyby wszyscy byli tacy jak Tomek to nad wodą panowała by kultura i wzajemna przyjaźń. Wiecznie uśmiechnięty i życzliwy! Myślę , że gdzieś tam jest szczęśliwy w raju i j łowi w czystej wodzie! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Wracając do tematu Popradu. I słynnej miejscówki która skłoniła do tak głębokiej dysputy. Nie dalej niż tydzień temu do komisji zagospodarowania wód trafił wniosek o stworzenia strefy ochronnej na w/w obszarze. Do największych kół okręgu trafiła prośba o wsparcie tego wniosku. Pan Dyrektor Okręgu został poinformowany o zaistniałym procederze. Zresztą zaraz potem poprosił strażników okręgu o wzmożoną czujność na tym obszarze. W tym roku można zrobić tylko to. Natomiast komisja zagospodarowania wód zajmie się sprawą co zrobić z wyżej wymienionym odcinkiem rzeki na przysżłość. Edytowane 22 Marca 2024 przez Piotr Boruch 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżodla Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Jurek widziałem ten filmik na yt a pamiętasz taki Pan Jodłowski z okolic NS jak chwalił się złowiona brzana w marcu czy kwietniu i w gazetach o nim pisali jaki to mistrz wędkarstwa ????Miło, że ktoś jeszcze pamięta???? fajnie tak za plecami pisać jeszcze z No name konta ale tak robią słabi hejterzy ???? jeszcze z nazwiska wymieniać nie wiedząc, że jest rodo, jeszcze raz mi miło, że ludzie o mnie pamiętają ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżodla Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 tzn. odniosłem się do postu PePe, bo ktoś chyba przeniósł nasze posty na właściwe miejsce. pisałem o gościu Jo... a nie bron Boże o kimś innym Piotr Boruch wzbudza na filmach moje uznanie za technikę połowu delikatnym sprzętem w tak trudnych warunkach, a przypadkowe brzany puszcza z powrotem natychmiast! To jest gość z prawdziwą klasą!A chłopaków co widziałem to nie ze sklepu tylko właśnie ci co chyba cały czas tam prześladują to miejsce z brzanami... Również mi miło proszę pana hejtera ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Miło, że ktoś jeszcze pamięta fajnie tak za plecami pisać jeszcze z No name konta ale tak robią słabi hejterzy jeszcze z nazwiska wymieniać nie wiedząc, że jest rodo, jeszcze raz mi miło, że ludzie o mnie pamiętają ☺Panie Dżodla piszesz z konta no name i mi wytykasz że jestem hejterem mimo że napisałem 100% prawdy kiedyś byłeś tu obecny pod innym nickiem z tego co pamiętam Jodła a teraz Dżodla w sumie nie ważne pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 To tak dla przypomnienia Ależ ryba! Polakowi trafił się "połów życia" - WP SportoweFakty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Panie Dżodla <<...>> kiedyś byłeś tu obecny pod innym nickiem z tego co pamiętam Jodła a teraz Dżodla w sumie nie ważne pozdrawiam To akurat ważne - multikonta na JB są banowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 To tak dla przypomnienia Ależ ryba! Polakowi trafił się "połów życia" - WP SportoweFaktyBrzana w okresie ochronnym, która zresztą nie wygląda na 80.Suma 175 też nie można nazwać gigantycznym. Nie wiem, po co takie artykuły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Parcie na szkło i tyle w temacie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżodla Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 To tak dla przypomnienia Ależ ryba! Polakowi trafił się "połów życia" - WP SportoweFaktyA czy ja pisze takie artykuły? Nie ktoś bierze i powiela.... po drugie to moja pierwsza brzana na spining więc pozwoliłem sobie z nią zrobić zdjęcie ???? panie pepe jedna jedyna ryba w okresie jaką wrzuciłem ale miło, że pamiętasz, im więcej ktoś o tibie mówi tym ma większy ból 4 liter, pozdrawiam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżodla Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Parcie na szkło i tyle w temacieMiło mi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2 Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) . . Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez robert2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hycu Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 Witam Panowie. Jak aktualnie stan i kolor wody na Popradzie ? Jeżeli pogoda pozwoli to chciałbym połowić pierwszy raz nad tą rzeką w najbliższy weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 9 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2024 Podobno zupa- PZW Nowy Sącz pisało dziś, że woda ma 27*C i ledwie 10% tlenu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 27 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2024 Jestem w Muszynie od poniedziałku czyli 22 .07 dzus jest sobota A Poprad nadal błotem płynie. Szalu można dostać. Człowiek chciałby troche polowic to lipa. Ech szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi