Skocz do zawartości

Poprad w okolicach Muszyny

krupski

Rekomendowane odpowiedzi

Byliśmy z kolegą Tomkiem(donkicha)w sobotę na Popradzie cały dzień.Umęczyliśmy się trochę.
Woda była fajna, dużo spławów brzan , ale małych. Straciłem z kilkanaście woblerów!
Co do efektów: był to pechowy dzień spiętych brzan, ja z 4 spięte,1 urwana, 1 wyciągnięta , ale ok.50 cm
i łowiliśmy klenie ,ale małe.pomimo wszystko generalnie fajnie było , a dzisiaj na Wisełce udało mi
się wyjąć wreszcie ładną brzanę jako wynagrodzenie za wczoraj... :)
to popradowe klimaty...post-49044-0-45717000-1472413326_thumb.jpg

Edytowane przez jerzy6
  • Like 2

Wróciłem z wycieczki- trafiłem tylko kilka niedużych kleni, brzany nie miałem na kiju. Raz byłem w Piwnicznej przy kładce dla pieszych, 2 x w Barcicach przy wiosce festiwalowej- 2-3 godz. z rana. Brodziłem praktycznie tylko w sandałach- dało się choć o świcie było troche zimno ;-)

• 3 miesiące temu...

Panowie czy ktoś z tutejszych ma doniesienia o głowacicach z Popradu ? szukam potwierdzenia że padła ryba 15 kg ?! tylko informator nie określił 100% czy to był Dunajec czy właśnie poprad . Ponoć wysypało w tym roku Głowami, szkoda że tą rybę można tak łatwo wybić ....

Nie wiem , czy padła ,  byłem w niedzielę i myślałem, że... sam padnę ;)  w deszczu ze śniegiem, po łażeniu po stromych, śliskich skarpach niczym niedoszły alpinista ;),a wynik i tak zerowy. Nie powiem zadowolenie miałem... , ze przeżyłem i dałem radę... :)

W jednym miejscu 7-8 wędkarzy, w drugim zerująca drobnica i średniaki na... owadach,( czyli głowatka tam nie żeruje) tak zaskakujące , ale w przerwach w opadach widziałem i potem słyszałem zbieranie much i spławy ,z rzadka, ale jednak.

Słyszałem od Janusza o paru głowatkach..., że ktoś,gdzieś...,1 może 11-12kg?

Może ktoś się pochwali, a jak były jakieś złowione i puszczone to może jakieś fotki zobaczymy, zapraszamy do pochwalenia się... ;)

Edytowane przez jerzy6
  • Like 2

Nie wiem o co się tak oburzacie tak kończy 98% ryb złowionych przez wędkarzy a wy się rzucacie jak by to był wyjątek .Na Popradzie to już ostatki ostatków potem nastąpi błogi spokój na brzegach tej pięknej rzeki  i będzie można łowić w samotności mając całą rzekę dla siebie .Tylko my i pusta rzeka .  

• Like 3

14,3 kg na 100% ;).To musowo ważona na poczcie.

(W tamtym rejonie tylko tam,tak dokładne wagi mają)

Wędkarze też już takie mają. Ponadto zauważyłem , że wędkarze w "tamtym rejonie" nie ukrywają swego pochodzenia, bo się go nie wstydzą.

• Like 1

Wędkarze też już takie mają. Ponadto zauważyłem , że wędkarze w "tamtym rejonie" nie ukrywają swego pochodzenia, bo się go nie wstydzą.

Pochodzenia ?  Czy raczej miejsca zamieszkania.  :mellow:  

W tamtym rejonie to jeszcze nie tak dawno mieszkali

Łemkowie.Tobie zresztą nie muszę tego tłumaczyć ;)

Wiadomym jest, że w Stolicy mieszkają sami rdzenni

Warszawiacy. :lol:

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Witam Kolegów,

wybieram sie w drugiej połowie lutego do Muszyny i zastanawiam się czy waro wziąść wędki. Zmiast stać na stoku i patrzeć jak rodzina jeździ może lepiej pójść na ryby.

Byłe w lipcu i pierwszego dnia nawet fajnie połowiłem ale dwa kolejne dni to była porażka, woda mętna i ryba nie brała. Zastanawiam się jak jest w zimie. Byłem już w zimie w Muszynie i nie zauwazyłem wędkarzy łowiących na Popradzie na miejskim odcinku. Opinie w necie są podzielone więc pytam na forum. Oczywiście chciałbym pochodzić za pstrągiem a może i za głowatką.