kefaspirit Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dzięki za podpowiedzi, już nie mogę się doczekać???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Daj znać jak poszło bo chciałbym też tam wyskoczyć po 28 Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Spoko dam znać. Zrobimy zmianę warty???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 (edytowane) Byliśmy z kolegą Tomkiem(donkicha)w sobotę na Popradzie cały dzień.Umęczyliśmy się trochę.Woda była fajna, dużo spławów brzan , ale małych. Straciłem z kilkanaście woblerów!Co do efektów: był to pechowy dzień spiętych brzan, ja z 4 spięte,1 urwana, 1 wyciągnięta , ale ok.50 cmi łowiliśmy klenie ,ale małe.pomimo wszystko generalnie fajnie było , a dzisiaj na Wisełce udało misię wyjąć wreszcie ładną brzanę jako wynagrodzenie za wczoraj... to popradowe klimaty... Edytowane 28 Sierpnia 2016 przez jerzy6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Jurek z branżą z Popradu Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez donkicha 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kefaspirit Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Wróciłem z wycieczki- trafiłem tylko kilka niedużych kleni, brzany nie miałem na kiju. Raz byłem w Piwnicznej przy kładce dla pieszych, 2 x w Barcicach przy wiosce festiwalowej- 2-3 godz. z rana. Brodziłem praktycznie tylko w sandałach- dało się choć o świcie było troche zimno ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Panowie czy ktoś z tutejszych ma doniesienia o głowacicach z Popradu ? szukam potwierdzenia że padła ryba 15 kg ?! tylko informator nie określił 100% czy to był Dunajec czy właśnie poprad . Ponoć wysypało w tym roku Głowami, szkoda że tą rybę można tak łatwo wybić .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Nie wiem , czy padła , byłem w niedzielę i myślałem, że... sam padnę w deszczu ze śniegiem, po łażeniu po stromych, śliskich skarpach niczym niedoszły alpinista ,a wynik i tak zerowy. Nie powiem zadowolenie miałem... , ze przeżyłem i dałem radę... W jednym miejscu 7-8 wędkarzy, w drugim zerująca drobnica i średniaki na... owadach,( czyli głowatka tam nie żeruje) tak zaskakujące , ale w przerwach w opadach widziałem i potem słyszałem zbieranie much i spławy ,z rzadka, ale jednak.Słyszałem od Janusza o paru głowatkach..., że ktoś,gdzieś...,1 może 11-12kg?Może ktoś się pochwali, a jak były jakieś złowione i puszczone to może jakieś fotki zobaczymy, zapraszamy do pochwalenia się... Edytowane 30 Listopada 2016 przez jerzy6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ta o której koledzy mówicie to 112 cm i 14,3 kg na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ty złowiłeś?Bo nie wiem komu gratulować?Puszczona, czy zabrana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ty złowiłeś?Bo nie wiem komu gratulować?Puszczona, czy zabrana? 14,3 kg na 100% .To musowo ważona na poczcie.(W tamtym rejonie tylko tam,tak dokładne wagi mają) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 czyli jednak pomnik przyrody ubity 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Nie wiem o co się tak oburzacie tak kończy 98% ryb złowionych przez wędkarzy a wy się rzucacie jak by to był wyjątek .Na Popradzie to już ostatki ostatków potem nastąpi błogi spokój na brzegach tej pięknej rzeki i będzie można łowić w samotności mając całą rzekę dla siebie .Tylko my i pusta rzeka . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Ty złowiłeś?Bo nie wiem komu gratulować?Puszczona, czy zabrana?Nie ja złowiłem widziałem zdjęcie z nad wody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Nie ja złowiłem widziałem zdjęcie z nad wody.Oczywiście że wypuszczona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohave Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 14,3 kg na 100% .To musowo ważona na poczcie.(W tamtym rejonie tylko tam,tak dokładne wagi mają)Wędkarze też już takie mają. Ponadto zauważyłem , że wędkarze w "tamtym rejonie" nie ukrywają swego pochodzenia, bo się go nie wstydzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Jeśli to prawda to super. Dlatego może widziałem ostatnio tylu wędkarzy w tamtym rejonie nad wodą. Edytowane 5 Grudnia 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wędkarze też już takie mają. Ponadto zauważyłem , że wędkarze w "tamtym rejonie" nie ukrywają swego pochodzenia, bo się go nie wstydzą. Pochodzenia ? Czy raczej miejsca zamieszkania. W tamtym rejonie to jeszcze nie tak dawno mieszkaliŁemkowie.Tobie zresztą nie muszę tego tłumaczyć Wiadomym jest, że w Stolicy mieszkają sami rdzenniWarszawiacy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Hahha, no ciekawe czego sie jeszcze o sobie tutaj dowiem . Wszak jestem chowany kilometr od Barcic i Popradu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Też mnie rozbawił ten wpis .Jak się nie wie o czym się pisze to lepiej nie pisać .Być może dla niektórych Sądeczyzna to to samo Łękowszczyzna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 czy ktoś z okolicznych mieszkańców ( wędkarzy) ma jakieś realne dane o populacji głowacicy w wodach podchala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuka Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jedna na 35 km rzeki i parę w Łopusznej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur42 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Chyba ich kormorany z wody powywlykali .No a co z pstrągami i lipieniami,przecież ich głowacice pozjadali no ale są jeszcze wydry ale i one wnet z głodu pozdychają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 99% Widly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lubicz68 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Witam Kolegów,wybieram sie w drugiej połowie lutego do Muszyny i zastanawiam się czy waro wziąść wędki. Zmiast stać na stoku i patrzeć jak rodzina jeździ może lepiej pójść na ryby.Byłe w lipcu i pierwszego dnia nawet fajnie połowiłem ale dwa kolejne dni to była porażka, woda mętna i ryba nie brała. Zastanawiam się jak jest w zimie. Byłem już w zimie w Muszynie i nie zauwazyłem wędkarzy łowiących na Popradzie na miejskim odcinku. Opinie w necie są podzielone więc pytam na forum. Oczywiście chciałbym pochodzić za pstrągiem a może i za głowatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi