Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Lowrance Mark 5x Pro - problem

januszz

Pytanie

W mojej echosondzie występuje następujący problem:

-po włączeniu zasilania pojawia się obraz na wyświetlaczu ale!  jest dokładnie w połowie od góry jakby matową czarną nakładką,druga dolna część  wyświetlacza rysuje już obraz od przetwornika prawidłowy

-kiedy trącę w ekran -panel(wstrząs) pojawia się prawidłowy obraz na wyświetlaczu

-kilka minut prawidłowej pracy lub kilku godzin ,wyłączam echo,włączam ponownie i praca urządzenia jest normalna na całym ekranie.

-po kilku dniach spoczynku zestawu przy odpaleniu usterka się pojawia

Może ktoś doradzi,podpowie co z tym fantem zrobić?Może rownież spotkały go podobne usterki  podczas odpalania echa?

Proszę o pomoc w usunięciu tej kłopotliwej usterki.

Edytowane przez januszz

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolego miałem podobnie rozkręcasz obudowe przeczyszczasz styki od wyswietlacza i śmiga. W moim przypadku pomogło, potrzebny jest odpowiedni wkrętak i trzeba zwrócić uwagę na ułożenie uszczelki.

Czyli tak jak podejrzewałem ... 10 minut pracy... wkrętak to chyba torx. O ile dobrze pamiętam

• 0

Janusz, każde aku ma określoną żywotność, czyli ilość cykli po których pada, wiek ma małe znaczenie. Ja zacząłbym od aku, drogie nie jest, przy okazji wymień na 9Ah wielkość dokładnie taka sama jak 7,2 Ah.

I tak zrobię jak radzisz.Kupię nowy aku 9Ah.(tym bardziej żeTwoja X-125 miała podobne objawy)