tench77 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) .... Edytowane 22 Grudnia 2013 przez tench77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Panowie, spod czyjej dłoni mogło wyjsc takie cacko? MP...Matusiak Piotr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 To i ja dorzucę coś, po kliknieciu foty w normalnym rozmiarze. To woblerek mojego ziomka,który jest zalogowany na forum @Parf. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Siema tomi i witam tench77. Te wobek ma chyba dobre kilka lat, teraz wyglądają trochę inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Siema tomi i witam tench77. Te wobek ma chyba dobre kilka lat, teraz wyglądają trochę inaczej. @Parf - czy mi się wydaje, czy nie ma jeszcze Twojego autorskiego wątku w dziele lurebuilding? Niedopatrzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Może kiedyś się skuszę, jak będzie trochę więcej czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam, na ostatniej wyprawie zerwałem mojego wobka, niestety nie pamiętam firmy i nie mam zdjęcia, ale spróbuję opisać może ktoś skojarzy. Mały około 2cm, pomarańczowy z czarnymi paskami, brzuch nieco jaśniejszy. Pamiętam że pudełko miało zieloną etykietę. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam, na ostatniej wyprawie zerwałem mojego wobka, niestety nie pamiętam firmy i nie mam zdjęcia, ale spróbuję opisać może ktoś skojarzy. Mały około 2cm, pomarańczowy z czarnymi paskami, brzuch nieco jaśniejszy. Pamiętam że pudełko miało zieloną etykietę. Dzięki za pomoc i pozdrawiam. To był seryjny wobek??Zieloną etykietę (jak dobrze pamiętam) miały Gloogi...no ,ale czy w ofercie były 2cm ..chyba nie.. a może Siek??? Był tam taki kolorek pomarańcz ,jasny brzuszek i czarne paseczki..swoją drogą jak się dobrze trafiło to był łowny No ,ale też to był model gupik więc około 3cm miał... Oooo znalazłem...zobacz może to on:) Tylko mówię ten ma 3cm-3.5cmJest też model tak pomalowany ,ale z innym sterem...(mniejszym ,inaczej ustawionym itd..) Także na ster nie patrz bo może miałeś ten drugi model Za mało danych....ciężko stwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedź, ale to niestety nie ten. Ten mój był bez brokatu, z jedną kotwiczką i bardziej pomarańczowy. Paski były od boku przez grzbiet woblera nie tylko na bokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 kogo to wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 @KrzyObr Może to był dorado magic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1521 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 hande made jes to z lubina ? ale jak sie ten pan nazywa co robił ten wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Siemka , kupiłem dzisiaj woblerka.Sprzedawca mówił mi kogo one są ale za cholere nie moge zapamiętać. Podpisany jest inicjałami I.R lub J.R , jest to boleniówka bliźniaczo podobna do salmo thrill'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Siemka , kupiłem dzisiaj woblerka.Sprzedawca mówił mi kogo one są ale za cholere nie moge zapamiętać. Podpisany jest inicjałami I.R lub J.R , jest to boleniówka bliźniaczo podobna do salmo thrill'a Inicjały JR. Nie znam personaliów człowieka robiącego te woblery, ale są one wykonane bardzo profesjonalnie i estetycznie. Co jakiś czas producent wystawia z nimi aukcję na popularnym serwisie aukcyjnym. Pracuje toto bardzo fajnie, ładnie migocze, nie wykłada się w najszybszej wodzie, dodatkowo jest dość ciężkie (według opisu 17g), więc lata też świetnie. Nad thrillem ma tą dodatkową przewagę że nie plącze się w locie, co temu pierwszemu zdarza się stanowczo za często. Niestety wobler ma jedną, jak dla mnie bardzo istotną wadę - stawia znaczny opór przy szybszym ściąganiu, przez co męczy i rękę i kołowrotek. Z tego też powodu nie łowię na nie zbyt często, co nie zmienia faktu że jedną dobrą rapę w tym sezonie na to dostałem, więc chiba łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muniek Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Przewagę nad thrillem ma tylko dlatego, że obciążenie w woblerze jest umieszczone inaczej. A co do tego oporu podczas prowadzenia to wystarczy spojrzeć na ich stery i kąt umiejscowionego steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Mam prośbę o identyfikację wobka z fotki, wyłowiony dziś z wody, brak opisu i oznaczeń, długość 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Te woblerki robi pan Józef Ryczkowski Woblery są pięknie wykonene , posiadam 2 sztuki- klasycznie malowany i oklejany tkaniną A o to jedna z rybek które udało mi się na niego dzisiaj skusić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe17 Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam, może komuś uda się zidentyfikować tego wobka. Kupiony nowy w opakowaniu jako niby Abu Garcia Hi-Lo. Długość 7,5cm bez steru. Ze sterem 12. Posiada grzechotkę i dosyć mocne, grube kotwice. Ciekawi mnie na jaką głębokość ten cudak może zejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Mam prośbę o identyfikację wobka z fotki, wyłowiony dziś z wody, brak opisu i oznaczeń, długość 7cm wyglada na bonito 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Ja tu mam takie coś, chińska produkcja prawdopodobnie kopia jakiegoś konkretnego modelu. Pytanie jakiego, ktoś wie? Edytowane 19 Listopada 2012 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Jeśli ma kulkę w środku to może być Rapture. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki. Możliwe, że to ten, waga i wymiary się zgadzają, kulka grzechocząca też jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Wszystko teraz podobne do siebie... http://www.tackleshop.nl/Spro_Powercatcher_Plus_Dopey_Crank_4.5cm_Skimmer-p15712.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Wrzucam fotki woblerka, którego dostałem od wędkarza starej daty. Jest to przynęta, która ma już swoje lata. Niestety nigdy nie natknąłem się na takiego woblerka Może ktoś z kolegów kojarzy czyja to produkcja? Podobno jest to produkt szwedzki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 raczej finski, powiedzial bym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi