Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam, na ostatniej wyprawie zerwałem mojego wobka, niestety nie pamiętam firmy i nie mam zdjęcia, ale spróbuję opisać może ktoś skojarzy. Mały około 2cm, pomarańczowy z czarnymi paskami, brzuch nieco jaśniejszy. Pamiętam że pudełko miało zieloną etykietę. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Witam, na ostatniej wyprawie zerwałem mojego wobka, niestety nie pamiętam firmy i nie mam zdjęcia, ale spróbuję opisać może ktoś skojarzy. Mały około 2cm, pomarańczowy z czarnymi paskami, brzuch nieco jaśniejszy. Pamiętam że pudełko miało zieloną etykietę. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

To był seryjny wobek??

Zieloną etykietę (jak dobrze pamiętam) miały Gloogi...no ,ale czy w ofercie były 2cm ..chyba nie..

a może Siek??? Był tam taki kolorek pomarańcz ,jasny brzuszek i czarne paseczki..swoją drogą jak się dobrze trafiło to był łowny :D

No ,ale też to był model gupik więc około 3cm miał...

Oooo znalazłem...zobacz może to on:) Tylko mówię ten ma 3cm-3.5cm

Jest też model tak pomalowany ,ale z innym sterem...(mniejszym ,inaczej ustawionym itd..) Także na ster nie patrz bo może miałeś ten drugi model

http://warciak-fishing.pl/produkty/d_3907319_siek_gupik_L_redtiger.jpg

Za mało danych....ciężko stwierdzić

• 2 miesiące temu...

Siemka , kupiłem dzisiaj woblerka.Sprzedawca mówił mi kogo one są ale za cholere nie moge zapamiętać. Podpisany jest inicjałami I.R lub J.R , jest to boleniówka bliźniaczo podobna do salmo thrill'a :D

Inicjały JR. Nie znam personaliów człowieka robiącego te woblery, ale są one wykonane bardzo profesjonalnie i estetycznie. Co jakiś czas producent wystawia z nimi aukcję na popularnym serwisie aukcyjnym. Pracuje toto bardzo fajnie, ładnie migocze, nie wykłada się w najszybszej wodzie, dodatkowo jest dość ciężkie (według opisu 17g), więc lata też świetnie. Nad thrillem ma tą dodatkową przewagę że nie plącze się w locie, co temu pierwszemu zdarza się stanowczo za często. Niestety wobler ma jedną, jak dla mnie bardzo istotną wadę - stawia znaczny opór przy szybszym ściąganiu, przez co męczy i rękę i kołowrotek. Z tego też powodu nie łowię na nie zbyt często, co nie zmienia faktu że jedną dobrą rapę w tym sezonie na to dostałem, więc chiba łowne

• 1 miesiąc temu...

Witam, może komuś uda się zidentyfikować tego wobka. Kupiony nowy w opakowaniu jako niby Abu Garcia Hi-Lo. Długość 7,5cm bez steru. Ze sterem 12. Posiada grzechotkę i dosyć mocne, grube kotwice. Ciekawi mnie na jaką głębokość ten cudak może zejść :)post-48248-0-90158600-1349364576_thumb.jpg

post-48248-0-90158600-1349364576_thumb.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Wrzucam fotki woblerka, którego dostałem od wędkarza starej daty. Jest to przynęta, która ma już swoje lata. Niestety nigdy nie natknąłem się na takiego woblerka -_- Może ktoś z kolegów kojarzy czyja to produkcja? Podobno jest to produkt szwedzki ...

zr561_1.JPG

hu642_2.JPG

mw959_3.JPG

pv106_4.JPG