Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam witam

Mam pytanie w drugą stronę. Znajomy męczy mnie, bym mu wobler załatwił. Miał takiego, łowny ale zerwał. Nie pamięta firmy czy modelu. Podał mi coś takiego:

długość 15-17cm, łamany 1 raz na ok 2/3 długości, schodzący 3 do 5m w kolorze sielawy.

Przerzuciłem różne katalogi i cisza. Nic takiego nie rzuciło mi się w oczy.

Macie jakiś pomysł?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Kurde, jak żyję, czegoś takiego nie widziałem ! :o Ogląda się setki, tysiące przynęt, przegląda katalogi ! 

Kamil skąd to masz ??? Ile to, to !??? ma długości i ile waży ?

Ha ! Zastanawiam się co na to łowić ? i czy ryba nie wystraszy się tej "strasznej" paszczy  :)

Pozdrawiam, Harjer

Okolo 12 cm a ile wazy nie wiem. Dzieki za linka moje przypuszczenia padaly na finlandie bo dostalem jeszcze jednego z tej samej firmy tylko nowszego. A tak apropo tez ciekawy bo ster ma wygiety w łódke. Jeszcze raz dzieki wiedzialem ze na wasza wiedze i doswiadczenie moge liczyc.

Oj tam. Ktoś wspomniał ostatnio o Nilsie, w temacie o "giętych" sterach. Tylko sprawdziłem, co ma w katalogu  B)

Tak prawdziwy, szczery szacunek za posiadaną wiedzę w rodzajach przynęt i znajomości ich producentów. :)

Nie udało mi się znaleźć większej prezentacji akcji tego modelu woblerka, ale już wiadomo co on potrafi poprzez swoją pracę.

http://www.youtube.com/watch?v=QetNdscFj9I

Edytowane przez Harjer

Witam,

Poproszę Was o pomoc w odnalezieniu nazwy tego woblera i producenta. Ten zielony 8g - mam go ze 20-25 lat. Łowny jak diabli, świetna praca, świetne rzuty ale nie pamiętam , kogo jest to wyrób. Chętnie bym parę kupił o różnych gramaturach.

Koledzy sugerują , że to firmy MAK, ale ja nie mogę takowej skojarzyć.

W woblerze zmieniłem kotwice na ciut większe i nie było ozdobnika na kotwie ogonowej. Do rzucania ten wobler jest świetny i łowny.

Czy jest szansa na zakup tej rodziny woblerów ?

Z góry wielkie dzięki.

post-51478-0-39182600-1387614757_thumb.jpg

• Like 1