Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Jak w temacie szukam tworcy lub producenta wobkow takich jak na zdjęciu. Charakterystyczne cechy to jakiś szary miekki i rdzewiejacy drut i wylazacy ze steru klej przypominajacy butapren...jestem ze swietokrzyskiego wiec moze to pomoze

post-54026-0-47318100-1417518769_thumb.jpg

Edytowane przez czerwcowy0520

Tak właśnie myślałem a gdzie można je dostać o ile można jeszcze w ogóle...? Chodzi mi o ten większy, ładnie na niego sandacze wchodziły w tym roku w nocy...miałem jeszcze jednego ale został gdzieś na kamieniach...z tego co czytałem to ten wygląda na produkcję z początku lat 90...

Gembale czyli (chyba) woblery p. Ireneusza Gębskiego. 

Gębale to chyba p. Krzysztofa Gębskiego. 

Ten duży nie bardzo. Gembale maja zwykle szlif taki na sterze i ster kanciasty nie . Ten ni mo. :) Chyba, że ster ktoś wymienił i stąd ten klej.

Mały chyba tak. 

Cos Piotrek zdjecie nie weszlo, pozwolilem sobie dodac te ktore kleiles w innym watku :)

post-54026-1417516151,1139.jpg

Gębale Krzysztofa Gębskiego.Rozwozi niejaki Pozarowszczyk ze Złotowa.Wiosną wozi do sklepów,handel prawie jak ziemniakami,na kilogramy :-) a Tak poważnie są tanie,3,50 - 4zł szt.  Poznaje ,że Złotowskie,bo takie ociosana.:-)

Panowie każda informacja która umożliwi mi zakup kilku sztuk jest na wage złota...

Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2

Na allegro i pomorskich sklepach było,pewnie jeszcze jest tego pełno.Problem jest tylko taki, że powtarzalności nie ma,niemal każdy inny.

Sporo przekłamania jest w tym artykule o Gembalach. Znałem Henryka kilka lat,do Lędyczka na ryby jeżdziłem po 20 dni w roku przez wiele lat,dokładnie widziałem jak to wygląda.

Masz rację.Jest sporo przekłamania. Mało tego ,ten sam autor w połowie lat dziewiędziesiątych napisał w WP całkowicie inny reportaż o H.Gębskim.

Edytowane przez zibi

• 3 tygodnie później...