traperczłopa Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 ... lecz częściej się tu pojawia http://www.swistak.pl/profil/jawiaostatnia wizyta w 2012 roku. A nie ma ktoś przypadkiem na zbyciu ? Z chęcią kupie z 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Mi na maila odpisywał jawia@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Jak w temacie szukam tworcy lub producenta wobkow takich jak na zdjęciu. Charakterystyczne cechy to jakiś szary miekki i rdzewiejacy drut i wylazacy ze steru klej przypominajacy butapren...jestem ze swietokrzyskiego wiec moze to pomoze Edytowane 2 Grudnia 2014 przez czerwcowy0520 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Cos Piotrek zdjecie nie weszlo, pozwolilem sobie dodac te ktore kleiles w innym watku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 thx Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Gębale, choć pisownia jest tu kluczem, bo były i Gembale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Tak właśnie myślałem a gdzie można je dostać o ile można jeszcze w ogóle...? Chodzi mi o ten większy, ładnie na niego sandacze wchodziły w tym roku w nocy...miałem jeszcze jednego ale został gdzieś na kamieniach...z tego co czytałem to ten wygląda na produkcję z początku lat 90... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Gembale czyli (chyba) woblery p. Ireneusza Gębskiego. Gębale to chyba p. Krzysztofa Gębskiego. Ten duży nie bardzo. Gembale maja zwykle szlif taki na sterze i ster kanciasty nie . Ten ni mo. Chyba, że ster ktoś wymienił i stąd ten klej. Mały chyba tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Tylko rynek wtórny tj. giełda, portale aukcyjne i "starzy wyjadacze". "Gembale" to przynajmniej trzech twórców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/2849. Edytowane 2 Grudnia 2014 przez zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Cos Piotrek zdjecie nie weszlo, pozwolilem sobie dodac te ktore kleiles w innym watku Gębale Krzysztofa Gębskiego.Rozwozi niejaki Pozarowszczyk ze Złotowa.Wiosną wozi do sklepów,handel prawie jak ziemniakami,na kilogramy :-) a Tak poważnie są tanie,3,50 - 4zł szt. Poznaje ,że Złotowskie,bo takie ociosana.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/2849.Sporo przekłamania jest w tym artykule o Gembalach. Znałem Henryka kilka lat,do Lędyczka na ryby jeżdziłem po 20 dni w roku przez wiele lat,dokładnie widziałem jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Panowie każda informacja która umożliwi mi zakup kilku sztuk jest na wage złota... Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Panowie każda informacja która umożliwi mi zakup kilku sztuk jest na wage złota... Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2Na allegro i pomorskich sklepach było,pewnie jeszcze jest tego pełno.Problem jest tylko taki, że powtarzalności nie ma,niemal każdy inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Sporo przekłamania jest w tym artykule o Gembalach. Znałem Henryka kilka lat,do Lędyczka na ryby jeżdziłem po 20 dni w roku przez wiele lat,dokładnie widziałem jak to wygląda.Masz rację.Jest sporo przekłamania. Mało tego ,ten sam autor w połowie lat dziewiędziesiątych napisał w WP całkowicie inny reportaż o H.Gębskim. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Panowie każda informacja która umożliwi mi zakup kilku sztuk jest na wage złota... Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2Tego typu wolery są bardzo proste do zrobienia.Wiele lat temu to właśnie od nich zaczynałem struganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tego typu wolery są bardzo proste do zrobienia.Wiele lat temu to właśnie od nich zaczynałem struganie.Juz korpusy czekają na kąpiel w caponie...:-) ale i tak chciałem mieć kilka oryginałów... Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Juz korpusy czekają na kąpiel w caponie...:-) ale i tak chciałem mieć kilka oryginałów... Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2Te orginalne były gotowane w pokoście i wyważały się same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Te mniejsze są na allegro ..7-8zł uzbrojone Wysyłam Ci link na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ok dzięki wielkie, ale bardziej chodzi mi o te uklejki... Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Przeglądałem ostatnio pudełeczka i trafiłem na takie oto wobki co przypominają mi Sendale ale z takim malowaniem się w Sendalach nie spotkałem, co to za wobki ? Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Kosa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 To są woblerki Irka Gębskiego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Też mam pytanko o woblerka:free jpeg images upload pic Kto go wystrugał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Przeglądałem ostatnio pudełeczka i trafiłem na takie oto wobki co przypominają mi Sendale ale z takim malowaniem się w Sendalach nie spotkałem, co to za wobki ? woby.JPG Według mnie Sendale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi