QbaNerra Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Irek Gębski na 100%. Mam kilka jeszcze takich, kupionych od niego. Te czarne diabelnie skuteczne na klenio-jazie... Edytowane 23 Grudnia 2014 przez QbaNerra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Marcyś, mi to wygląda na woblery p. Czerwińskiego z Żar w woj. lubuskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Irek Gębski na 100%. Mam kilka jeszcze takich, kupionych od niego. Te czarne diabelnie skuteczne na klenio-jazie... Nie byłbym tego taki pewien Według mnie kształt woblerów jest identyczny jak w Balskorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Nie byłbym tego taki pewien Według mnie kształt woblerów jest identyczny jak w Balskorach.100% I. Gębski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 100% I. Gębski100 procent Gebski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Marcyś, mi to wygląda na woblery p. Czerwińskiego z Żar w woj. lubuskim.Witaj Dopiero teraz odpisuję. Dzięki za info. Nie mogę nić na temat p. Czerwińskiego znaleźć specjalnie żeby móc potwierdzić robotę. Coś internet nic nie potrafi wypluć na ten temat. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 100% I. Gębski 100 procent Gebski Panowie- rozmawiałem z Panem Józefem Sendalem i w conajmniej 2 szt. z nich poznaje swoją rękę W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Czyli Gębskie i 2 Sendale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 " bobesku " , pozwoliłem sobie na edycję treści tytułu tego tematu , dopisując słowo " za" . Wydaje mi się że takie brzmienie miałeś w zamyśle zakładając ten temat . Jeśli się pomyliłem to daj znać , to wytnę to co dodałem . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 " bobesku " , pozwoliłem sobie na edycję treści tytułu tego tematu , dopisując słowo " za" . Wydaje mi się że takie brzmienie miałeś w zamyśle zakładając ten temat . Jeśli się pomyliłem to daj znać , to wytnę to co dodałem . Pozdrawiam .Bardzo dobre posunięcię kolego...Nawet nie zauważyłem braku "za"... Dzięki za poprawę i sorki za moje niedopatrzenie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 To woblery K. Gębskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Przeglądałem ostatnio pudełeczka i trafiłem na takie oto wobki co przypominają mi Sendale ale z takim malowaniem się w Sendalach nie spotkałem, co to za wobki ? woby.JPG Panowie- zwracam Wam honor Pan Józef Sendal przeanalizował dokładnie zdjęcie i stwierdza, że woblery są wykonane przez Gębskiego, nie mniej jednak to wierne imitacje ściągnięte właśnie z Balskorów. Jeszcze raz przepraszam za swoją upartość ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Panowie- zwracam Wam honor Pan Józef Sendal przeanalizował dokładnie zdjęcie i stwierdza, że woblery są wykonane przez Gębskiego, nie mniej jednak to wierne imitacje ściągnięte właśnie z Balskorów. Jeszcze raz przepraszam za swoją upartość ! Wiem bo mam takich z 40 sztuk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Proszę o identyfikację twórcy(ów) tych woblerów. Wobki sprzed dobrych dwudziestu lat kupowane w małym sklepie wielobranżowym na Pomorzu. Niestety właściciel sklepu nie miał pojęcia kto jest autorem tych woblerów. Możliwe, że był to ktoś z okolic Złotowa. Woblery w większości miały wymieniane stery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Proszę o identyfikację twórcy(ów) tych woblerów. Wobki sprzed dobrych dwudziestu lat kupowane w małym sklepie wielobranżowym na Pomorzu. Niestety właściciel sklepu nie miał pojęcia kto jest autorem tych woblerów. Możliwe, że był to ktoś z okolic Złotowa. DSCN3885.JPG Woblery w większości miały wymieniane stery.Trudno będzie. Ja stawiam na młodych dłubaczy ze stajni Pana Leszka D. czyli Czarne. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez zibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek D Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Proszę o identyfikację twórcy(ów) tych woblerów. Wobki sprzed dobrych dwudziestu lat kupowane w małym sklepie wielobranżowym na Pomorzu. Niestety właściciel sklepu nie miał pojęcia kto jest autorem tych woblerów. Możliwe, że był to ktoś z okolic Złotowa. DSCN3885.JPG Woblery w większości miały wymieniane stery. Trudno będzie. Ja stawiam na młodych dłubaczy ze stajni Pana Leszka D. czyli Czarne.Na 100% nie są to woblery nikogo z c Czarnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pozdrawiam Leszku i dziękuję za rozwianie części watpliwości. Woblery od Ciebie, odbierane osobiście, są stałym elementem wyposażenia mojego pudełka pstrągowego. Identyfikację woblerów może ułatwi informacja, że kupowane były w Miastku (blisko Czarnego). Znalazłem jeszcze jednego wobka z tej serii. Na zdjęciu umieściłem jeszcze dwa inne woblery, których autora także nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Witam,czy ktoś wie kto jest twórcą tych woblerków? Biorąc pod uwagę stery, można spekulować ,że były zrobione dawno temu ale ja wcześniej się z nimi nie spotkałem i dlatego pytam ,bo nic nie wiem na ich temat. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez motylW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Panowie, a czy ktoś rozpoznaje co to za czort? Zakupiłem kiedyś na Allegro za niewielkie pieniądze trochę takich wobków, jak widać jeszcze bez podcięć na stery, wyglądają na produkcyjniaki raczej, wykonane chyba z pianki. Podejrzewałem, że to Dorado, ale teraz nie mam pewności. Od tego samego sprzedawcy pochodzą też takie, większe i w pełni uzbrojone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Te ,szczupaczki " to chyba Tobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Witam wie ktoś może kto to produkował? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam wie ktoś może kto to produkował?Obstawiam zakłady zbrojeniowe któregoś z krajów bloku wschodniego. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Panowie, a czy ktoś rozpoznaje co to za czort? Zakupiłem kiedyś na Allegro za niewielkie pieniądze trochę takich wobków, jak widać jeszcze bez podcięć na stery, wyglądają na produkcyjniaki raczej, wykonane chyba z pianki. Podejrzewałem, że to Dorado, ale teraz nie mam pewności. Od tego samego sprzedawcy pochodzą też takie, większe i w pełni uzbrojone: To są wobki nieistniejącej już firmy "Pike".Miały pudełka i szatę graficzną na nich identyczną z Dorado.To wobki z lat 90-tych.Mam ich jeszcze kilka na stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) To są wobki nieistniejącej już firmy "Pike".Miały pudełka i szatę graficzną na nich identyczną z Dorado.To wobki z lat 90-tych.Mam ich jeszcze kilka na stanie.Dzięki Kolego za cynk, to może być to. Jeszcz jedna woblerowa zagadka z mojej strony, wobki pochodzą też z aukcji Allegro, wylicytowane kilka lat temu, to już pełną gębą domowe samoróbki, wykonanie trochę zgrubne, ale mają swój klimat i urok, czy ktoś z forumowiczów rozpoznaje może czyje to wynalazki: Edytowane 25 Stycznia 2015 przez Vigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Nie chcę zakładać kolejnego wątku, więc podpinam się. Dzisiaj wpadł mi w ręce całkiem spory zestaw różnych woblerów. Niestety nie umiem ich zidentyfikować.1)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/75c827189563a794.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1c51408126f3c519.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4b8286f38b205a20.htmlTe 4 duże na pewno są od jednego producenta. Według mnie wykonane z drewna. Dwa mniejsze mają podobnej grubości stery, podobnie wklejone i też są z drewna. Wydaje mi się, że wszystkie pochodzą z jednej ręki. 2)http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/880e6b959d6d0bf7.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/674c8fb5fc4407b3.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/59027ca8a75afd21.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/183d3ee01f365c81.htmlTe większe (prawa kolumna) mają ster "w płotek", ale chyba nie aż tak wyraźny jak w Bonito. Nie umiem określić, czy drewno czy pianka, ale są lżejsze niż te z pierwszego zestawu. Cztery sztuki w lewym górnym narożniku mają stery okrągłe, chociaż grubość tychże zgadza się z tymi trapezowymi. Są ładnie zaokrąglone, szlif skośny. Gdy się dobrze przyjrzeć widać jakby "łączenie" na brzuszkach. Oczka drutów jak widać bardziej eliptyczne niż okrągłe. Ostatnie 2 (brązowe) mają z kolei zupełnie inne stery. Widać ręczne dopracowywanie, bo są one niesymetryczne. Nie widać żadnych śladów symetrycznego łączenia, zaś oczka są praktycznie okrągłe. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Nie jestem dobrze oblatany w temacie woblerów. Łowiłem głównie na Dorado, Salmo i Rapale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi