Dokuś Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Witam. Czy to może wobek Salmo? Czy jednak inna produkcja. Dziękuję za wszelką pomoc.Wygląda jak Hektor (Gloog)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Wygląda jak Hektor (Gloog)...bo to jest gloog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Prośba o identyfikację woblera. Wobler o długości 5 cm, korpus raczej w kształcie ołówka, czyli o malej wysokości. Ster łyżeczkowy, jak w starych rapalach.Jakby ktoś, coś wiedział to proszę o info :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Oczka mosiężne jak w starych Corrado??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Oczka mosiężne jak w starych Corrado???Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Fajne te bezsterowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak.Moze to jakies stare Big Fish. Malowanie nawet w ich stylu. Corrado-Big Fish jeden styl. Podobnie jak moje z najłowniejszymi Salmo i Rapala. Gdzieś tu jakiś kolega opisywał historię Big Fish bo tam pracował czy był współtwórcą. On na pewno sie wypowie o ile looka w ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Arku to nie Big Fish, mam ich trochę, inaczej wyglądają. Poza tym nie miały takich sterów. Corado też nie, oni z kolei podpisywali stery. Mam wrażenie, że już kiedyś takiego wobka widziałem, ale nie mogę sobie przypomnieć faktów z nim związanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Pewnie jakiś "rusek". Piana? Drewno? Styropian biały?_________ Edytowane 6 Listopada 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Może i rusek . Świta mi coś po głowie, że Wiktor Błażejczyk rozprowadzał woblery o nazwie: Bóbr. Ale nie kojarzę, aby to były wobki R. Stanke. Błażejczyk prowadził hurtownię sprzętu wędkarskiego export-import. Miałem jakiegoś wobka od Niego. Malowanie podobne jak w książce J. Kolendowicza Wędkarstwo spinningowe, str. 224, środkowe zdjęcie. Czy to były polskie czy też importowane wobki to nie pamiętam. Sposób dekorowania podchodzi pod wobka ze zdjęcia, o którego pytałem. Materiał - nie wiem, nie mogę rozpoznać, dopatrzeć się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 To nie Bóbr. "Bóbr" nie miał sterów z wtrysku. Wobki robione są z drewna.Ten wygląda jak "rusek" o którym gdzieś już pisali w dziale "Kupię" ale nazwy nie pamiętam. Tamten był duży, na szczupaki ale ster miał chyba podobny. Wobki z lat 90-tych kupowane w W-wie na "narodowym". Okrągły tył i ta dziurka przy przednim oczku wskazuje na styropian który był w latach 90 podstawą do produkcji. Sprawdź na nacięciu steru. Powinieneś widzieć przez jego przeźroczystość czy materiał jest biały czy żółta piana. Bóbr ten co mam na szybko, innych nie szukałem. Te ciemne plamki ('x") i tylne płetwy to moje. ________ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Może masz i rację. Jakiś lekki jest, to pewnie styropian. Pewnie też rusek.Arku dzięki za zaangażowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Mam kilka ruskòw z podobnymi sterami, sygnowane są nazwą "aqwa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Mam kilka ruskòw z podobnymi sterami, sygnowane są nazwą "aqwa".Ale masz chyba większe. Ten nie ma żadnych napisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Kto może być twórcą? Sygnowane "JN" około 9-10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Wygląda mi na http://jerkbait.pl/topic/34917-woblery-nj/page-6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karloss75 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Panowie, co to za gumka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Twister? Chyba bez lepszego foto nie uzyskasz odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Hehe to ta co robi robote na kanale ? Dobra proba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Proszę o pomoc w ustaleniu co to za wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Hehe to ta co robi robote na kanale ? Dobra proba Może łowca podpowie koledze tyle że mu ucieło głowę. Edytowane 9 Listopada 2016 przez dreadknight 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Kojarzy ktoś te poppery ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam , kto wie co to za wobler ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Kojarzy ktoś te poppery ?? 5.jpgPopprery to Ci będzie trudno jednoznacznie zidentyfikować bo to wzór klepany przez wiele firm i osób, to znaczy podrabiany bo klepanie po pleckach następuje później (ale zrobiłeś zaj...ebistego woblera, szacun ile schodzi, wooow pierwsze widzę takie cudo itd.). Jerk jest mój- nieklepany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Witam , kto wie co to za wobler ?Trochę przypomina Corado... Może to jeden z wczesnych modeli...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi