Franc Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A miało być takie dorado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 A miało być takie dorado Dorado, to coś innego jest!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Proszę o rozpoznanie kto jest autorem tych wobków. Kupione kilkanaście lat temu w Poznaniu, długość 7-8 cm, trociowe. Wyglądają na robotę z Czarnego, ale nie są podpisane. Z góry dziękuję za pomoc. Swoje przypuszczenia mam, ale wolę informację sprawdzoną . Edytowane 15 Listopada 2016 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 może L.D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 może L.DW tych czasach, kiedy były zakupione, były podpisywane przez Leszka Dylewskiego. Na pewno nie Jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Proszę o rozpoznanie kto jest autorem tych wobków. Kupione kilkanaście lat temu w Poznaniu, długość 7-8 cm, trociowe. Wyglądają na robotę z Czarnego, ale nie są podpisane. Z góry dziękuję za pomoc. Swoje przypuszczenia mam, ale wolę informację sprawdzoną .Na "moje oko", to wczesny Darek Kręcigłowa - mam podobny wobler w innym kolorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Na "moje oko", to wczesny Darek Kręcigłowa - mam podobny wobler w innym kolorze...A Darek nie podpisywał ich od samego początku? Może wiesz od kiedy zaczął robić wobki na sprzedaż? Mam Jego wobki i są podpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Niestety nie wiem, ale zapytam kogoś, kto pewnie wie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Niestety nie wiem, ale zapytam kogoś, kto pewnie wie! O, fajnie by było. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Proszę o rozpoznanie kto jest autorem tych wobków. Kupione kilkanaście lat temu w Poznaniu, długość 7-8 cm, trociowe. Wyglądają na robotę z Czarnego, ale nie są podpisane. Z góry dziękuję za pomoc. Swoje przypuszczenia mam, ale wolę informację sprawdzoną .Rozmawiałem dzisiaj z kolegą, który ma właśnie takie woblery jak Twoje @Banjo i też nie są podpisane, ale również baaardzo stare i trochę mniej estetycznie wykonane... Mówi, że kupował je za 7zł nad rzeką od starszego pana z Czarnego, którego nie znał i którego od dawna już nie widział... ;/ A oto dla porównania mój stary wobler autorstwa Darka Kręcigłowy...Widzę pewne podobieństwo, ale tamte nie mają podpisu a moim staruszku, na ostatnim foto widać sygnaturę DK... ps. ...I też jest z Poznania!... Edytowane 15 Listopada 2016 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Dzięki za pomoc. Jedynie co nasze wobki łączy to Poznań oraz Czarne . Tak jak myślałem, że Darek Kręcigłowa od początku podpisywał swoje woblery. Szukamy dalej, może ktoś je rozpozna. Dzięki jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ja również mam wobler z Czarnego, którego nie znam twórcy... Nie jest to L.D. (chyba, że bardzo stary, bo tych baaaaardzo starych, to nie znam), korpus ma około 6,5cm, wobler nie jest sygnowany... Może ktoś rozpoznaje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ja również mam wobler z Czarnego, którego nie znam twórcy... Nie jest to L.D. (chyba, że bardzo stary, bo tych baaaaardzo starych, to nie znam), korpus ma około 6,5cm, wobler nie jest sygnowany... Może ktoś rozpoznaje? Się worek rozwiązał . Bardzo ładny. Też nie mam pomysłu, kto go zrobił . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No i jeszcze jedna niewiadoma... Ten wobler z pstrągowego pudełka nie ma żadnych oznaczeń, ale ma charakterystyczny ster - w kształcie łopatki... Nie wiem czyj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Witam. Może które kojarzy czyje to wobki i gdzie ewentualnie można je dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No i jeszcze jedna niewiadoma... Ten wobler z pstrągowego pudełka nie ma żadnych oznaczeń, ale ma charakterystyczny ster - w kształcie łopatki... Nie wiem czyj... Wygląda na Hubala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L A Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) To nie jest Hubal to jest mój wobler Edytowane 20 Listopada 2016 przez L A 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 To nie jest Hubal to jest mój wobler A bardzo podobny do Hubala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 No i jeszcze jedna niewiadoma... Ten wobler z pstrągowego pudełka nie ma żadnych oznaczeń, ale ma charakterystyczny ster - w kształcie łopatki... Nie wiem czyj... To nie jest Hubal to jest mój wobler Lipiński Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 To nie jest Hubal to jest mój wobler Lipiński AndrzejA to niespodzianka! Nie wiedziałem, że mam TAKIE woblery! ...Dodam, że woblery te charakteryzują się przepiękną (dość agresywną) pracą! DZIĘKUJĄC BARDZO za odpowiedzi , dopytam jeszcze - z czego są wykonane i czy to bardzo stare modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Dzięki za pomoc. Jedynie co nasze wobki łączy to Poznań oraz Czarne . Tak jak myślałem, że Darek Kręcigłowa od początku podpisywał swoje woblery. Szukamy dalej, może ktoś je rozpozna. Dzięki jeszcze raz. Rozczaruje Was Darek nie podpisywał wszystkich wobkow. Mam kilkanaście (było kilkadziesiąt) kupionych w starych czasach bez podpisu. Skąd wiem, ze to DK?! Sam u niego je zamówiłem i dostałem bez sygnatur Może uznał, ze jak idą do konkretnej osoby, nie sklepu, to nie ma potrzeby opatrywać je podpisem. W końcu kupujący ma pojęcie od kogo je kupił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Ja również mam wobler z Czarnego, którego nie znam twórcy... Nie jest to L.D. (chyba, że bardzo stary, bo tych baaaaardzo starych, to nie znam), korpus ma około 6,5cm, wobler nie jest sygnowany... Może ktoś rozpoznaje? Wiesiu, chyba wiem kto jest autorem Zadzwoń, to sie dowiesz hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam. Może które kojarzy czyje to wobki i gdzie ewentualnie można je dostać. 2016-11-19 18.55.17.jpg2016-11-19 18.56.30.jpgWyglądają na stare ( lata 90-te) woblery sygnowane nazwą "pike". Nie wiem czy to nie protoplasta Dorado, bo pòźniej w bliźniaczych(taka sama szata graficzna) opakowaniach sprzedawane były woblery " Dorado". Mam kilka tych wobleròw, obecnie już chyba nie do kupienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Wyglądają na stare ( lata 90-te) woblery sygnowane nazwą "pike". Nie wiem czy to nie protoplasta Dorado, bo pòźniej w bliźniaczych(taka sama szata graficzna) opakowaniach sprzedawane były woblery " Dorado". Mam kilka tych wobleròw, obecnie już chyba nie do kupienia. "Pike" to były wytwory (firma) jednego pracowników z Dorado który u Darka malował. Nie wiem czy nie miał (ma) coś wspólnego z Rapa-Lovec. Musiałbym Sebastiana popytać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Rozczaruje Was Darek nie podpisywał wszystkich wobkow. Mam kilkanaście (było kilkadziesiąt) kupionych w starych czasach bez podpisu. Skąd wiem, ze to DK?! Sam u niego je zamówiłem i dostałem bez sygnatur Może uznał, ze jak idą do konkretnej osoby, nie sklepu, to nie ma potrzeby opatrywać je podpisem. W końcu kupujący ma pojęcie od kogo je kupił Dzięki za informacje. Dla sprawdzonych klientów nie podpisywał , pewnie nie chciało Jemu się .A czy może moje rozpoznajesz wobki z Czarnego, są trochę wcześniej, na str.44. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi