Banjo Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dopiero teraz zauważyłem, że ma zagięte groty w kotwicach. Czyli już około 15 lat temu stosowałem zagięte groty. Stępiły się od leżakowania w pudełku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo213 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Lewa kolumna pierwszy od dolu to Hunter A.Lipinskiego wobler nazywa się Goblin a prawa kolumna pierwszy od góry to wobler Taps Osa ostatni to boleniówka Józefa Sendala Balskor a 2 wobler w pierwszej kolumnie to Siek nazwy nie pamieta.Pozdrawiam B.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Siek Siga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Leżąc w pudełku ryby na pewno nie żlowi... O skuteczności i jego wartości zadecydować mogą tylko ryby....Tomek powiedz czy ten woblerek posiada na sterze grawer w postaci literki s lub z??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Ktoś rozpoznaje tego z metalowym sterem?Wyglada na bardzo stary. Żadnych sygnatur nie ma. A wodę widział tylko raz, jak zmywałem z niego kurz. Pływający.Dolny - chyba Kajtek? Bo ciut wyżej łudząco odobnego woblera widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 PicsArt_1482384616304.jpg Ktoś rozpoznaje tego z metalowym sterem?Wyglada na bardzo stary. Żadnych sygnatur nie ma. A wodę widział tylko raz, jak zmywałem z niego kurz. Pływający.Dolny - chyba Kajtek? Bo ciut wyżej łudząco odobnego woblera widzę.tego pierwszego kupiłeś w nieistniejącym juz Salmonie , w Nowej hucie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Witam kupiłem dość dawno kilka wobków niestety twórców już zapomniałem może ktoś pomoże odświeżyć pamięć.W prawym rzędzie dwa dolne wobki znam . Z góry dziękuje za pomoc Prawa kolumna środkowy wobek z zielonym akcentem - wobler z Nysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 tego pierwszego kupiłeś w nieistniejącym juz Salmonie , w Nowej hucie?Nie, ale może stamtąd pochodzić. W kazdym razie raczej małopolskie rękodzieło.Nb. Chyba znamy się znad wody, i nie z okolicy Szreniawy a znad Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 @etherni. Popytaj Januszaa Widła. Moze to jego zapomniany egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Arku, to mi zabileś klina, bo jak to Wideł to będę miał dylemat czy sprzedawać czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 @etherni.Popytaj Januszaa Widła. Moze to jego zapomniany egzemplarz. Raczej to nie są Jego. Tutaj pokazuje swoje pierwsze modele: http://jerkbait.pl/topic/66822-najstarsze-woblery-w-polsce/page-7 Ale mogę mylić się, ba nawet chciałbym mylić się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Nie wydaje mi się aby to był wideł. Jakkolwiek z drugiej strony jestem niemal pewny, że wobler pochodzi z okolic na południe od Krakowa. Cóż, będę wdzięczny za każde podejrzenie czy kierunek, mimo że kolekcjonerem nie jestem. Może nawet go wymienię albo sprzedam, pod warunkiem że trafi w dobre ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Witam kupiłem dość dawno kilka wobków niestety twórców już zapomniałem może ktoś pomoże odświeżyć pamięć.W prawym rzędzie dwa dolne wobki znam . Z góry dziękuje za pomocpit1982ten w lewym rzędzie (środkowy z niebieskim) to chyba moja robota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Wyżej chłopaki pisali że to siek ale mi na niego nie wygląda jeśli to twój możesz coś więcej o nim napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Szczerze to zrobiłem kilka sztuk z zupełnie różną pracą i nie pamiętam za bardzo,bo na woblery bardzo mało łowię,a ta partia rozeszła się szybko po ludziach... (to było dość dawno - początki zabawy z wobkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Czyli tak jakby rarytas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Nie wydaje mi się aby to był wideł. Jakkolwiek z drugiej strony jestem niemal pewny, że wobler pochodzi z okolic na południe od Krakowa. Cóż, będę wdzięczny za każde podejrzenie czy kierunek, mimo że kolekcjonerem nie jestem. Może nawet go wymienię albo sprzedam, pod warunkiem że trafi w dobre ręceZ tego co pamiętam, jak kupowałem 4 sztuki, w Salmonie, takich jak Twój, to sprzedawca mówił, że nabył je w okolicach Gorzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Hm, jest to jakiś trop. A łowne były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 Hm, jest to jakiś trop. A łowne były?łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 PicsArt_1482384616304.jpg Ktoś rozpoznaje tego z metalowym sterem?Wyglada na bardzo stary. Żadnych sygnatur nie ma. A wodę widział tylko raz, jak zmywałem z niego kurz. Pływający.Dolny - chyba Kajtek? Bo ciut wyżej łudząco odobnego woblera widzę. Cześć,Mam 4 sztuki - inne malowanie ale prawdopodobnie ten sam twórca.Były kupione ze 20 lat temu w Krakowie.Przepięknie pracują w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 W Gorlicach wobki z metalowym sterem robi/robił Irek Moroz. Ten ze zdjęcia nie wygląda mi na jego robotę. Trochę tego kiedyś brałem bezpośrednio od Niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 To na 99% NIE jest gorlicki wobler. Tamte mają pewne podobieństwo do widłów. Ten wygląda zupełnie inaczej, juz prędzej widzę pokrewieństwo z siekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Pomożecie w identyfikacji ? Kupiłem go w zestawie z innymi myśląc ze to Sendal ale nie jestem pewien może ktoś ma inny pomysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Kiedyś kupiłem podobne i były opisane jako Kujawskie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wygląda na Gębskiego,ale Krzyśka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi