mi106 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 jak o cos pytasz...to postaraj się chociaż o dobre zdjecie a nie jakąś lipe wstawiasz że mało na tym zdj. widać....to jakiś rebus ma być czy co....? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 A czego ty na tym zdjęciu nie widzisz koloru,kształtu ,steru ?Skoro nie masz pojęcia co to za wobek to się nie udzielaj ok A skoro już musisz to przypominam, że to forum KOLEŻEŃSKIE i zamiast farmazony pisać bo niby nie dowidzisz to poproś o lepszą fotkę (Nie każdy ma lustrzankę w domu do robienia zdjęci ) A teraz pohamuj trochę emocje ,wiesz czyj to wobek to podpowiedz nie wiesz daruj sobie te uwagi Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Ja własnie niczego na tym zdjeciu nie widze....chciałem pomoc ale tu nic nie widać....wiem że nie każdy ma lustrzanke ale wystarczy się troche postarać i zrobić zdj. w dobrym swietle i bedzie ok....moje emocje są wyhamowane jestem spokojny i wyluzowany.... Edytowane 28 Grudnia 2016 przez mi106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ja własnie niczego na tym zdjeciu nie widze....chciałem pomoc ale tu nic nie widać....wiem że nie każdy ma lustrzanke ale wystarczy się troche postarać i zrobić zdj. w dobrym swietle i bedzie ok....moje emocje są wyhamowane jestem spokojny i wyluzowany....Lepszej nie idzie zrobić moim sprzętem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 @pit1982 , kluczem jest światło. W dobrym oświetleniu wyjdzie lepiej, nawet bardzo słabym sprzętem. Spróbuj z lampką biurkową, latarką LED, albo poczekaj na słońce i zrob zdjecie na zewnątrz. Woblerek mnie też przypomina Gębskiego, ten brązowy klej do steru jest typowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam. A może ktoś pomoże przy tych wobkach. Szukałem ale nic. Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Środkowy przypomina starego MRM, wykonanego jeszcze z drewna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam.Ktoś zna twórców i lata produkcji.Pierwszy opisany KOSA a drugi TEX.Próbowałem szukać w internetach ale nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam.Ktoś zna twórców i lata produkcji.Pierwszy opisany KOSA a drugi TEX.Próbowałem szukać w internetach ale nic nie znalazłem.20161229_112136.jpg20161229_112256.jpg20161229_112333.jpgostatni, na dole to ERKA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 TEX mozliwe ze to ten Tex produkowany w Puławach na poczatku 21 wieku. Byl inny model juz w tym watku z metalowym sterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 ten pierwszy malowaniem bardzo przypomina Tarnusa ale nie słyszałem o takim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam , może ktoś wie kto jest autorem tych boleniówek? Są ciężkie i mają metalowe stery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Sławek Szuszkiewicz?! podobny podpis na cykadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Szuszkiewicz podpisuje się raczej tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Raczej Robert z dolnośląskiego ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) To na pewno nie są wobki SS nigdy nie podpisywał się inaczej niż na krąpikach powyżej a podpis bardzo charakterystyczny. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracek Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 1i 3 podróbka Ś.P. Karola Chmielewskiego 2i 4 podróbka fafika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Oryginał Karola wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Kupiłem coś takiego, ale nie wiem kto go zrobił. Malowaniem przypomina stare MRM, ale te oczy jakieś inne. Wobek zrobiony z pianki, ster raczej wycinany.Może, ktoś, coś wie. Jak zwykle będę bardzo wdzięczny za pomoc. Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam.Ktoś zna twórców i lata produkcji.Pierwszy opisany KOSA a drugi TEX.Próbowałem szukać w internetach ale nic nie znalazłem.20161229_112136.jpg20161229_112256.jpg20161229_112333.jpgCześć Ten ostatni - nie wykluczam,że na moim korpusie(poszło w świat sporo surowych korpusów),lecz na pewno nie jest zrobiony przeze mnie.Nigdy w ten sposób w tym modelu nie wklejałem steru. Pozdrawiam - Romek eRKa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Cześć Ten ostatni - nie wykluczam,że na moim korpusie(poszło w świat sporo surowych korpusów),lecz na pewno nie jest zrobiony przeze mnie.Nigdy w ten sposób w tym modelu nie wklejałem steru. Pozdrawiam - Romek eRKaRomku, też mi tak wydawało się, ale wolałem poczekać na odpowiedź autora eReK . Podobne robiła firma MRM i ku niej bym skłaniał się. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 "Kupiłem coś takiego, ale nie wiem kto go zrobił. Malowaniem przypomina stare MRM, ale te oczy jakieś inne. Wobek zrobiony z pianki, ster raczej wycinany.Może, ktoś, coś wie. Jak zwykle będę bardzo wdzięczny za pomoc".____________ Kształt jak mój. Malowałem tak (w żółty-żółty fluo i pomarańcz fluo na grzbiecie) trociowe, ale stery u mnie wiadomo co mają. Jaka dlugosc woba? Gdyby to był mój korpus to w takim kształcie musiałby mieć 6/7cm. Oczy malowałem czerwone i białe. Korpusy same też sprzedawałem wiec mogł ktos sobie po swojemu zrobic. Ster może sobie właściciel zmieniać lub dorabiać. Chyba że jest to nówka wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 ____________ Kształt jak mój. Malowałem tak (w żółty-żółty fluo i pomarańcz fluo na grzbiecie) trociowe, ale stery u mnie wiadomo co mają. Jaka dlugosc woba? Gdyby to był mój korpus to w takim kształcie musiałby mieć 6/7cm. Oczy malowałem czerwone i białe. Korpusy same też sprzedawałem wiec mogł ktos sobie po swojemu zrobic.Ster może sobie właściciel zmieniać lub dorabiać. Chyba że jest to nówka wobler. Arku, jak zwykle spieszysz z pomocą. Bardzo dziękuję. Korpus ma 7.5 cm i z boku przypomina Rapalę Tail Dancer, choć jest troszkę masywniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgadza sie. Mocniejsze (głębsze) wcięcie pod ogonem a długość "robi" smukłość tej przynęty. Na pewno nie mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgadza sie.Mocniejsze (głębsze) wcięcie pod ogonem a długość "robi" smukłość tej przynęty.Na pewno nie mój. Szkoda, bo zagadka byłaby rozwiązana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi