Franc Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 P.O. - to Paweł Olszewski z Poznania. To już pierwszą 3 od góry mam ogarniętą jeszcze o dwa na dole poproszę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Krótkie pytanie , skąd ma taką paletkę???Błystka oryginał, kupiona kiedyś, gdzieś w jakimś sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Moje pytanie bierze się stąd że takim samym lub podobnym symbole znaczył swoje hand mademój serdeczny kolega ze Starachowic. Jeżeli znajdę błystkę tak oznaczona na pewno wstawię na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Czy ktoś mi powie kogo to wobki?Killery!20170208_212237.jpg Jaki ten świat mały. Oprócz grona znajomych, z których żadna osoba nie ma konta na forum, moje woblery poszły bodaj do dwóch osób jako gratisy Jedną z tych osób jesteś Ty Te woblery mają około 6-7 lat. Wyglądało to tak, że każda kolejna seria zastępowała poprzednią. W pewnym momencie miałem tego tyle, że walało mi się to w pudełkach i postanowiłem część wypuścić w świat Miło wspominam te woblery, zwłaszcza trzy z nich, ale niestety dla nich, inne też łowiły Wtedy pamiętam, odkryłem jak dociążyć woblera żeby pracował subtelnie, z lekkim migotaniem. Miałem dużo czasu na eksperymenty, dopiero teraz to doceniam Niech łowią dalej ! Edytowane 28 Lutego 2017 przez asafa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam czy ktoś kojarzy czyje to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 W telefonie słabo widzę Ale ten z góry wyglada na Janusza woblery z Bielska Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Tak Jacku i ja myśle że to on Bardziej chodzi mi o tego na dole A i pisałem priv do ciebie nie odpisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam czy ktoś kojarzy czyje to Janusz z Bieska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Górny na 100% Janusza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Z cyklu "Co to za wobler?" kolejna zagadka... Wobler jest bardzo stary i ma dość charakterystyczne cechy - np. znak "V" na brzuszku i czerwoną źrenicę w żółtej obwódce... Ktoś rozpoznaje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Panowie potrzebuję opinii a właściwie tylko potwierdzenia. Czy to są boleniówki Darka Mleczki? Jedyną różnicą którą ja wychwyciłem to kolor źrenic. Te z fotki mają białe a te które widziałem do tej pory źrenice miały żółte. Może któryś z kolegów ma lub miał i może pomóc w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A tu porównawcza fotka boleniówki z żółtymi źrenicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Dolny wobek Darka Mleczki zresztą ode mnieGórne już pisałem ale widać ktoś zjadł wszystkie rozumy to nie Darka a śp. syna Józefa Sendala Co do podstawowej różnic to wystarczy spojrzeć na drut z którego są oczka i widać ewidentną różnicę no ale to moje skromne zdanie Edytowane 8 Marca 2017 przez pit1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Niechętnie to przyznaję ale chyba masz rację. Teraz i ja zaczynam dostrzegać te różnice. Osadzeniem sterów też się różnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Z cyklu "Co to za wobler?" kolejna zagadka... Wobler jest bardzo stary i ma dość charakterystyczne cechy - np. znak "V" na brzuszku i czerwoną źrenicę w żółtej obwódce... Ktoś rozpoznaje? A to "V" to nie imitacja płetw? Z jakiego rejonu Polski jest ten wobler?Miałem kiedyś w bardzo odległych czasach podobny kształtem, oczkiem z przodu i sterem który był oklejony złotą folią z papierosów, ciętą "dziurkaczem" na małe kółka, które były klejone imitując łuskę. Jaka wielkość woblera?________ Edytowane 8 Marca 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A to "V" to nie imitacja płetw? Z jakiego rejonu Polski jest ten wobler?Miałem kiedyś w bardzo odległych czasach podobny kształtem, oczkiem z przodu i sterem który był oklejony złotą folią z papierosów, ciętą "dziurkaczem" na małe kółka, które były klejone imitując łuskę. Jaka wielkość woblera?________Nie, to nie jest imitacja płetw. Znaczek na brzuszku jest typowym logo, tylko nie wiem, czy należy odczytywać jako - "v", czy odwrócone "v".... Wobler jest oklejony srebrną "szmatką" i jest woblerem trociowym. Ma około 6,5 cm długości. Może mieć około 20 lat... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Nie, to nie jest imitacja płetw. Znaczek na brzuszku jest typowym logo, tylko nie wiem, czy należy odczytywać jako - "v", czy odwrócone "v".... Wobler jest oklejony srebrną "szmatką" i jest woblerem trociowym. Ma około 6,5 cm długości. Może mieć około 20 lat...Patrząc na wykonanie tzn. szmatka i ustawienie tylnego oczka inspiracje szkołą z Czarnego, wydaje mi się ze może to być stary Ustecki Edytowane 8 Marca 2017 przez ryba1981 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja też obstawiałem Usteckiego , ale jednak chyba nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Z cyklu "Co to za wobler?" kolejna zagadka...WP_20170308_00_11_20_Pro.jpg WP_20170308_00_11_40_Pro.jpg WP_20170308_00_12_06_Pro.jpg Wobler jest bardzo stary i ma dość charakterystyczne cechy - np. znak "V" na brzuszku i czerwoną źrenicę w żółtej obwódce... Ktoś rozpoznaje? Ten wobek pochodzi z Czarnego, sam jestem w posiadaniu takiego tylko z niebieskim grzbietem, niestety nie pamiętam nazwiska twórcy, ale wiem kto na pewno wie, zapytam i dam znać. Edytowane 9 Marca 2017 przez foxy77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Witam. Może ktoś wie czyje to wobki? Podpisane HUZAR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Ten wobek pochodzi z Czarnego, sam jestem w posiadaniu takiego tylko z niebieskim grzbietem, niestety nie pamiętam nazwiska twórcy, ale wiem kto na pewno wie, zapytam i dam znać.Tak, wiem, że z Czarnego, ale nie wiem czyj on!... Mój kolega również ma takie z zielonym i niebieskim grzbietem i te woblery również nie są bardzo estetycznie wykonane, ale również mają charakterystyczne "V" na brzuszku (też nie wie kto je wykonał). Jeśli masz możliwość, to zapytaj tego, kto wie! Z góry dziękuję! Edytowane 9 Marca 2017 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Czyje to dzieło panowie ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Poprzednie moje woblery nie zostały rozpoznane a ja mam kolejną niewiadomą... Przyznam, że mam dwa typy, kto mógł go wykonać, ale pewności nie mam... Na razie nie podaję o kim pomyślałem, aby poznać Wasze zdanie i nie fałszować Waszych typów, sugerując kogo ja obstawiałem... To wobler trociowy (chyba z Czarnego). Długość około 6,5cm. Rozpoznacie kto mógł go wykonać? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) To może być wobler Adama Bila, Edytowane 12 Marca 2017 przez ryba1981 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 To może być wobler Adama Bila,A więc, moje przypuszczenia potwierdziły się bez naprowadzania! Tak, to było moje typowanie! Dzięki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi