Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mało kto nawet wie, że Czulak w ogóle robił woblery. W ogólnej świadomości, jest kojarzony raczej jako trener.

Z drugiej strony, w tzw. środowisku przynajmniej krakowskim, funkcjonuje jakaś dziwna niechęć do Zbyszka Prałata, i komentarze bardzo krzywdzące że firma, masówka, piana. Że nowe są kiepskie (nieprawda, mam różne, i bardzo stare tez, i sprawdzałem). Tak jakby popełnił zbrodnię, kiedy założył firmę zamiast rozdawać kolegom lipowe struganki. Zazdrość, polityka?

Mogę tylko podejrzewać że tu czynniki towarzysko-zwiazkowe działają, a nie obiektywne spojrzenie na konkretny produkt. Bo Krakuski to doskonałe woblery, chociaż w pewnym ograniczonym stylu - raczej ewolucyjne doskonalenie sprawdzonej formy, niż szukanie nowości. Może nie ma Krakuska SDR, za to uklejka np. Nr 1 7cm, to coś co twórca doskonali od 30 lat. Daje do myślenia.

• Like 1

Ostatnio nabyłem kilka woblerków i myślałem, że jeden z nich to Tobi. Im dłużej na niego patrzę tym bardziej jestem przekonany, że to nie Tobi. Co sądzicie, może ktoś wie czyja produkcja?

post-54908-0-27877500-1508265500_thumb.jpg

Edytowane przez Banjo
  • Like 2

Nie malowałem (ten z foty to tamponiarka lub sito) tak woblerów i stery moich mają logo.

Wygląda na jakiegoś Big Fish.

Arku, dzięki za odpowiedź. Takich Big Fish-ów nie widziałem, choć ster jest z wtryskarki i podobny do ich produkcji. 

• Like 1

Witam 

Ktoś kojarzy jak stare są te Rapalki

Piotrek to oddałęś nowe Sendale za stare Rapalki?

Z samochodami może też tak robisz?

Ustawię się pierwszy w kolejce.Mam bardzo starą Astrę jakby co.

Edytowane przez Mariusz54

Witam 

Ktoś kojarzy jak stare są te Rapalki

attachicon.gif$_84.JPG

attachicon.gif$_84 (3).JPG

To nie są raczej stare rapalki, ale wypuszczone z powodu jakiegoś jubileuszu (prawdopodobnie). Mogą mieć jakąś wartość ze względu na ograniczoną ilość, ale raczej nie popadałbym w euforię. Niestety.

• Like 1