Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

No i jeszcze jedna niewiadoma... Ten wobler z pstrągowego pudełka nie ma żadnych oznaczeń, ale ma charakterystyczny ster - w kształcie łopatki... Nie wiem czyj...

attachicon.gif Image(7).jpegattachicon.gif Image(8).jpeg

Odkopie troszke temat

Dla porównania 

Woblery Leszka

post-62414-0-23353900-1514485860_thumb.jpg

Woblery Andrzeja

post-62414-0-27496800-1514486128_thumb.jpg

• Like 1

Już kiedyś pytałem o takiego, mam identyczne. Ale może teraz ktoś rozpozna.

Wiem tyle, że to na pewno nie jest:

- gorlicki

- sądecki

- Wideł

Robione w okolicy Krakowa - gdzieś na wschód od miasta. Lata 90' a może i wcześniej. Były w sprzedaży w sklepie Barwena. Tyle wiem.

Edytowane przez etherni

Podobny wzór był bardzo skuteczny na Sanie w latach 90-tych. Nie wiem czy kumpel ma orginal ale ja gdzieś miałem podróbkę (zrobiona przeze mnie) i jak znajdę to wrzucę. Kumpla tez popytam. Kto to robił- pojęcia nie mam ale skoro dotarł do Leska i był bardzo skuteczny to coś wartował.

Jedyna inna rzecz w tym co pamietam to folia z papierosów była klejona w formie łuski (na zakładkę) z małych wycinanych "dziurkaczem" kółeczek. Znajde aktora to wrzucę foto.

Edytowane przez trout master

Już kiedyś pytałem o takiego, mam identyczne. Ale może teraz ktoś rozpozna.

Wiem tyle, że to na pewno nie jest:

- gorlicki

- sądecki

- Wideł

Robione w okolicy Krakowa - gdzieś na wschód od miasta. Lata 90' a może i wcześniej. Były w sprzedaży w sklepie Barwena. Tyle wiem.

raczej gorlicki

Podobno to woblery Mleczki, ale ja się na tych wszystkich "robakach" nie znam... ;) Napiszcie czy rozpoznajecie te woblerki. Dzięki!

attachicon.gif WP_20180108_19_08_27_Pro.jpgattachicon.gif WP_20180108_19_09_14_Pro.jpgattachicon.gif WP_20180108_19_09_56_Pro.jpg

To nie Darka 

Ale widaĆ, że ktoś ewidentnie chciał podrobić (jak dla mnie wyszło słabo )

• Like 1

To nie Darka

Ale widaĆ, że ktoś ewidentnie chciał podrobić (jak dla mnie wyszło słabo )

Ja tam nawet podobieństwa do Darkowych nie widzę. Ot ktoś zrobił sobie imitacje żółtobrzeżka według własnej wizji. Strzelam nawet, że to dwóch różnych twórców lub robione w dużych odstępach czasu. Edytowane przez ptr
  • Like 1