marienty Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Koledzy, znacie może twórcę?Wobki boleniowe, kupione kilka ładnych lat temu na allegro. Ok. 7cm, drewno lipowe. Edytowane 4 Lutego 2018 przez marienty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Woblery TM ? lub TJ , też je kiedyś kupiłem i kilka niezłych boleni skusiły Edytowane 4 Lutego 2018 przez ryba1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bercik69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Wydaje mi się, że są to woblery Janusza Trzepizura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Wydaje mi się, że są to woblery Janusza Trzepizura.TJ JT , oczywiście to jego wobki , mój błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Potrafi ktoś rozszyfrować woblery ze zdjęć? Pierwsze trzy mają podpis ZJ. Czy te trzy ostatnie to Sendale? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pierwsze trzy od góry to są wobki Jana Zienia z okolic Czarnego.Poniżej Józka Sendala wobek.Pozostałe dwa to wobki Gębskiego. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 A ja myślę że ten przedostani to też Józka Sendala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 A ja myślę że ten przedostani to też Józka SendalaA ja myślę że ma ster podcięty . I to nie Sendal .No ale? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 No tak faktycznie to Gębski Sławek to ma oko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 No tak faktycznie to Gębski Sławek to ma oko Właśnie po sterze poznałem. Też miałem wątpliwości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Może ktoś rozpoznaje .Proszę o pomoc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jacku,podaj proszę coś więcej: gdzie i kiedy kupiłeś, długość wobków, może mają jakieś jeszcze cechy odróżniające je od innych. Może to pozwoli szybciej zidentyfikować je, czego serdecznie życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jacku,podaj proszę coś więcej: gdzie i kiedy kupiłeś, długość wobków, może mają jakieś jeszcze cechy odróżniające je od innych. Może to pozwoli szybciej zidentyfikować je, czego serdecznie życzę.Kupione jakieś 15 może 13 lat temu w sklepie miejscowość Żary .Wielkość pstrągowa a mniejszy 3 cm kleniowy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam ktoś poznaje te wobki dwa to stare salmo ale modelu nie znam 7cm,jeden jak salmo perch ale jakiś ster dziwny ma wąski i gruby dł 8cm,łamaniec jakiś cudak 9cm,ten największy na trzy kotwice ma 16cm,ten malowany na pstrąga 11cm, i jakieś ustrojstwo z obrotówką 5cm. kupiłem i dobrze wiedzieć co się ma w pudle i czy warto to targać ze sobą nad wodę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Salmo minow sdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Salmo minow sdrok dzięki kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Ten duży różowy to Bomber. Salmo 9cm (dziwny ster) to stary model Perch kolor Crawdad (CRW). Inne Salmo j/w. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Arek nie dziwny tylko stary po prostu model. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Ten duży różowy to Bomber. Salmo 9cm (dziwny ster) to stary model Perch kolor Crawdad (CRW). Inne Salmo j/w. juz mam bomber 15a bft pod jakie gatunki to cudo , a kojarzysz tego w kolorze pstrąga podobny do rapali ale bez napisu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) juz mam bomber 15a bft pod jakie gatunki to cudo , a kojarzysz tego w kolorze pstrąga podobny do rapali ale bez napisu .To wobler robiony nie seryjniak wiec nie wiem kto takiego zrobił. Bombery dobre do trolla na sandacza, podobnie jak Salmo Perch (choć Roach 9cm zdecydowanie lepsza). Bomber plastik, grzechotki, używane w Skandynawii i Ameryce Północnej na trolla za łososiem, trocia, szczupakiem i wspomnianym sandaczem.Ogólnie, cały zestaw przedstawionych wobkow to pod sandacza na trolla. @Franc Mogłem ująć to w cudzysłów bo ja tego nie napisałem. Edytowane 7 Lutego 2018 przez trout master 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Witam. Kupiłem ostatnio trochę woblerów i nie wszystkie mogę rozpoznać. Może ktoś coś... Górny ma na sterze napis "Nilse Master Finland", Przy sterze ślady kleju Górny ma na sterze literę "S". Dolny wygląda trochę jak Lipiński z Huntera ale nie mam pewności.Wyglądają jak Dorado, ale nie wiem czy były też Dorado bez napisu na sterze?Całe stadko od jednego Twórcy i nie mam pojęcia kto to może być . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Na 3 i 4 fotce, drugi i czwarty to Big Fish. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Na 3 i 4 fotce, drugi i czwarty to Big Fish. Albo Orlik Na tej samej fotce pierwszy od góry to siek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Albo Orlik Sławek , to big fisze Mam takie.Pozdrowienia Na tej samej fotce pierwszy od góry to siek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi