Banjo Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Albo Orlik Sławek , to big fisze Mam takie.Pozdrowienia Na tej samej fotce pierwszy od góry to siek. Grześku mam i jedne, i drugie. Wydaje mi się, że Bigfishe miały stery wtryskiwane, a Orliki wycinane. Mylą się czasami, są tego samego autora, który już je też do końca po zdjęciach nie rozpoznaje. Pozdrowionka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 To są BigFISH-e: a to są Orliki: ale zaznaczam, że to jest moja interpretacja. Nie mam woblerów w opakowaniach, mogę mylić się . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 A czy jedne i drugie miały takie wyraźne przejście pomiędzy głową a korpusem? Te moje mają. Szczególnie wyraźne w tym większym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 A czy jedne i drugie miały takie wyraźne przejście pomiędzy głową a korpusem? Te moje mają. Szczególnie wyraźne w tym większym. Tak. BigFish mają grubsze stery, coś ok 1.8-1.9 mm (widać, że są z wtryskarki), zaś Orliki mają zdecydowanie cieńsze stery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Chyba będzie trudne: dostałem od żony jakieś 3 lata temu w prezencie nie wiem czyje to 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Ta,od razu trudne?!W.Grochola i Pyszne Morele... Edytowane 14 Lutego 2018 przez darek1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Tak. BigFish mają grubsze stery, coś ok 1.8-1.9 mm (widać, że są z wtryskarki), zaś Orliki mają zdecydowanie cieńsze stery. No i zgluplem ???? Ale okazuje się ze mam i big fisze(parę szt.zresztą zdaję się że podsylalem Ci zdjęcia kiedyś ...) i glapkę Orlika Hej! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Chyba będzie trudne: dostałem od żony jakieś 3 lata temu w prezencie nie wiem czyje toTak dopiero do mnie dotarło...Od Żony !?! ...Śmiało mów do Niej :'Mój Skarbie'! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Tak dopiero do mnie dotarło...Od Żony !?! ...Śmiało mów do Niej :'Mój Skarbie'! Tak od żony, od ponad 20 lat tak Jej mówię ps.lepiej wyszedłem kiedyś kupując Jej cormorana xenodona bo mi go oddała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Kumpel miał problem...Nie chciała małżonka z nim jeździć na nartach i rowerach.Zaczął jej kupować najlepszy sprzęt to sama prosi i planuje wyjazdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Panowie, podpowie ktoś, co to za model Salmo? Nigdy takiego nie widziałem. Zdjęcie z portalu aukcyjnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Salmo Teno w wersji Super Deep Runner Edytowane 14 Lutego 2018 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Szybka piłka Wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 A takiego poznaje ktoś? stelaż na miedzi, ster z wtryskarki, korpus chyba styropian twardy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Prawdopodobnie to woblery Pawła Maciejowskiego z Chrzanowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Sławek, jesteś szybszy od sztormu na morzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Czy wykonywanie woblerów z twardego styropianu było często stosowane przez wytwórców w pierwszej połowie lat 90? mam drygi wobler który kupiłem w tamtym okresie też na miedzi i ster chyba z wtryskarki jeszcze jedna rzecz oba mają oczy naklejone, Edytowane 14 Lutego 2018 przez mariusz79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Sławek, jesteś szybszy od sztormu na morzu Miałem farta, że wiedziałem . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Czy wykonywanie woblerów z twardego styropianu było często stosowane przez wytwórców w pierwszej połowie lat 90? mam drygi wobler który kupiłem w tamtym okresie też na miedzi i ster chyba z wtryskarki To jeden ze sposobów. Szukano jakiejś alternatywy dla drewna, zwłaszcza w produkcji na większą skalę. Wobki Tex też były ze styropianu.Dawaj fotkę drugiego, obadamy co to jest . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Trochę małe zdjęcie. Wygląda, że z tej samej stajni, tylko oklejony folią. Pewności nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 (edytowane) Ten srebrny to drugi, malowany w oryginale bialy brzuch i jasnoniebieski grzbiet a na to srebrna luska przez siatkę. Oczy były wykonane przez naklejenie krążka z żółtego tworzywa i zrenicy malowanej czarną farbą. Co ciekawe wobler nie ppsiadał wierzchniej warstwy lakieru bezbarwnego wiec po kolku szczupłych wszystko zlazlo i odslonił sie stytopian. Folią sam okleiłem:) Edytowane 14 Lutego 2018 przez mariusz79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Ten srebrny to drugi, malowany w oryginale bialy brzuch i jasnoniebieski grzbiet a na to srebrna luska przez siatkę. Oczy były wykonane przez naklejenie krążka z żółtego tworzywa i zrenicy malowanej czarną farbą. Co ciekawe wobler nie ppsiadał wierzchniej warstwy lakieru bezbarwnego wiec po kolku szczupłych wszystko zlazlo i odslonił sie stytopian. Folią sam okleiłem:) Tak coś podejrzewałem z tą folią . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Te twoje mają też oczy naklejane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Te twoje mają też oczy naklejane?Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Salmo Teno w wersji Super Deep RunnerZaskoczyłeś mnie, mam Teno, kilka "rozkladowek" salmo z rożnych lat a Teno SDR nigdy nie spotkałem. Swoją drogą ciekawe czemu szybko przestali je produkować (Teno w ogóle)? Słabo łowiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi