pit1982 Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 To że COUNTDOWN to wiem,ale jaka wielkość i waga Jak wiesz Wojtku to po co pytasz o dokładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Miarka i waga pomoże:)Wystarczy miarka, linijka. Resztę odczyta w necie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 To są akurat woblery które zamierzam kupić,właściciel może je zmierzyć i podać ich wagę dopiero w poniedziałek,równie dobrze do tej pory może je sprzedać,dlatego pytałem was bo zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Oko podpowiada mi 5 i 3 waga w necie... Edytowane 28 Lutego 2018 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Witam,czy ktoryś z kolegów pomoże mi rozszyfrować te o to Rapale,chodzi mi dokładnie o model,wielkość i wagę.To są akurat woblery które zamierzam kupić,właściciel może je zmierzyć i podać ich wagę dopiero w poniedziałek,równie dobrze do tej pory może je sprzedać,dlatego pytałem was bo zależy mi na czasie.Według mnie są to Rapalki - 2x 3cm i 3x 5cm. (A resztę widać na foto) Edytowane 28 Lutego 2018 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Dzięki Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbrojarz Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Na opakowaniu drugiego od dołu napisane jest CD5 czyli 5cm. Dwa są mniejsze, więc 3cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Dzięki Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Mam go jakieś 20 lat , kosztował kilka marek "wtedy" , ktoś kojarzy co to za wobler ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Może ktoś pomoże rozpoznać Twórców. Pierwsze patyczaki są prawdopodobnie C.Wrzyszcza. Na drugim zdjęciu jest sygnatura P.PA te z trzeciej foty to może Krakuski? Mają wklęsłe stery. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tak to krakuski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Tak to krakuski.Dzięki Sławku za szybką odpowiedź. A nie kojarzysz twórcy tych patyczaków z sygnaturą P.P? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Woblerek dł. ok. 5 cm, z grzechotka w środku, u mnie nie mniej niż 15 lat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Jeszcze te trzy sztuki nad tym L.D chodzą mi po głowie. Wyglądają jak robota D.Kręcigłowy jednak nie mają żadnej sygnatury. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam dostałem ostatnio piwnicowy prezent od znajomego z pracy Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk i na samym dole ten jeden oraz drugie zdjęcie wynalazki drugi rząd od 3 do samego dołu co to za dzieła z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam MarcinMal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam dostałem ostatnio piwnicowy prezent od znajomego z pracy Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk...Te pierwsze pięć wyglądają na woblery Aqual (L. Świdlickiego). (Jeśli chciałbyś odstąpić, to chętnie odkupię tego dużego, radzieckiego woblera - na pierwszym foto w samym środku) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Cały środkowy rząd jest aqua na sterach wszystkie mają wytłoczone aqua ussr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Woblerek dł. ok. 5 cm, z grzechotka w środku, u mnie nie mniej niż 15 latTo jest jakiś amerykaniec. Smith, Strike King czy Lucky Strike. Mam (albo miałem) podobnego ale jakoś nazwy firmy nie mogę sobie przypomnieć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Cały środkowy rząd jest aqua na sterach wszystkie mają wytłoczone aqua ussr:)Tak, widzę. Te w środku, to radzieckie AQUA, ale te z pierwszego rzędu, to prawdopodobnie woblery AquaL (Leonarda Świdlickiego). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Dzięki Sławku za szybką odpowiedź. A nie kojarzysz twórcy tych patyczaków z sygnaturą P.P? Niestety. Jakbym wiedział to bym napisał. Nie umiem trzymać tajemnic . Cieszę się, że tylko upewniłem z krakuskami. A pierwszy zestaw wygląda na robotę Wrzyszcza. A te nad wobkiem Leszka Dylewskiego to są Darka Kręcigłowy. Dobrze kojarzysz. Nie zawsze podpisywał. Edytowane 6 Marca 2018 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Witam dostałem ostatnio piwnicowy prezent od znajomego z pracy Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk i na samym dole ten jeden oraz drugie zdjęcie wynalazki drugi rząd od 3 do samego dołu co to za dzieła z góry dziękuje za odpowiedzi.Pozdrawiam MarcinMal Te z pierwszego zdjęcia, od góry jeśli nie mają napisu na sterze: Aqual to są Aquarius. Natomiast na drugim zdjęciu prawy rząd, trzeci od dołu to wobler Spółdzielni Rzemieślniczej "Centrum" z Warszawy. Jest to model: Płotka.Zainteresował mnie wobek z drugiego zdjęcia ostatni na dole w prawym rzędzie w pudełku. Mógłbyś odczytać nazwę producenta oraz miejscowość. Wydaje mi się, że jest tam napisane: HUBAL. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie mają napisu więc zagadka rozwiązana częściowo bo pisałem do kol.Dokuś właśnie że brak napisu na sterze ale mnie wyprzedziłeś Od dołu trzeci wobler (płotka) ma mosiężny ster ,ostatni to hubal wobler wygląda na oklejany jakimś drukiem.Dzięki za podpowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie mają napisu więc zagadka rozwiązana częściowo bo pisałem do kol.Dokuś właśnie że brak napisu na sterze ale mnie wyprzedziłeś Od dołu trzeci wobler (płotka) ma mosiężny ster ,ostatni to hubal wobler wygląda na oklejany jakimś drukiem.Dzięki za podpowiedzi Cieszę się, że mogłem pomóc. Dzięki za odpowiedź, a nie ma tam na pudełku adresu producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) Cieszę się, że mogłem pomóc. Dzięki za odpowiedź, a nie ma tam na pudełku adresu producenta?Niestety tylko waga ,długość i że pływający. Edytowane 6 Marca 2018 przez MarcinMal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Woblery z drugiego zdjęcia są bardzo ciekawe. Stare Salmo i Rapale (???) A cała druga kolumna nadała by się do wątku historycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi