Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czy ktoryś z kolegów pomoże mi rozszyfrować te o to Rapale,chodzi mi dokładnie o model,wielkość i wagę.

To są akurat woblery które zamierzam kupić,właściciel może  je zmierzyć i podać ich wagę dopiero w poniedziałek,równie dobrze do tej pory może je sprzedać,dlatego pytałem was bo zależy mi na czasie.

Według mnie są to Rapalki - 2x 3cm i 3x 5cm. (A resztę widać na foto)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 1

Witam dostałem ostatnio piwnicowy prezent od znajomego z pracy :)

Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk i na samym dole ten jeden oraz drugie zdjęcie wynalazki drugi rząd od 3 do samego dołu co to za dzieła z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam MarcinMal

post-64575-0-61350400-1520365736_thumb.jpg

post-64575-0-79213800-1520365747_thumb.jpg

• Like 1

Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk...

Te pierwsze pięć wyglądają na woblery Aqual (L. Świdlickiego).

(Jeśli chciałbyś odstąpić, to chętnie odkupię tego dużego, radzieckiego woblera - na pierwszym foto w samym środku)

• Like 2

Dzięki Sławku za szybką odpowiedź. A nie kojarzysz twórcy tych patyczaków z sygnaturą P.P?

Niestety. Jakbym wiedział to bym napisał. Nie umiem trzymać tajemnic  ;) . Cieszę się, że tylko upewniłem z krakuskami. 

A pierwszy zestaw wygląda na robotę Wrzyszcza. 

A te nad wobkiem Leszka Dylewskiego to są Darka Kręcigłowy. Dobrze kojarzysz. Nie zawsze podpisywał.

Edytowane przez Banjo
  • Like 3

Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk i na samym dole ten jeden oraz drugie zdjęcie wynalazki drugi rząd od 3 do samego dołu co to za dzieła z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam MarcinMal

Te z pierwszego zdjęcia, od góry jeśli nie mają napisu na sterze: Aqual to są Aquarius. Natomiast na drugim zdjęciu prawy rząd, trzeci od dołu to wobler Spółdzielni Rzemieślniczej "Centrum" z Warszawy. Jest to model: Płotka.

Zainteresował mnie wobek z drugiego zdjęcia ostatni na dole w prawym rzędzie w pudełku. Mógłbyś odczytać nazwę producenta oraz miejscowość. Wydaje mi się, że jest tam napisane: HUBAL.

• Like 4

Nie mają napisu więc zagadka rozwiązana częściowo :) bo pisałem do kol.Dokuś właśnie że brak napisu na sterze ale mnie wyprzedziłeś :)

Od dołu trzeci wobler (płotka) ma mosiężny ster ,ostatni to hubal wobler wygląda na oklejany jakimś drukiem.

Dzięki za podpowiedzi

• Like 1

Nie mają napisu więc zagadka rozwiązana częściowo :) bo pisałem do kol.Dokuś właśnie że brak napisu na sterze ale mnie wyprzedziłeś :)

Od dołu trzeci wobler (płotka) ma mosiężny ster ,ostatni to hubal wobler wygląda na oklejany jakimś drukiem.

Dzięki za podpowiedzi

Cieszę się, że mogłem pomóc. Dzięki za odpowiedź, a nie ma tam na pudełku adresu producenta?