Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Woblery z drugiego zdjęcia są bardzo ciekawe. Stare Salmo i Rapale (???) A cała druga kolumna nadała by się do wątku historycznego.

Drugie zdjęcie pierwszy rząd Salmo, Rapale są w pierwszym zdjęciu 3 rząd a ten ostatni do rozgryzienia zagadka jeden już wstępnie wobler rozwiązany:)

Witam dostałem ostatnio piwnicowy prezent od znajomego z pracy :)

Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk i na samym dole ten jeden oraz drugie zdjęcie wynalazki drugi rząd od 3 do samego dołu co to za dzieła z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam MarcinMal

jak byś chciał się pozbyć to wzialbym z drugiego zdjecia lewa strona 3,4,5 od góry Edytowane przez pit1982

Wrzuć fotkę z zaznaczonym woblerem tym który Cię jeszcze interesuje i chcesz go rozgryźć.

W zasadzie to wszystkie z prawej kolumny 2 zdjęcia oprócz tych dwóch w pudełku i z 1 zdjęcia ten na samym dole pierwsza kolumna.

Edytowane przez MarcinMal

Witam dostałem ostatnio piwnicowy prezent od znajomego z pracy :)

Chciałbym się dowiedzieć co to za wobki ze zdjęcia nr 1 pierwszy rząd pionowo 5 sztuk i na samym dole ten jeden oraz drugie zdjęcie wynalazki drugi rząd od 3 do samego dołu co to za dzieła z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam MarcinMal

Witam.

Z drugiego zdjęcia 3 wobler od góry to jest Kanadyjski.Bardzo ciekawa praca, przy wynurzaniu pracował jak rybka.Nazwa woblera  nawiązywala do kaczki lub bobra (ster jak kaczy dziób, a ogon jak u bobra).

Nie pamiętam już dokładnie.

Z tego samego zdjęcia woblerek lamaniec(srebrny) pod szczupakiem rosyjskim miałem zakupiony na początki lat 70-tych

Sygnowany był przez firmę D.A.M.

Klaniam się Marian.

• Like 2

Witam.

Z drugiego zdjęcia 3 wobler od góry to jest Kanadyjski.Bardzo ciekawa praca, przy wynurzaniu pracował jak rybka.Nazwa woblera  nawiązywala do kaczki lub bobra (ster jak kaczy dziób, a ogon jak u bobra).

Nie pamiętam już dokładnie.

Z tego samego zdjęcia woblerek lamaniec(srebrny) pod szczupakiem rosyjskim miałem zakupiony na początki lat 70-tych

Sygnowany był przez firmę D.A.M.

Właśnie chce ten kaczy dziób rzucić na pierwszy test ciekawy wobler.

Dzięki za podpowiedzi