Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W poście #1400 (str.70) masz podobne chyba tego samego twórcy.

http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-70

Co do wobka z pytania Bartka (post #1359) i niepełnych podpowiedzi kolegi @ etherni oraz moich, zgodnie z obietnicą wrzucam fotkę killera właśnie z lat 90-tych.

Jest to wobler kolegi który leży w pudełku-muzeum. 

Tak jak pisałem. Wobler z drewna (chyba lipa), oklejany wyciętymi kółeczkami z foli po papierosach, drut niestety tylko ocynkowany, ster z jakiegoś plastiku z tamtych czasów. Długość korpusu 6cm. Starannie zrobiony w bardzo pomysłowy sposób. 

Podobny do tego o który pytał Bartek choć jego na pewno jest dużo młodszy (lepszy drut).

Arku to nie jest czasem wobler rodem z Krakowa?

W poście #1400 (str.70) masz podobne chyba tego samego twórcy.

http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-70

Co do wobka z pytania Bartka (post #1359) i niepełnych podpowiedzi kolegi @ etherni oraz moich, zgodnie z obietnicą wrzucam fotkę killera właśnie z lat 90-tych.

Jest to wobler kolegi który leży w pudełku-muzeum. 

Tak jak pisałem. Wobler z drewna (chyba lipa), oklejany wyciętymi kółeczkami z foli po papierosach, drut niestety tylko ocynkowany, ster z jakiegoś plastiku z tamtych czasów. Długość korpusu 6cm. Starannie zrobiony w bardzo pomysłowy sposób. 

Podobny do tego o który pytał Bartek choć jego na pewno jest dużo młodszy (lepszy drut).

Te stery to z okien od wojskowych namiotów t.zw hangarów 10os,też używałem.

Witam, ja mam dość nietypowy trop. Polecano mi woblery na Bolenia na targach wędkarskich niestety nie pamiętam autora, ale za to utkwiło mi hasło widniejące na pudełku. Dokładnie to na odwrocie a mianowicie "Arystokracja wśród woblerów"  :) Może ktoś z kolegów kojarzy i podpowie autora który tak opisuje swoje dzieła na opakowaniu  :)

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów.A co to za wobler?Na sterze nic niema ani na korpusie.Czy to słusznie krakusek jak mysle czy moze jestem w błedzie?I co to na sto procent jest i ile latek juz ma bo nowoscia to to napewno niejest.Pozdrawiam.

Jesteś w błędzie  ;) , ale nie wiem kto zrobił tego wobka.

attachicon.gif 123.jpeg

Ktoś kojarzy co to za woblery?

3 kolorowe na dole to Sieki. Mały czarny z lewej kolumny to Pietrus. A reszta?

Pod Pietrusem prawdopodobnie to Hubal, w prawej kolumnie drugi i trzeci od góry to też Hubale (wielce prawdopodobne). Przydałoby się większe zdjęcie tych wobków, ale w 90% to Hubale.

• Like 2