Banjo Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 W poście #1400 (str.70) masz podobne chyba tego samego twórcy. http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-70 Co do wobka z pytania Bartka (post #1359) i niepełnych podpowiedzi kolegi @ etherni oraz moich, zgodnie z obietnicą wrzucam fotkę killera właśnie z lat 90-tych.Jest to wobler kolegi który leży w pudełku-muzeum. Tak jak pisałem. Wobler z drewna (chyba lipa), oklejany wyciętymi kółeczkami z foli po papierosach, drut niestety tylko ocynkowany, ster z jakiegoś plastiku z tamtych czasów. Długość korpusu 6cm. Starannie zrobiony w bardzo pomysłowy sposób. Podobny do tego o który pytał Bartek choć jego na pewno jest dużo młodszy (lepszy drut).__________ Arku to nie jest czasem wobler rodem z Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Mam takie trzy - kupiłem ponad 12 lat temu chyba w Warszawie. Łowne. Zawsze jakiś kleń się skusi. Nie mają żadnych oznaczeń. Stery cienkie o zaokrąglonych brzegach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Jak się nie mylę to ERka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Na moje oko też ERka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Faktycznie. Producent nawet aktywny na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Arku to nie jest czasem wobler rodem z Krakowa?Tak, tak, z okolic Krakowa. Zapomniałem dopisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 W poście #1400 (str.70) masz podobne chyba tego samego twórcy. http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-70 Co do wobka z pytania Bartka (post #1359) i niepełnych podpowiedzi kolegi @ etherni oraz moich, zgodnie z obietnicą wrzucam fotkę killera właśnie z lat 90-tych.Jest to wobler kolegi który leży w pudełku-muzeum. Tak jak pisałem. Wobler z drewna (chyba lipa), oklejany wyciętymi kółeczkami z foli po papierosach, drut niestety tylko ocynkowany, ster z jakiegoś plastiku z tamtych czasów. Długość korpusu 6cm. Starannie zrobiony w bardzo pomysłowy sposób. Podobny do tego o który pytał Bartek choć jego na pewno jest dużo młodszy (lepszy drut).__________Te stery to z okien od wojskowych namiotów t.zw hangarów 10os,też używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Mam takie trzy - kupiłem ponad 12 lat temu chyba w Warszawie. Łowne. Zawsze jakiś kleń się skusi. Nie mają żadnych oznaczeń. Stery cienkie o zaokrąglonych brzegach. wob1.jpg eRKi, eRKi model 2Pozdrawiam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Panowie, pomóżcie rozszyfrować kto jest autorem woblera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 @Artech to wob-art 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Dzięki ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, ja mam dość nietypowy trop. Polecano mi woblery na Bolenia na targach wędkarskich niestety nie pamiętam autora, ale za to utkwiło mi hasło widniejące na pudełku. Dokładnie to na odwrocie a mianowicie "Arystokracja wśród woblerów" Może ktoś z kolegów kojarzy i podpowie autora który tak opisuje swoje dzieła na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Hrabia na bank Chcesz mieć wobler od Hrabiego, wpłać siedemdziesiąt za niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Witam kolegów.A co to za wobler?Na sterze nic niema ani na korpusie.Czy to słusznie krakusek jak mysle czy moze jestem w błedzie?I co to na sto procent jest i ile latek juz ma bo nowoscia to to napewno niejest.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Czyj to smużak ? Z góry dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Czyj to smużak ? Z góry dzięki... 20180418_180107.jpgZapytaj tutajhttp://jerkbait.pl/topic/108182-spadbaits-woblery-insect23-23mm-18g-p%C5%82ywaj%C4%85ce/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Witam kolegów.A co to za wobler?Na sterze nic niema ani na korpusie.Czy to słusznie krakusek jak mysle czy moze jestem w błedzie?I co to na sto procent jest i ile latek juz ma bo nowoscia to to napewno niejest.Pozdrawiam. Jesteś w błędzie , ale nie wiem kto zrobił tego wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Ktoś kojarzy co to za woblery? 3 kolorowe na dole to Sieki. Mały czarny z lewej kolumny to Pietrus. A reszta? Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez Sylwek1981 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Kto wykonał ten woblerek ( na pewno użytkownik tego forum, ktoś z Łodzi , proszę o jego nick) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Witam kolegów.A co to za wobler?Na sterze nic niema ani na korpusie.Czy to słusznie krakusek jak mysle czy moze jestem w błedzie?I co to na sto procent jest i ile latek juz ma bo nowoscia to to napewno niejest.Pozdrawiam.To jest wobler I.Gębskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 123.jpegKtoś kojarzy co to za woblery?3 kolorowe na dole to Sieki. Mały czarny z lewej kolumny to Pietrus. A reszta? Pod Pietrusem prawdopodobnie to Hubal, w prawej kolumnie drugi i trzeci od góry to też Hubale (wielce prawdopodobne). Przydałoby się większe zdjęcie tych wobków, ale w 90% to Hubale. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Czyj to smużak ? Z góry dzięki... 20180418_180107.jpgTomek Dziepak vel Dzięcioł z Rzeszowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Czy to jest Andrzej L. ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nodan Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Kupiłem na jednym ze stoisk na targach i okazał się dość łowny boloniewiec. Może koledzy wiecie czyje to dzieła i gdzie można je nabyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi