Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę o podpowiedż czyje to struganie?

Na srebrnym jest napis lecz nie mogę go rozszyfrować czarna larwa wygląda znajomo

lecz na samym forum już kilku twórców takie robactwo prezentowało....może ktoś rozpozna swoją pracę?

Ten srebrny na dole to na moje oko wobler  Janusza @'woblery z Bielska' - charakterystyczne oklejenie folią alu i podpis wzB

Witam proszę o podpowiedż czyje to struganie?

Na srebrnym jest napis lecz nie mogę go rozszyfrować czarna larwa wygląda znajomo

lecz na samym forum już kilku twórców takie robactwo prezentowało....może ktoś rozpozna swoją pracę?

czarna larwa jak ma żółte sory "cycki" to  jest WZB Janusza S  mam kilka sztuk  z pierwszych lat strugania / balsa/ i są podobne. 

czarna larwa jak ma żółte sory "cycki" to  jest WZB Janusza S  mam kilka sztuk  z pierwszych lat strugania / balsa/ i są podobne. 

Czarna larwa ma kropy żółte ale nie odstają tak jak to w najnowszych modelach larw WzB.

Ale widać żę wobler sporo przepłynął .

Najprawdopodobniej już nie trafi do wody a do zbieraniny pod nazwą WzB.

Dziękuje za podpowiedzi....

Edytowane przez iduss

Dość mu daleko do Slavko Bug, ale niech będzie. Właśnie sprawdziłem zapiski w kalendarzyku. W 1998 spędziłem dwa tygodnie u Jana w Łukawicy. Było Arku dość cienko i to nie było tylko moje zdanie. Oczywiście coś tam połowiliśmy. Jak wracaliśmy w Sanoku promenady przy Sanie były już pod wodą. Co się działo w Polsce później zapewne pamiętasz. Skutki dało się odczuć w kolejnych latach. Nawet kopany Rebel raczej nie pomagał. Później było z Sanem dużo lepiej. 

• Like 1

Witam doszło mi kilka woblerków do mojej zbiórki

Na zdjęciu obok napisałem przypuszczalnych twórców ale tak dla utwierdzenia wolę skonsultować z kolegami na formu.

Gold fish pierwszy opisany

drugi już nie ale bardzo podobne wykonanie.

trzeci engima  ? czy chodzi M.Ptak z podkarpacia? bład w opisie na zdjęciu

czwarty wielka niewiadoma

piąty inicjały ks i flaga narodowa przy inicjałach.

post-54964-0-93504000-1531508867_thumb.jpg

Edytowane przez iduss

WIDAV  dziękuje za pomoc masz racje to Stepanow  dzięki raz jeszcze

pozdrawiam.

Jak trwoga to,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,na forum Jerkbait  ;)

• Like 1

Nie wierzę że nie wiesz, z pewnością wiesz, ale nie wiesz o tym  :rolleyes:

Jeszcze nie wiem, ale dowiem się, że wiem o tym. To wtedy będę wiedział.  ;)  :lol:  :lol: .

Te rozważania tak daleko zaszły, że już nie wiadomo dokąd zmierzają!... :D

Czy wiadomo? ;)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 2