Delbanka Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Przypomło mnie sie... To wobki kolegi Władka M. Wykopałem je po dłuższej przerwie, stąd zapomniałem. Notabene jedne z lepszych na rybki z płetwą tłuszczową na pomorskich rzekach. Teraz już wiecie, czego nie wiecie Sławek wie i tak najwięcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronsii69 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Panowie kto jest twórca tych wobkow? Edytowane 19 Lipca 2018 przez Fronsii69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Panowie kto jest twórca tych wobkow?ten czarny to Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fronsii69 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Druga tura zapytania. Edytowane 19 Lipca 2018 przez Fronsii69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Druga tura zapytania1 kolumna, po lewo- Gabkory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Panowie kto jest twórca tych wobkow?Dwa pierwsze z góry te oklejane pstrążki to L.Grzyb z Gniewu (wykonane na korpusach Salmo boki zeszlifowane na płasko bardziej) Edytowane 19 Lipca 2018 przez pele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Panowie kto jest twórca tych wobkow?Panowie kto jest twórca tych wobkow?Dwa pierwsze z góry te oklejane pstrążki to L.Grzyb z Gniewu (wykonane na korpusach Salmo boki zeszlifowane na płasko bardziej)A ja prawie dałbym się posiekać, że to był Twój "tuning" Tomku (@pele)! Kiedyś (bardzo dawno) zamówiłem partię takich woblerów i byłem przekonany, że to Ty mi je przerabiałeś... Hmmm... Widać było inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wieśku,Tomek też robił tuning woblerów Salmo, Góral . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Wieśku,Tomek też robił tuning woblerów Salmo, Góral .No właśnie - jak pisałem powyżej - dałbym się posiekać, że te "poprawione" Hornety były kiedyś w moim pudełku i że zamówiłem je u Tomka... (ale mogło to być nawet ze dwadzieścia lat wstecz...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 1 kolumna, po lewo- GabkoryAlbo Mentos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 No właśnie - jak pisałem powyżej - dałbym się posiekać, że te "poprawione" Hornety były kiedyś w moim pudełku i że zamówiłem je u Tomka... (ale mogło to być nawet ze dwadzieścia lat wstecz...) Na pewno były Tomka. Też miałem z tamtego okresu . Tomek dużo eksperymentował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Może nie dwadzieścia lat wstecz ale piętnaście na pewno. Kiedyś dostałem sporą partię odrzutów korpusów Salmo (po przeróbkach były całkiem całkiem) i na jej bazie powstało sporo ciekawych woblerów. Po rozmowach z Piotrkiem Piskorskim okazało się że korpusy były przeznaczone do utylizacji i nielegalnie wypłynęły wtedy zakończyłem je przerabiać. Pewnie jeszcze gdzieś na strychu znalazłbym jakieś resztki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 No to jednak trochę dobrze kojarzyłem!... ...A pstrągi jak je lubiły! Oj!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Witam kolegów.Proszę o podpowiedz kto jest twórcą ? Inicjały T.S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Witam jezeli ktoś z kolegów rozpoznaje poniższe woblery proszę o podpowiedż.Wobler środkowy ma podpis na ogonie PGy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Górny to chyba kolegi 'obcy91' czy jakoś tak... woblery MRz bodajze Wysłane z mojego Neffos X1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Ten na dole ,, fluo,, wygląda jak Jaxon ferox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Ten na dole fluo to na 100% Hrt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Dzięki panowie za pomoc górny MRZ DOLNY HRT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Według mnie, Tomek Kolejarz ,wobler "jugol"Tomek Orlikowski "kolejarz" -tak ,ale nie typ jugol.Ten model wystrugałem 20 lat temu i część modeli Tomek kopiował. Ja już go nie robię i z Yugosławii nie jestem :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudzik Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Robiąc porządki w pudełku z woblerami znalazłem kilka szt nieopisanych z czego wobler nr 3 to salmo floating image, nigdzie nie umie znaleść parametrów schodzenia tego woblera.Co do pozostałych ,może ktoś obeznany stwierdzi producenta i poda krótką harakterystykę i zastosowanie.Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ten najmniejszy to chyba Salmo hornet,poniżej Salmo minnow i gębski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) To nie hornet. Hudzik, w wyszukiwarkę zamiast salmo floating image wpisz salmo executor 7sdr A na samej górze,to rapala skitter walk Edytowane 26 Lipca 2018 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 od dołu to Gębski ale raczej nie Irka tylko ze Złotowa, drugi salmo minnow 7 cm? wzór ok 10 letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Najmniejszy to Lovec Rapy, model Humpy 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi