Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Przypomło mnie sie... To wobki  kolegi Władka M. Wykopałem je po dłuższej przerwie, stąd zapomniałem.   Notabene jedne z lepszych na rybki z płetwą tłuszczową na pomorskich rzekach.  

Teraz już wiecie, czego nie wiecie  :P  Sławek wie i tak najwięcej  :D

• Like 2

Panowie kto jest twórca tych wobkow?

Panowie kto jest twórca tych wobkow?

Dwa pierwsze z góry te oklejane pstrążki to L.Grzyb z Gniewu (wykonane na korpusach Salmo boki zeszlifowane na płasko bardziej)

A ja prawie dałbym się posiekać, że to był Twój "tuning" Tomku (@pele)! Kiedyś (bardzo dawno) zamówiłem partię takich woblerów i byłem przekonany, że to Ty mi je przerabiałeś... Hmmm... Widać było inaczej. :)

Wieśku,

Tomek też robił tuning woblerów Salmo, Góral  ;)  :) .

No właśnie - jak pisałem powyżej - dałbym się posiekać, że te "poprawione" Hornety były kiedyś w moim pudełku i że zamówiłem je u Tomka... (ale mogło to być nawet ze dwadzieścia lat wstecz...)

• Like 1

No właśnie - jak pisałem powyżej - dałbym się posiekać, że te "poprawione" Hornety były kiedyś w moim pudełku i że zamówiłem je u Tomka... (ale mogło to być nawet ze dwadzieścia lat wstecz...)

Na pewno były Tomka. Też miałem z tamtego okresu  ;)  :) . Tomek dużo eksperymentował.

• Like 1

Może nie dwadzieścia lat wstecz ale piętnaście na pewno. Kiedyś dostałem sporą partię odrzutów korpusów Salmo (po przeróbkach były całkiem całkiem) i na jej bazie powstało sporo ciekawych woblerów. Po rozmowach z Piotrkiem Piskorskim okazało się że korpusy były przeznaczone do utylizacji i nielegalnie wypłynęły wtedy zakończyłem je przerabiać. Pewnie jeszcze gdzieś na strychu znalazłbym jakieś resztki. ;)

• Like 1

Robiąc porządki w pudełku z woblerami znalazłem kilka szt nieopisanych z czego wobler nr 3 to salmo floating  image, nigdzie nie umie znaleść parametrów schodzenia tego woblera.Co do pozostałych ,może ktoś obeznany stwierdzi producenta i poda krótką harakterystykę i zastosowanie.Dziękuję

post-61134-0-86425900-1532599770_thumb.jpg