Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Wygląda na nową custom okleinę. Takiego w katalogach nigdy nie widziałem. Nawet nowe SX-y nie mają takiej grafiki. Z resztą seria Whitefish jest powoli zatracana w Salmo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Nie każda kolorystyka bywa w katalogach. Czasami zdarza się, że w Salmo malowane są wobki pod gusta jakiegoś przedstawiciela zamawiającego u nich wobki. Może ten też jest tak malowany, albo ktoś rzeczywiście sam to zrobił. Zdarzały się przecież takie przypadki. Edytowane 6 Października 2018 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Nie każda kolorystyka bywa w katalogach. Czasami zdarza się, że w Salmo malowane są wobki pod gusta jakiegoś przedstawiciela zamawiającego u nich wobki. Może ten też jest tak malowany, albo ktoś rzeczywiście sam to zrobił. Zdarzały się przecież takie przypadki.A no były i takie. Sam mam ze dwa takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Jeszcze pomyślałem, że być może taka wersja robiona była na jakiś inny rynek... Malowanie wygląda na pierwotne, nie przerabiane... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Już parę lat ma ten filmik, ale warto popatrzeć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Warto było:) Zwłaszcza na ręczne zalewanie formy pianką - 2;45 minTo tak w kontekście małej sprzeczki o podrabianiu woblerów.W każdym gnieździe jest co innego.Czy zatem można mówić o powtarzalnym wyrobie?Chyba tylko z kształtu. I jeszcze o obciążeniu. - Jedno wystarczy - Ważne, żeby było w odpowiednim miejscu.Kiedyś też była mała sprzeczka na ten temat. A chyba wiedzy i doświadczenia pracowników Salmo nikt nie będzie kwestionował... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 (edytowane) Nie zapominajmy jeszcze o sposobie nacinania rowków pod ster. To też jest baaaardzo ważne. W Salmo mają to fajnie rozwiązane, dające powtarzalność. Ale nie zaśmiecajmy wątku . Edytowane 7 Października 2018 przez Banjo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 A tego pstrągowego malucha ktoś rozpozna? Bardzo delikatny (nawet filigranowy) wobler, który ma na brzuszku jakąś sygnaturę, ale nie wiem czyjego jest autorstwa... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Już nawet nie pamiętają, kiedy były w wodzie. Ja też. Mają lat dwadzieścia, może więcej. "Firmówki" z typową dla tamtych czasów kalkomanią i dużym, grubym sterem. Mimo, że przy takim wydaje się, że oczko powinno być w sterze, w wodzie zachowywały się chyba dość stabilnie. Mam swój typ, ale nie będę sugerować. Kto odgadnie, ten może sobie przyjąć do adopcji jeśli zechce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Już nawet nie pamiętają, kiedy były w wodzie. Ja też. Mają lat dwadzieścia, może więcej. "Firmówki" z typową dla tamtych czasów kalkomanią i dużym, grubym sterem. Mimo, że przy takim wydaje się, że oczko powinno być w sterze, w wodzie zachowywały się chyba dość stabilnie. Mam swój typ, ale nie będę sugerować. Kto odgadnie, ten może sobie przyjąć do adopcji jeśli zechce. Janusz, to woblerki Big Fish lub Profi! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Zdecydowanie BigFishe 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Potwierdzam za Michałem, Janusz to są BIGFish-e. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Ale cholerka są tylko dwa. Chyba, że któryś nie potrzebuje, a Dokusia opędzę jakimś Illexem? Chociaż w zasadzie powinien dostać pół. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Ale cholerka są tylko dwa. Chyba, że któryś nie potrzebuje, a Dokusia opędzę jakimś Illexem? Chociaż w zasadzie powinien dostać pół. Ja nie potrzebuję. Dam się opędzić! a Chłopaki się ucieszą! Edytowane 9 Października 2018 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 A ja się chętnie zrzeknę na rzecz Sławka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Wieśku i Michale dziękuję . Od Janusza dostałem już kiedyś wobka, BigFish-e mam. Także Janusz może znajdzie się ktoś, kto je bardziej potrzebuje do swojej kolekcji. Gdybyś jednak nalegał , to u mnie na pewno będą dobrze czuć się ze swoimi braćmi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 To dzięki Michał. Tak sobie Sławku pomyślałem, że u Ciebie będą miały najlepiej. Nic z nich szczególnego. Tyle, że parę lat mają. Może na jakąś podmiankę będą? A o Wiesiu mówią, że ma woblerów coś koło miesięcznej produkcji Salmo. No i ostatnio chyba woli Japonki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jonek222 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 A tego pstrągowego malucha ktoś rozpozna? Bardzo delikatny (nawet filigranowy) wobler, który ma na brzuszku jakąś sygnaturę, ale nie wiem czyjego jest autorstwa... IMG_0632.JPGCześć DokuśTo ja go zrobiłem, skąd go masz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Cześć DokuśTo ja go zrobiłem, skąd go masz.Jak jesteś z Gorzewa pod Ryczywołem, to sprawa się szybko wyjaśni. A nie łowiłeś nim przypadkiem w Kończaku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jonek222 Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Jak jesteś z Gorzewa pod Ryczywołem, to sprawa się szybko wyjaśni. A nie łowiłeś nim przypadkiem w Kończaku?Nie mieszkam w Gorzowie pod Gostyninem . Wysłane z mojego Neffos C5 Max przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Jak jesteś z Gorzewa pod Ryczywołem, to sprawa się szybko wyjaśni. A nie łowiłeś nim przypadkiem w Kończaku?Jasiu, to ja łowiłem w Kończaku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Jasiu, to ja łowiłem w Kończaku! Sprawdziłem Gorzewo w Wiki i znalazłem jedno w obornickim, gmina Ryczywół. Stąd pomysł, że być może znalazłeś go nad Kończakiem. Autor pytał skąd go masz? Ty się brachu przyznaj, że masz w Gostyninie jakąś babę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Trochę z innej beczki. Co jest na zdjęciu, to wiadomo. Pamięta ktoś oznaczenie koloru ? Nie mogę sobie w tej chwili przypomnieć. Coś mi się kojarzy z nazwą ghost, ale silver ghost to całkiem inne ubarwienie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 11 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 (edytowane) SGH. Z tym że np Boxer SGH ma czerwone gardło, więc to jest starsze malowanie. Nowsze ma dodatkowo grafitowe łuski. Edytowane 11 Października 2018 przez Kamil_Olsztyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordG Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Czy ktoś poznaje te przynęty? Pierwszy od góry ma napis na sterze D.PAT, drugi RYNA. https://zapodaj.net/e63b2f36e8ef6.jpg.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi