Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie każda kolorystyka bywa w katalogach. Czasami zdarza się, że w Salmo malowane są wobki pod gusta jakiegoś przedstawiciela zamawiającego u nich wobki. Może ten też jest tak malowany, albo ktoś rzeczywiście sam to zrobił. Zdarzały się przecież takie przypadki.

Edytowane przez Banjo
  • Like 3

Nie każda kolorystyka bywa w katalogach. Czasami zdarza się, że w Salmo malowane są wobki pod gusta jakiegoś przedstawiciela zamawiającego u nich wobki. Może ten też jest tak malowany, albo ktoś rzeczywiście sam to zrobił. Zdarzały się przecież takie przypadki.

A no były i takie. Sam mam ze dwa takie.

Warto było:)

Zwłaszcza na ręczne zalewanie formy pianką - 2;45 min

To tak w kontekście małej sprzeczki o podrabianiu woblerów.

W każdym gnieździe jest co innego.Czy zatem można mówić o powtarzalnym wyrobie?

Chyba tylko z kształtu.

I jeszcze o obciążeniu. - Jedno wystarczy - Ważne, żeby było w odpowiednim miejscu.Kiedyś też była mała sprzeczka na ten temat.

A chyba wiedzy i doświadczenia pracowników Salmo nikt nie będzie kwestionował...

• Like 1

Nie zapominajmy jeszcze o sposobie nacinania rowków pod ster. To też jest baaaardzo ważne. W Salmo mają to fajnie rozwiązane, dające powtarzalność.

Ale nie zaśmiecajmy wątku  ;) .

Edytowane przez Banjo
  • Like 1

Już nawet nie pamiętają, kiedy były w wodzie. Ja też. :)  Mają lat dwadzieścia, może więcej. "Firmówki" z typową dla tamtych czasów kalkomanią i dużym, grubym sterem. Mimo, że przy takim wydaje się, że oczko powinno być w sterze, w wodzie zachowywały się chyba dość stabilnie. Mam swój typ, ale nie będę sugerować. Kto odgadnie, ten może sobie przyjąć do adopcji jeśli zechce.  

post-48366-0-85791000-1539107666.jpg

post-48366-0-74020600-1539107685.jpg

• Like 2

Już nawet nie pamiętają, kiedy były w wodzie. Ja też. :)  Mają lat dwadzieścia, może więcej. "Firmówki" z typową dla tamtych czasów kalkomanią i dużym, grubym sterem. Mimo, że przy takim wydaje się, że oczko powinno być w sterze, w wodzie zachowywały się chyba dość stabilnie. Mam swój typ, ale nie będę sugerować. Kto odgadnie, ten może sobie przyjąć do adopcji jeśli zechce.  

Janusz, to woblerki  Big Fish lub Profi!

• Like 2

Ale cholerka są tylko dwa. :( Chyba, że któryś nie potrzebuje, a Dokusia opędzę jakimś Illexem? Chociaż w zasadzie powinien dostać pół. :D

Ja nie potrzebuję. ;) Dam się opędzić! :D a Chłopaki się ucieszą! :)

Edytowane przez Dokuś
  • Like 2

Wieśku i Michale dziękuję :) . Od Janusza dostałem już kiedyś wobka, BigFish-e mam. Także Janusz może znajdzie się ktoś, kto je bardziej potrzebuje do swojej kolekcji. Gdybyś jednak nalegał  ;) , to u mnie na pewno będą dobrze czuć się ze swoimi braćmi  ;) .

• Like 1

To dzięki Michał. Tak sobie Sławku pomyślałem, że u Ciebie będą miały najlepiej. Nic z nich szczególnego. Tyle, że parę lat mają. Może na jakąś podmiankę będą? A o Wiesiu mówią, że ma woblerów coś koło miesięcznej produkcji Salmo. No i ostatnio chyba woli Japonki.

• Like 2

Jasiu, to ja łowiłem w Kończaku! :)

Sprawdziłem Gorzewo w Wiki i znalazłem jedno w obornickim, gmina Ryczywół. Stąd pomysł, że być może znalazłeś go nad Kończakiem. :) Autor pytał skąd  go masz? Ty się brachu przyznaj, że masz w Gostyninie jakąś babę. ;)

• Like 1