Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o pomoc w identyfikacji twórców woblerów. Pierwszy to pływający model ze sterem schodzący ok. 1,5 m, regularna praca na boki, dł. ok. 10 cm, waga ok. 10-12 g, piana, malowanie góra oliwka, srebrne boczki z malowaną fakturą łuski i pomarańczowy brzuch. Drugi to bezsterowiec, dł. ok. 10 cm, waga ok. 12-15 g, malowanie bardzo ciemny grzbiet przechodzący w oliwkę, srebrne boki ze strukturą łuski chyba folia alu, zaznaczona linia boczna, oko z tworzywa. 

Dzięki za pomoc  ;)

post-59931-0-69124600-1541107918_thumb.jpg

post-59931-0-77470000-1541107932_thumb.jpg

post-59931-0-41412100-1541107941_thumb.jpg

• Like 1

Ten ze sterem jest z "przyłowu" ale wówczas był kompletny, od tego czasu fajnie na niego połowiłem i dla tego szukam info o twórcy. Podejrzewałem, że bezsterowiec pochodzi z Basoni ale chciałem się upewnić. 

Ten ze sterem wygląda na Siudaka.

• Like 1

Witam, szukam nazwy modelu woblera Siek-M. Woblery mają ok. 8,5-9cm i są bardzo podobne do Siek Ukleja 8cm, ale dużo bardziej pękate, co najmniej dwa razy grubsze i cięższe. Bardzo dziękuje za pomoc, nigdzie w sieci nie mogę znaleźć tych woblerów :( Woblery zaznaczyłem czerwoną gwiazdką ;)

Pozdrawiam,

Paweł

post-62093-0-43535500-1541432628_thumb.jpg

post-62093-0-87437100-1541432636_thumb.jpg

• Like 1

Witam, szukam nazwy modelu woblera Siek-M. Woblery mają ok. 8,5-9cm i są bardzo podobne do Siek Ukleja 8cm, ale dużo bardziej pękate, co najmniej dwa razy grubsze i cięższe. Bardzo dziękuje za pomoc, nigdzie w sieci nie mogę znaleźć tych woblerów :( Woblery zaznaczyłem czerwoną gwiazdką ;)

Pozdrawiam,

Paweł

Zapytaj bezpośrednio twórcy. Jest na naszym forum: @sieko.

• Like 1

Po pierwsze Józek tak nie malował.

Po drugie popatrz jak wyglądają ogony józkowych woblerów. On daje wkrętki i inaczej układa się farba.

Jest jeszcze więcej szczegółów, ale to na początku powinno Tobie wystarczyć do rozróżnienia.

Mam pewne przypuszczenia co do ich twórcy, ale pewności nie mam. Czy kupiłeś je od kogoś z Dolnego Śląska?

• Like 1