Banjo Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 ..Panowie ..kto to uczynił?? P3107589.jpg P3107590.jpg https://www.woblery-jr.pl 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 ..dzięki .. no to jeszcze coś bardziej "historycznego" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Prawdopodobnie A.Konowrocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 "..dzięki .. no to jeszcze coś bardziej "historycznego" Oklejony złotą "łuską"- kółeczek z foli po papierosach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Dzisiaj korzystając z chwili wolnego, robiłem porządki i natrafiłem na takie wobki w swojej szafce.to są Sendale czy Gębale?? czy może jakieś "no name"Kilka lat wstecz taki zestaw " trociowy " sprzedałem na allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Kilka lat wstecz taki zestaw " trociowy " sprzedałem na allegro Może tak być Chociaż rzeka Łeba lubi te z niebieskim grzbietem:) Edytowane 10 Marca 2019 przez Gadget Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Może tak być Chociaż rzeka Łeba lubi te z niebieskim grzbietem:) Z tego co pamiętam to kotwiczki były niespecjalne, chyba druciane , takie brązowe. Może to tylko podobieństwo, a może i nie. Dokładnie to brat wystawiał, a listonosz wiózł z Podlasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 To ja z mniej efektownych. Ktoś kojarzy? Pozostałości po zbieractwie.Szczególnie o te mniejsze chodzi. Stery mają metalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Pierwszy to stary wyrób Tapsa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Oklejony złotą "łuską"- kółeczek z foli po papierosach?..dokładnie, kołeczka z folii chyba z dziurkacza Prawdopodobnie A.Konowrocki..A Konowrocki byl juz znany w wędkarskim świecie gdy kupiłem takie woblery, bylo to jakieś ~ 25 lat temu. Ostał się ten jeden - tego już nie urwę - trafia do pudla "przynęt zasłużonych" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) ..dzięki .. no to jeszcze coś bardziej "historycznego" P3107595.jpg Jest to wobler krakowski, ale autora nie znam. Edytowane 11 Marca 2019 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Potwierdzam Słaba jakość steru i lakieru W miarę łowneCzy te woblerki są jeszcze gdziekolwiek dostępne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Jest to wobler krakowski, ale autora nie znam... bardzo prawdopodobne - wobler kupiony w Krakowie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) .. bardzo prawdopodobne - wobler kupiony w Krakowie... Post #1719 http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-86--------Pierwszy to stary wyrób TapsaPost #2011 http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-101____________ Edytowane 11 Marca 2019 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Post #1719 http://jerkbait.pl/topic/59463-co-to-za-wobler/page-86 ..bardzo podobny faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) ..bardzo podobny faktycznie ...ale niestety tylko podróba... w krakowskiej barwenie mowili na to "woblery studenta"... bardzo charakterystyczne jest połączenie steru i stelaza - jeden otworek (średnicy drutu) przez który przechodzi drut stelaza... bardzo fajne przynęty:) Edytowane 11 Marca 2019 przez czarny1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 ...ale niestety tylko podróba... w krakowskiej barwenie mowili na to "woblery studenta"... bardzo charakterystyczne jest połączenie steru i stelaza - jeden otworek (średnicy drutu) przez który przechodzi drut stelaza... bardzo fajne przynęty:)..nie jestem pewien czy Barwena już była wtedy -przypuszczam ze woblery te kupiłem u Zdziska A na Bohaterów Stalingradu lub u Adama Sikory (na Mazowieckiej chyba) nie mieszkałem w Krakowie może dlatego Barweny nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 To ja z mniej efektownych. Ktoś kojarzy? Pozostałości po zbieractwie.Szczególnie o te mniejsze chodzi. Stery mają metalowe.Ten u góry to mój wyrób.Stary,pewnie z 20 lat,jeden z pierwszych piankowców(forma nr 10) Ten model jest mniejszy 8-9cm,bo mam oczko pod noskiem.Jeszcze był około 2cm dłuższy z oczkiem z noska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Michał, dłuższego też mam, ale oczko... nie zwróciłem uwagi. Co jak co, ale że Twojego wyrobu nie poznałem to wstyd i poruta ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makra Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 CZĘŚĆ PROSZĘ O POMOC W IDENTYFIKACJI WOBLERÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Nr 7 to Gusman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Takie płaskie i wygrzbiecone jak nr 1 , choć w nieco innym malowaniu , były kiedyś wobki MRM . Zarówno maluszki takie jak na zdjęciu , jak i większe siódemki bodajże . Albo model podobny jest tu po prostu , bo ten ster jakiś taki inny nieco ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 1 to M.Kaczówka kiedyś MRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 27 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 1 Kaczówka. 5 Gębski, 7 Gusman. 2 kojarzy mi się z radzieckimi Aquami ale to nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 1 to nie MRM inne oczka, inne wygrzbiecenie inne paski (malowanie nie to) Miałem kiedyś wobki wzorowane na Markowych i ten je przypomina. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi