robert7704 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 To jest wobler Albina Marczuka z Bogatyni {Dzidek}Jak to Dzidka wobek to dość stary . Trochę ich widziałem. Ale takiego nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Sławku tak mi się zdawało ale wolałem gafy uniknąć. Dolny wydaje mi się "K.Gębski", wydaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Sławku tak mi się zdawało ale wolałem gafy uniknąć. Dolny wydaje mi się "K.Gębski", wydaje.... Michale, właśnie co do tego dolnego, tak jak Ty też mam dylemat. Może to być Gębski, albo całkowicie inny twórca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Witam ktoś poznaje te wobki.większy to raczej produkcja Gębski, jak ster naostrzony to możę nawet ŚP. Henryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 po chropowatości steru , może Kolejorza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jak to Dzidka wobek to dość stary . Trochę ich widziałem. Ale takiego nie. Mam jeszcze jeden wobler chyba tego samego twórcy, też mega lowny w określonych warunkach, może te zdjęcia rozwieja wątpliwości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 po chropowatości steru , może Kolejorza ? ster faktycznie jakiś taki dziwny ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Mam jeszcze jeden wobler chyba tego samego twórcy, też mega lowny w określonych warunkach, może te zdjęcia rozwieja wątpliwości..To raczej tego wykonawcy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Jakieś namiary na twórce? A może kolega chciałby odsprzedać jakieś sztuki? Za Wszelkie info będę wdzięczny ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Michale, właśnie co do tego dolnego, tak jak Ty też mam dylemat. Może to być Gębski, albo całkowicie inny twórca.Im dłużej się przyglądam Sławku, tym bardziej mi pasuje, że Henia. A ster? Nie znamy historii wobka. Ster mógł być wymieniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Panowie, pomożecie? To jedyna fota jaką mam, szukałem i nie znalazłem nic podobnego, a niestety w ubiegłym sezonie bezpowrotnie zawisła na drzewie.. Wysłane z mojego SM-A600FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Ściąć drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Co to za staruszek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Im dłużej się przyglądam Sławku, tym bardziej mi pasuje, że Henia. A ster? Nie znamy historii wobka. Ster mógł być wymieniany. A mnie Januszu jest coraz bliżej (po malowaniu) do stwierdzenia, że to może faktycznie być robota Tomka (kolejorz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Musiał bym mieć w rękach, ale kurczę coś Kolejarza podobnego kształtu miałem a w identycznym malowaniu a innym kształcie nawet mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian kukwa Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wie ktoś co to za wobler ma wklęsły ster i chyba miedziane druty jest bardzo stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wie ktoś co to za wobler ma wklęsły ster i chyba miedziane druty jest bardzo stary Wstaw zdjęcie. Teraz to tylko wróżenie może odbywać się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Stary glowacicowy killer mistrza połowu tej ryby z Leska. Długość ok 13cm. Inicjały "LD". Wrzucę fotki dla potomnych. Wzorował się pewnie na "tych" nieznanych (podobno z Krakowa) o których wcześniej już pisałem. _______ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 WitamKoledzy potrzebna pomoc co to za wobler? Nie pamiętam producenta.Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Wiktor, wobler ten wygląda na Lovec-Rapy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Tak jest. Lovec Rapy Ablet, pewnie 10cm (lub 8cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Witam ktoś poznaje te wobki.Ten na dole,to Kolejarz.Kowice Mustad,kołka Assan odwrotnie skręcane.Jeden z pierwszych piankowców,o mu sie podkład zmarszczył.Ja ten model nazywałem "Sportowy" , bo taki opływowy.Łowił trocie na Słupii, jak były. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 To ja się poddaję. Jak poznajecie po kółkach i kotwicach. Chociaż tu akurat widać, że kotwiczki mogły zostać zmienione. Typowałem Henia Gębskiego, bo o takim kształcie i malowaniu miałem jego, w bardziej pstrągowych rozmiarach. Trochę ten niebieski mi nie pasuje, ale nie muszę wszystkich kolorów pamiętać. Chyba jednak widać, że ktoś od kogoś musiał zapożyczyć. No i w życiu bym nie poznał ze zdjęcia, że ten z pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Tak jest. Lovec Rapy Ablet, pewnie 10cm (lub 8cm).Mam Arek dwa o długości 4 cm. Nawet nie pamiętam dokładnie pochodzenia, chyba przy okazji jakichś zawodów ktoś z południa tym handlował. Porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ablet to nie porażka!!! Z Krakowa (Jurek i chyba Zygmunt) handlowali, firmy nie pamietam w tej chwili. Woblery zjeb****ste nie tylko na pstragi od tych 4cm po 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi