MZieli10 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Mam Arek dwa o długości 4 cm. Nawet nie pamiętam dokładnie pochodzenia, chyba przy okazji jakichś zawodów ktoś z południa tym handlował. Porażka.Mam 2 sztuki. Za jedną "porażkę" kolega dawał 2 Oryginale i Countdowna ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Chętnie bym oddał te swoje dwa za jedną Rapalkę. Co można zrobić z woblerem, który prawie nie pracuje i tylko przy jednej prędkości prowadzenia? Bo każde nawet delikatne przyspieszenie powoduje wykładanie się i wypłynięcie na powierzchnię. Korekta oczka nic nie daje, dociążenie też. Może macie z nimi jakieś swoje doświadczenia, ja piszę o swoich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Cześć. Wiktor wstawił moją fotkę, bo po koleżeńsku poprosiłem Go o identyfikację. Wobler rzeczywiście wygląda na ablet'a, ma ok 7-7,5 cm. Powiem tak: to nie jest porażka, te wobki pozamiatały, być może ze względu na malowanie - coś jak koza\śliz. Leżały dwa kilka lat w pudełku aż doczekały się łowienia, jeden mi został, jeden zabrał przekaban. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć tych woblerów, chodzi o rozmiar ok 7,5cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Miałem kiedyś podobne 2 szt. . Większe nieco. Opisane: SHARK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Można poszukać w sklepach u Czechów: https://www.frausrybar.cz/Wobler-Lovec-Rapy-Ablet-8-cm-d636.htm Tylko twój to może być starszy model. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez Banjo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) "Co można zrobić z woblerem, który prawie nie pracuje i tylko przy jednej prędkości prowadzenia? Bo każde nawet delikatne przyspieszenie powoduje wykładanie się i wypłynięcie na powierzchnię."Żeby nie zanudzać ryb od lat 80+ idealnie pracującymi "zabawkami" można na płytkich wodach (np. typu San) "zapodać" szarpanie w tej chwili znane jako twitching. Okonie ukryte przy brzegach zbiornika solinskiego pomiędzy trawami a brzegiem wychodzą też do takich wadliwych i "źle" prowadzonych wabików z głębokości 2-3m wiec określenie "płytka woda" może mylić. Aaaaa "5" w kolorze ciemnego brązu prowadzona z nurtem w sposób wymieniony wyżej kasowała w sierpniu każdego kropka pod "Salamandrą" na wodzie do kolan. "4" rewelacja na "zero" czy ciepła woda w lecie (wakacje). Zresztą moja drobnica 3.5/4cm podobnie. @SterilMam ten sam kolor ale 10cm. Na duże pstragi i przypadkowe głowatki choć wytrzymałość tych wobkow w zębach glowacicy jest żadna. Do kompletu jeszcze pstrażek, lipień. A sandacze jak ładnie w nie walą. Wystarczy reklamy. _______ Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez trout master 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Cieszę się że mam tu tylu zacnych kolegów z ogromną wiedzą.W związku z tym , ja z zapytaniem .Czyje one 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) https://www.facebook.com/pages/category/Fishing-Store/DykBaits-hand-made-wobblers-338226736384313/ jakby co w archiwum allegro też jest link przy okazji jest nr do tego Pana nadal aktywny można zadzwonić się spytać. Takie trochę na wzór woblerów kwiskich,chyba że się mylę. Pozdrawiam Edytowane 2 Maja 2019 przez bartosz311287 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 2 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Kolega jest też tu na forum http://jerkbait.pl/user/48921-mietek1982/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Zagadka na dziś ma minimum 7 lat (znajomy proszący o identyfikację dostał go ponad 7 lat temu, darczyńca już niestety nie żyje), ale równie dobrze może mieć kilkanaście lub kilkadziesiąt...Ktoś ma pomysł czyj to wyrób? Z cech charakterystycznych - dupka ścięta pod kątem, maleńkie kotwiczki (chyba rozmiar 16), kółka łącznikowe skręcane odwrotnie niż te najczęściej spotykane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Według mnie to wobler K.Gębskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 A to co za cudo?Ze sterem 22 cm, bez steru 16 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 A to co za cudo?Ze sterem 22 cm, bez steru 16 cm.Chińskie nawiązanie do Rapali X-Rap Magnum... Niektóre dobrze pracują i łowią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Chińskie nawiązanie do Rapali X-Rap Magnum... Niektóre dobrze pracują i łowią.Bardzo dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon123 Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Witam wie ktoś może kto jest twórcą tych jerków?Na tym większym są inicjały MK albo ML. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makra Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Witam czyje to sa woblery ? z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 trójka wygląda na abu hi-lo, przydałoby się wyraźniejsze foto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) Cześć Koledzy! Czy ktoś rozpozna czyjego autorstwa są te dwie kleniówki? Mają około 2cm długości i są b. ciężkie... Edytowane 27 Maja 2019 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Wieśku,te wobki przypominają mi wobki Janusza Trzepizura. Raczej były robione na jazie . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Wieśku,te wobki przypominają mi wobki Janusza Trzepizura. Raczej były robione na jazie . Jak zwykle niezawodny jesteś Sławku! Może i tak jest!... Faktycznie widzę tu elementy stylu Janusza Trzepizura... Dzięki! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Wiesiu, a Ty masz w arsenale armatę do rzucania takimi gigantami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Wiesiu, a Ty masz w arsenale armatę do rzucania takimi gigantami? To nie giganty Janusz! Mają zaledwie 2cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 Ja właśnie to miałem Wieśku na myśli. Czyżbyś nabył coś UL? No i podziwiam Sławka, który poznaje, że zrobione pod jazia nie klenia. Żyję nadal w nieświadomości, że w zasadzie jednym i drugim takie maluszki nie robią różnicy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Ja właśnie to miałem Wieśku na myśli. Czyżbyś nabył coś UL? No i podziwiam Sławka, który poznaje, że zrobione pod jazia nie klenia. Żyję nadal w nieświadomości, że w zasadzie jednym i drugim takie maluszki nie robią różnicy. Januszu, znam Janusza Trzepizura osobiście i mam kilka takowych wobków, i rozmawiałem z Nim o nich. Zaklinał się, że są na jazie . A że klenie siadają, widać taki urok tych wobków . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Januszu, znam Janusza Trzepizura osobiście i mam kilka takowych wobków, i rozmawiałem z Nim o nich. Zaklinał się, że są na jazie . A że klenie siadają, widać taki urok tych wobków .Jeszcze nic nie siada... Dopiero będę na nie łowił, to okaże się co i jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi