jachu Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jak tak mówi, to niech tak zostanie. Ja mogę odwołać się do swoich, ewentualnie kolegów doświadczeń. J. Trzepizór jako producent ma znacznie większe możliwości weryfikacji "jaziowości" maluszków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Jeszcze nic nie siada... Dopiero będę na nie łowił, to okaże się co i jak... Czekamy Wiesiu na wiadomości w tej sprawie. Tylko kurka nie trociowy Talon, no i na Szachtach raczej kiepsko z jaziami i kleniami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba11 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Czy ktoś wie coś o tym woblerze? Wykonany z pianki, chyba późne lata 90-te. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Korpus Salmo 7 lub 9cm. Pomalować i wstawić ster może każdy. Ten ster (i wobek) musiałby być z pierwszych "wytrysków" jeżeli to oryginal. Sam miałem gdzieś formę " 7" bo była cholernie łowna. Ale gdzie ci ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Witam. Czy to wobler salmo ? Ktoś może już to wcześniej widział lub łowił na niego? Albo wie kto mógł go zrobić. Długość 5 cm . Dziękuję z góry za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Wygląda jak ten salmiaczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Wygląda jak ten salmiaczek.Dzięki za info . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2019 Być może to egzemplarz z początków produkcji modelu jeszcze pod marką Dragon, model Shad bodaj. Nie pamiętam czy był taki kolor w katalogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Czy ktoś z Was słyszał kiedyś o firmie Mirmin? Ponoć pod tą nazwą były tworzone woblery, a może tylko je sprzedawano? Tego nie wiem. Mam jednego woblera i jest wykonany techniką z Czarnego, czyli materiałem oklejony. Ma namalowane skrzela oraz płetewki i linię boczną (linia kreskowa). Ster pokryty lakierem. Może ktoś coś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Daj fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Daj fotkę. Proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Witam. Czy to wobler salmo ? Ktoś może już to wcześniej widział lub łowił na niego? Albo wie kto mógł go zrobić. Długość 5 cm . Dziękuję z góry za pomoc . IMG_20190605_114053.jpg IMG_20190605_114041.jpgTo nie jest Executor, a tym bardziej Salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Czy ktoś z Was słyszał kiedyś o firmie Mirmin? Ponoć pod tą nazwą były tworzone woblery, a może tylko je sprzedawano? Tego nie wiem. Mam jednego woblera i jest wykonany techniką z Czarnego, czyli materiałem oklejony. Ma namalowane skrzela oraz płetewki i linię boczną (linia kreskowa). Ster pokryty lakierem. Może ktoś coś wie.A to nie jest kooperacja Pawła Mireckiego z Robertem Minkiewiczem?! Malowanie i oklejenie charakterystyczne dla ich pomocnika, a właściwe wsparcia konstrukcyjnego Wojtka Sielskiego. Mam takiego wobka od Wojtka: Edytowane 12 Czerwca 2019 przez Krab 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 A to nie jest kooperacja Pawła Mireckiego z Robertem Minkiewiczem?! Malowanie i oklejenie charakterystyczne dla ich pomocnika, a właściwe wsparcia konstrukcyjnego Wojtka Sielskiego. Mam takiego wobka od Wojtka: 3574CF9D-A8BB-4E55-97EC-C366E5804E52.jpeg Krzyśku dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie masz rację. Sprzedający nazwał go Mirmin, jakby wziąć pierwsze litery nazwisk twórców tych wobków (MIRecki i MINkiewicz), to by pasowało. Masz jakiś kontakt do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Krzyśku dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie masz rację. Sprzedający nazwał go Mirmin, jakby wziąć pierwsze litery nazwisk twórców tych wobków (MIRecki i MINkiewicz), to by pasowało. Masz jakiś kontakt do nich?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Panowie czy to są woblery p. Tomasza Kacpury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 18 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2019 Panowie czy to są woblery p. Tomasza Kacpury ? p. Tomasz.jpg Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Może coś ktoś wie o tych wobkach? Wygląda na to, że inspiracją ich powstania są Hornety (Salmo). Z góry dziękuję za odpowiedź. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Rozbiecki Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Czyj to? (foto z FB). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Po kalkomanii obstawiałbym Big Fisha po tuningu przez szalonego markeratora ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Witajcie, może zna ktoś twórcę tego woblera boleniowego? Jakiś czas temu kupiłem w zestawie tu na forum i chętnie jeszcze kilka bym takich odkupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Czyj to? (foto z FB).Po kalkomanii obstawiałbym Big Fisha po tuningu przez szalonego markeratora Big Fish lub Profi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Witajcie, może zna ktoś twórcę tego woblera boleniowego? Jakiś czas temu kupiłem w zestawie tu na forum i chętnie jeszcze kilka bym takich odkupił. To wobler Dandi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) Witajcie, może zna ktoś twórcę tego woblera boleniowego? Jakiś czas temu kupiłem w zestawie tu na forum i chętnie jeszcze kilka bym takich odkupił.Tanto od Daniela Zaremby (Dandi), bardzo łowne woblery. Daniela znajdziesz na FB, tutaj Go nie ma... Zapytam jeszcze w tym wątku: czy ktoś wie czyjego autorstwa jest ten wobler? (nabyłem kiedyś na giełdzie JB) Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez Fossegrim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ace Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 To wobek nieżyjącego już mojego kolegi Szczepana Michny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi