Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

@TroutHunters, ten duzy wobler głowacicowy to na 95% tzw „sądecki”, podobne do woblerów Janusza Widła ale nie ten twórca.

Z pozostałych widzę Dorado, Gembale, Storki. Żabki Dorado i te małe Storki to dobre wobki na klenie.

Dzieki wielkie za odpowiedz, niestety nie doszukalem sie  w necie nic na temat tego woblera duzego.

• 4 tygodnie później...

Drut jaki ma kolor? Ile maja cm? Pianka czy inny materiał?

Kształty wyglądają podobnie jak moje ale malowanie kogoś innego. Stery też robione ręcznie.

Ja nawet jak malowałem ręcznie to nigdy to co na foto, choć niektóre były podobne. Z jakich okolic te wobki? Gdzie kupione/znalezione/zdobyte? :)

Panowie zeby nie tworzyc nowego tematu postanowilem zapytac tutaj. Szukam woblera szczupakowego o o długości minimum 15 cm jezeli ma byc smukły albo 12 cm jezeli bardziej pekaty, wadze najlepiej minimum 30 gramów ktory i to najwazniejsze niezle lata przy rzucaniu spinningiem. Niezle to znaczy nie tyle ze musi leciec daleko ale zeby nie koziołkowal przy locie i przy co drugim rzucie nie pracowal bo przednia kotwica zahaczyla o linke. Macie jakies propozycje? Z gory dzieki

Panowie zeby nie tworzyc nowego tematu postanowilem zapytac tutaj. Szukam woblera szczupakowego o o długości minimum 15 cm jezeli ma byc smukły albo 12 cm jezeli bardziej pekaty, wadze najlepiej minimum 30 gramów ktory i to najwazniejsze niezle lata przy rzucaniu spinningiem. Niezle to znaczy nie tyle ze musi leciec daleko ale zeby nie koziołkowal przy locie i przy co drugim rzucie nie pracowal bo przednia kotwica zahaczyla o linke. Macie jakies propozycje? Z gory dzieki

mam rapale Maxxx Rap 13-15cm oraz Megabass magnum 13

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Panowie, kto zmajstrował te wobki. Długość 4 cm, tonące, powyżej 3 gram, ale każdy o innej wadze. Wykonane z żywicy, bardzo ładnie przystrojone, jedna kotwica, ale nie na końcu ogonka. Stery chyba wycinane u Konrada.

post-54908-0-47986000-1572075401_thumb.jpg    post-54908-0-25695000-1572075417_thumb.jpg