Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy woblery na foto pierwsze trzy to krakuski ?

I czyje są dwa pozostałe? Może ktoś coś wie ? Z góry dziękuję za wszelkie informacje. 

attachicon.gif IMG_20191014_143236.jpgattachicon.gif IMG_20191014_143207.jpg

Skoro już jesteś Sławku przy tablicy ;) , to nie wydaje się Tobie, że te dwa wobki na dole mogą być Marka Kaczówki?

Skoro już jesteś Sławku przy tablicy ;) , to nie wydaje się Tobie, że te dwa wobki na dole mogą być Marka Kaczówki?

Skoro już mnie Janusz złapałeś przy tablicy  ;) , też miałem takie odczucie na początku, ale przyglądając się im dłużej nie jestem pewien. Troszkę inne proporcje niż widziałem w innych wobkach MRM. Dlatego też nie pisałem. Gdybym był pewien to bym odpowiedział Robertowi. Przecież Janusz wiesz, że ze mnie dobry człowiek  ;) .

• Like 3

Dzięki Panowie za info .

A tak na marginesie.  Wziąłem część tych wobków na testy . 

2 i 3 od góry to killery na klenia . Oczy przecierałem ze zdumienia .

Nr 4 miałem 3 szt oddałem w dobre ręce.  Zielony czeka na debiut. 

Coś jest w tej ręcznej robocie . ;)

Pozdrawiam.

• Like 1

Ten zielony na samym dole może być kolegi Darka Jankowskiego z Gniewu. Tak na 80-90%. Raczej na pewno woblery 4 i 5 nie są tego samego twórcy.

Tomku, nie wiedziałem, że Darek robi takie woblery. Nie chwalił się tym, albo może mam już kłopoty z pamięcią  ;) .

post-63946-0-67744200-1573072993_thumb.jpg

post-63946-0-90092100-1573073004_thumb.jpg

Wobler znaleziony na początku lat 90 na jednej z wakacyjnych wypraw nad Bugiem. Pomimo kilku prób do dnia dzisiejszego  nie udało się ustalić twórcy.

Długość 20 cm, stan oraz uszkodzenia wskazują na jego wiek. Za każdą informację będę wdzięczny, liczę na Waszą pomoc.

Czesc

Czy ktos wie kogo sa te woblery?

attachicon.gif P1040786.JPG

attachicon.gif P1040787.JPG

Pozdrawiam

Adam

Ten na dole ewidentny wobek  ś.p. Wiktora Błażejczyka, którego z przyjacielem wspominaliśmy właśnie sobie w Zaduszki. Folia z papierosów Golden i cała reszta tak charakterystyczna dla jego woblerów, że trudno pomylić z innymi.

• Like 2