Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś z kolegów rozpoznaje czyje to cudo?

Dodam że tonący - nurkujący na "główkę".

Miałem kiedyś podobnego ale stawał na ogonie i miał dodatkowo kropki i inne znaki rozpoznawcze. Ten niestety nie ma. Oba jednak oklejone tą samą szmatą. Chodzi mi po głowie Leszek Dylewski.

Raczej wykonanie L. Dylewskiego, jego woblery "dupki" miały malowane na czerwono, Jak ma opis L.D. to na 100% Dylewskiego ręka go strugała. Tkanina w tamtych czasach była różnego pochodzenia, najczęściej z lumpeksu.

Raczej wykonanie L. Dylewskiego, jego woblery "dupki" miały malowane na czerwono, Jak ma opis L.D. to na 100% Dylewskiego ręka go strugała. Tkanina w tamtych czasach była różnego pochodzenia, najczęściej z lumpeksu.

Gdyby tak było, to by Robert nie pytał o rozpoznanie twórcy. Materiał, którym okleja się wobki był kupowany i rozprowadzany wśród twórców z Czarnego. Tak więc w podobnym czasie kilku twórców używało tego samego materiału. Nie od dziś wiadomo, że Lech Dylewski miał swoich uczniów i Oni ze sobą współpracowali, również przy kupnie materiału.

• Like 2

Witam, potrzebuję opinii forumowych speców odnośnie pochodzenia woblerów ze zdjęć. Konkretnie tego żółtego i pomarańczowego. Kupiłem je tutaj na forum jako woblery SS. Po otrzymaniu przesyłki widniały na nich czerwone podpisy SS takie, jak na pozostałych. Miałem je w wodzie na próbę i dzisiaj miałem wysłać fotkę znajomemu i ku mojemu zdziwieniu z podpisu prawie nie było widzieć, a gdy przejechałem po nich palcem zupełnie znikły. I tu moje pytanie: czy ktoś sprzedał mi woblery innego twórcy i podpisał je cienkopisem czy to woblery SS? Znacie kogoś, kto robi jeszcze takie woblery bez podpisu? Dzięki za wszelkie info?23a98448521efce565791674eaf02e73.jpg684fa0869b035391ae876179d6060f79.jpg6a25a81936d22092d03acac734ee90bc.jpgd65cea726de9c9ac46694cb93720b1a8.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Dobrze ,że swoje imię pamiętasz(czy przypomnieli?!)

Wobki Sławka Szuszkiewicza...co ciekawe miałem ziomka Sławek Szyszkiewicz-strażak 120kg adrenaliny(cholera na gaszeniu chemii poparzył płuca i po wielu chemiach,okrojony zeszłym rokiem odszedł).

Śpieszmu się kochać ludzi tak szybko odchodzą...

Swoją drogą: szanuj je szczęściarzu. Kultowe wobki. Praca dość oryginalna, ale pstrągi są zwykle "na tak" ;-)

Wobki na pewno warte uwagi, jednak trochę mnie zdziwiły te znikające podpisy autora tych wyrobów. Z taką formą podrabiania woblerów to się jeszcze nie spotkałem. Chyba, że to jakaś baardzo stara i limitowana seria SS????

Na moje to nie są woblery pana Sławka. Kolory nie Sławkowe. I ta "kalkomania"????‍♂️

Puknij do @kielo lub @banjo oni wiedzą.

Swoją drogą to zdziwiony jestem że Sławek @banjo jeszcze nie zabrał głosu. ????

Halo halo Sławku???????

• Like 1

Ktoś z kolegów rozpoznaje czyje to cudo?

Dodam że tonący - nurkujący na "główkę".

Miałem kiedyś podobnego ale stawał na ogonie i miał dodatkowo kropki i inne znaki rozpoznawcze. Ten niestety nie ma. Oba jednak oklejone tą samą szmatą. Chodzi mi po głowie Leszek Dylewski.

Więc tak wobler może być wykonany przez Leszka ale ster Na pewno nie jest to jego robota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2

Na moje to nie są woblery pana Sławka. Kolory nie Sławkowe. I ta "kalkomania"‍♂

Puknij do @kielo lub @banjo oni wiedzą.

Swoją drogą to zdziwiony jestem że Sławek @banjo jeszcze nie zabrał głosu.

Halo halo Sławku???

Grześku, stawiasz mnie psychologicznie w trudnej sytuacji  ;) . Przecież koledzy prawie skaczą sobie do oczu ;) . A co będzie, jak powiem, że nie są to Sławka? Najlepiej by było jakbym potwierdził, że to jednak Sławkowe  ;) . Niestety nie mogę ani potwierdzić, ani zaprzeczyć. Nie mam pewności, wobków drewnianych Sławka mam niewiele.

Ale, jak kol. @dante chce mogę zdjęcie wysłać do Sławka z prośbą o jego opinię. 

• Like 1

Więc tak wobler może być wykonany przez Leszka ale ster Na pewno nie jest to jego robota

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jacku, to nie jest Leszka wobler. Zakładam, że ten wzór szmaty był okresowo wykorzystywany i mam wobki Leszka na takiej szmacie. Wówczas, jak i teraz, oczka mocujące linkę, maja inny kształt, niż to na zdjęciu.

• Like 2

Panowie @dante i @Tomek TJ, proszę animozje wyjaśniać na priv, wyłącznie na priv. Ujawnianie prywatnej korespondencji jest co najmniej nieeleganckie, a udowadnianie na forum, że "moja racja jest najmojsza" nie służy niczemu dobremu.

Proszę zakończyć tę dyskusję w tym miejscu.

• Like 4