Banjo Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Jasne, że tkanina. poniżej wobek L.D., tylko inaczej tkanina ułożona . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Ktoś z kolegów rozpoznaje czyje to cudo?Dodam że tonący - nurkujący na "główkę".Miałem kiedyś podobnego ale stawał na ogonie i miał dodatkowo kropki i inne znaki rozpoznawcze. Ten niestety nie ma. Oba jednak oklejone tą samą szmatą. Chodzi mi po głowie Leszek Dylewski. Raczej wykonanie L. Dylewskiego, jego woblery "dupki" miały malowane na czerwono, Jak ma opis L.D. to na 100% Dylewskiego ręka go strugała. Tkanina w tamtych czasach była różnego pochodzenia, najczęściej z lumpeksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Raczej wykonanie L. Dylewskiego, jego woblery "dupki" miały malowane na czerwono, Jak ma opis L.D. to na 100% Dylewskiego ręka go strugała. Tkanina w tamtych czasach była różnego pochodzenia, najczęściej z lumpeksu. Gdyby tak było, to by Robert nie pytał o rozpoznanie twórcy. Materiał, którym okleja się wobki był kupowany i rozprowadzany wśród twórców z Czarnego. Tak więc w podobnym czasie kilku twórców używało tego samego materiału. Nie od dziś wiadomo, że Lech Dylewski miał swoich uczniów i Oni ze sobą współpracowali, również przy kupnie materiału. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Może Piotra Kordasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Witam, potrzebuję opinii forumowych speców odnośnie pochodzenia woblerów ze zdjęć. Konkretnie tego żółtego i pomarańczowego. Kupiłem je tutaj na forum jako woblery SS. Po otrzymaniu przesyłki widniały na nich czerwone podpisy SS takie, jak na pozostałych. Miałem je w wodzie na próbę i dzisiaj miałem wysłać fotkę znajomemu i ku mojemu zdziwieniu z podpisu prawie nie było widzieć, a gdy przejechałem po nich palcem zupełnie znikły. I tu moje pytanie: czy ktoś sprzedał mi woblery innego twórcy i podpisał je cienkopisem czy to woblery SS? Znacie kogoś, kto robi jeszcze takie woblery bez podpisu? Dzięki za wszelkie info? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 SS jak Stanisław Szuszkiewicz i jego strzygi kupione w sklepie Corona Fishing. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Strzygi ok, tylko mi chodzi o te dwa po prawej: żółty i pomarańczowy. To chyba krąpiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Sławomir Szuszkiewicz jak coś, nie mylic ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert7704 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tylko Sławomir . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterS Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 No tak Jakoś Sławomira ostatnio z pamięci wymazałem w Sylwestra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Dobrze ,że swoje imię pamiętasz(czy przypomnieli?!) Wobki Sławka Szuszkiewicza...co ciekawe miałem ziomka Sławek Szyszkiewicz-strażak 120kg adrenaliny(cholera na gaszeniu chemii poparzył płuca i po wielu chemiach,okrojony zeszłym rokiem odszedł).Śpieszmu się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Swoją drogą: szanuj je szczęściarzu. Kultowe wobki. Praca dość oryginalna, ale pstrągi są zwykle "na tak" ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Swoją drogą: szanuj je szczęściarzu. Kultowe wobki. Praca dość oryginalna, ale pstrągi są zwykle "na tak" ;-)Wobki na pewno warte uwagi, jednak trochę mnie zdziwiły te znikające podpisy autora tych wyrobów. Z taką formą podrabiania woblerów to się jeszcze nie spotkałem. Chyba, że to jakaś baardzo stara i limitowana seria SS???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Chyba wobki robione dla Corona Fishing mają tylko sygnaturę CF lub wcale. Tak jest z SS, ale też z równie świetnymi wobkami Pawła Grzecznika czy Marka Jaryczewskiego. Edytowane 13 Stycznia 2020 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wysłałem fotki do CF i odpisali, że "nie wyglądają jak oryginały". Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Pana Sławka można na FB z imienia i nazwiska znaleźć. Więc może łatwiej jemu zadać pytanie o oryginalność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Na moje to nie są woblery pana Sławka. Kolory nie Sławkowe. I ta "kalkomania"????♂️Puknij do @kielo lub @banjo oni wiedzą. Swoją drogą to zdziwiony jestem że Sławek @banjo jeszcze nie zabrał głosu. ????Halo halo Sławku??????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Ktoś z kolegów rozpoznaje czyje to cudo?Dodam że tonący - nurkujący na "główkę".Miałem kiedyś podobnego ale stawał na ogonie i miał dodatkowo kropki i inne znaki rozpoznawcze. Ten niestety nie ma. Oba jednak oklejone tą samą szmatą. Chodzi mi po głowie Leszek Dylewski.Więc tak wobler może być wykonany przez Leszka ale ster Na pewno nie jest to jego robota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Na moje to nie są woblery pana Sławka. Kolory nie Sławkowe. I ta "kalkomania"♂Puknij do @kielo lub @banjo oni wiedzą.Swoją drogą to zdziwiony jestem że Sławek @banjo jeszcze nie zabrał głosu. Halo halo Sławku??? Grześku, stawiasz mnie psychologicznie w trudnej sytuacji . Przecież koledzy prawie skaczą sobie do oczu . A co będzie, jak powiem, że nie są to Sławka? Najlepiej by było jakbym potwierdził, że to jednak Sławkowe . Niestety nie mogę ani potwierdzić, ani zaprzeczyć. Nie mam pewności, wobków drewnianych Sławka mam niewiele.Ale, jak kol. @dante chce mogę zdjęcie wysłać do Sławka z prośbą o jego opinię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Więc tak wobler może być wykonany przez Leszka ale ster Na pewno nie jest to jego robota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jacku, to nie jest Leszka wobler. Zakładam, że ten wzór szmaty był okresowo wykorzystywany i mam wobki Leszka na takiej szmacie. Wówczas, jak i teraz, oczka mocujące linkę, maja inny kształt, niż to na zdjęciu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Panowie @dante i @Tomek TJ, proszę animozje wyjaśniać na priv, wyłącznie na priv. Ujawnianie prywatnej korespondencji jest co najmniej nieeleganckie, a udowadnianie na forum, że "moja racja jest najmojsza" nie służy niczemu dobremu.Proszę zakończyć tę dyskusję w tym miejscu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achtenczarli Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Witam koledzy, znów potrzebuje Waszej ekspertyzy, co to za woblerek ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achtenczarli Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 To może z grubej rury, pomożecie Panowie ? ; ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trilung Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 (edytowane) Siek,rapala,storm,patyczak,ze dwa z Czarnego,menart,raki rebela?,gloog parys...Trochę wszhstkiego,chyba na każdą rybę coś by podpasował. Edytowane 18 Stycznia 2020 przez trilung 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi