Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz już niedostępny, ale był jak najbardziej. Pierwotnie żółć była ciemniejsza, ciepła, niejaskrawa - moim zdaniem fajniejsza.

Podobnie było z Salmo Tiny YT te pierwsze żółte uwielbiam - a klenie i jazie jeszcze bardziej, żarówiaste to już nie to...

• Like 1

To też ciekawostka . Jeśli chodzi o kolor . ;)

attachicon.gif 20200216_181517.jpg

Salmo co jakiś czas zmieniało kolory. 

Twój jest taki bardziej...cytrynowy. Były seryjnie sprzedawane zarówno takie jak Twój jak i z cieplejszym żółtym, była też wersja seledynowa. 

Czerwony w pasy już nie produkowany. 

post-52268-0-15901100-1581939023_thumb.jpg

• Like 3

Wpadł mi w ręce o to taki woblerek. Długość 7.5 cm, oklejany sreberkiem po opakowaniach od papierosów. Cechy charakterystyczne: małe oczęta, jakby miał pracować w głębinach i wzrok mu nie jest potrzebny ;)  :lol:  oraz ster o charakterystycznym kształcie i kolorze, o grubości 1 mm. Wielkość i ubarwienie wskazują na wkurzanie troci  ;)  :) . Starannie wykonany, czyli nie jeden został taki wykonany ;) . Może ktoś, coś wie na jego temat: np. twórca. Z góry dziękuję za pomoc.    

Już dowiedziałem się, całkiem przypadkowo, kto jest twórcą tego wobka. Jest nim Andrzej Bełcikowski z Puław.

• Like 1

Już dowiedziałem się, całkiem przypadkowo, kto jest twórcą tego wobka. Jest nim Andrzej Bełcikowski z Puław.

Raczej tak, chociaż poziome oczko w dupce u Andrzeja nietypowe, podobnie te czarne i czerwone kropeczki. Sam czasami robiłem x-y, kropki pisakiem do CD na jego wobkach. O Małym z Puław (bo pewnie o niego chodzi) kiedyś Tobie Sławku wspominałem.

• Like 2

Raczej tak, chociaż poziome oczko w dupce u Andrzeja nietypowe, podobnie te czarne i czerwone kropeczki. Sam czasami robiłem x-y, kropki pisakiem do CD na jego wobkach. O Małym z Puław (bo pewnie o niego chodzi) kiedyś Tobie Sławku wspominałem.

Tak, Januszu wspominałeś  ;)  :) . Ale mnie chodziło o tego wobka:

post-54908-0-97315000-1582145792_thumb.jpg

O tego wobka pytałem blisko dwa lata temu  ;)  :) .

• Like 2