Skocz do zawartości

Co to za wobler?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A pstrąg raczej na "sto pro" Big Fish, DAM czy Cormoran. Na 100 gdzieś takie dawniej widziałem. Kumple nawet chyba miał takiego i inny (klenik) na głowacice. Jaka jego wielkość?

_____

Widzę ze do mojego nikt nie ma pomysłu. Na 95% to bardzo stary Krakusek, przy czym nie wiem, czy to dzieło p. Czulaka, p. Prałata , wspólne czy nie... jakieś pomysły?

Po kształcie wobka i nacięciu steru wyglada jak Krakusek ale kolorystyki tej nie przypominam sobie.

____

Edytowane przez trout master

A pstrąg raczej na "sto pro" Big Fish, DAM czy Cormoran. Na 100 gdzieś takie dawniej widziałem. Kumple nawet chyba miał takiego i inny (klenik) na głowacice. Jaka jego wielkość?

_____

Po kształcie wobka i nacięciu steru wyglada jak Krakusek ale kolorystyki tej nie przypominam sobie.

____

tak dam to będzie teraz dostałem zdjęcia steru dzięki

Muszę dokładnie go zmierzyć. Może się pomyliłem. Gdybym nadal mieszkał w Krakowie to po prostu bym się umówił z p. Prałatem na kawę i zakup, a przy okazji zapytał.

Z tego samego źródła mam krakuska nr1 7cm, już wygięty ster ale pod innym kątem i korpus z drewna. Kusi żeby go użyć na pstrągach, ale trochę żal.

@kardi85, jeśli w tym metalowym kotwice są oryginalne, to na 99% dzieło radzieckiej myśli technicznej.

Edytowane przez etherni

A jakie to lata? Ten napis pierwszy raz w życiu widzę na jakimkolwiek woblerze. :)

To ten sam model co kiedyś wrzuciłem tego "złotego" z kółeczek z foli z papierosów?

Ten sam twórca. Stosował stery metalowe i z poliwęglanu. Nie wiem kiedy je zrobił, mogę tylko przypuszczać. Też mam z napisem Turbo, ale malowany, bez oklejania.

To chyba modyfikacja jakiegoś seryjnego woblera

attachicon.gif IMG_20200307_155042.jpgattachicon.gif IMG_20200307_155020.jpg

To nie jest seryjny, znaczy firmowy wobler. To też wobler Jerzego Niewiarowskiego, tylko nitowany metalowy ster został zastąpiony sterem z poliwęglanu.

• Like 1