trout master Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) A pstrąg raczej na "sto pro" Big Fish, DAM czy Cormoran. Na 100 gdzieś takie dawniej widziałem. Kumple nawet chyba miał takiego i inny (klenik) na głowacice. Jaka jego wielkość?_____Widzę ze do mojego nikt nie ma pomysłu. Na 95% to bardzo stary Krakusek, przy czym nie wiem, czy to dzieło p. Czulaka, p. Prałata , wspólne czy nie... jakieś pomysły?Po kształcie wobka i nacięciu steru wyglada jak Krakusek ale kolorystyki tej nie przypominam sobie. ____ Edytowane 6 Marca 2020 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 A pstrąg raczej na "sto pro" Big Fish, DAM czy Cormoran. Na 100 gdzieś takie dawniej widziałem. Kumple nawet chyba miał takiego i inny (klenik) na głowacice. Jaka jego wielkość?_____ Po kształcie wobka i nacięciu steru wyglada jak Krakusek ale kolorystyki tej nie przypominam sobie.____tak dam to będzie teraz dostałem zdjęcia steru dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Mero 5 to banan z Pulaw 100 procent .Pozostale 3 poza 1 tez mi wygladaja na Pulawy jednak tu pewnosci nie mam .Co do tworcow tez sie domyslam jednak calkowicie nie jestem pewny . Edytowane 6 Marca 2020 przez lamiglas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Widzę ze do mojego nikt nie ma pomysłu. Na 95% to bardzo stary Krakusek, przy czym nie wiem, czy to dzieło p. Czulaka, p. Prałata , wspólne czy nie... jakieś pomysły? Sławku, a jakiej długości jest ten wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 A może ktoś coś o tych wie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 4 Moja Pulawy skad ty je wyciagasz to prawdziwe antyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Gdybyś nie strugał to by nie wypływały z niebytu historii ... Edytowane 6 Marca 2020 przez Fred A 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) Nie są z niebytu tylko z pudełka z szafy Edytowane 6 Marca 2020 przez mero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Sławku, a jakiej długości jest ten wobler?6,5 cm okolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Ktoś coś kto kiedy ?Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 6,5 cm okolo To mi nie ułatwiłeś . Pewnie domyślasz się dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi85 Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Mam taki metalowy wobler, może ktoś coś wie na jego temat? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Skoro pytamy to proszę. Co to i czyje to jest?Napis raczej nie do podrobienia. ______ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) Muszę dokładnie go zmierzyć. Może się pomyliłem. Gdybym nadal mieszkał w Krakowie to po prostu bym się umówił z p. Prałatem na kawę i zakup, a przy okazji zapytał. Z tego samego źródła mam krakuska nr1 7cm, już wygięty ster ale pod innym kątem i korpus z drewna. Kusi żeby go użyć na pstrągach, ale trochę żal. @kardi85, jeśli w tym metalowym kotwice są oryginalne, to na 99% dzieło radzieckiej myśli technicznej. Edytowane 7 Marca 2020 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Skoro pytamy to proszę. Co to i czyje to jest?Napis raczej nie do podrobienia. ______ Skoro pytasz. To odpowiadam: dalej jesteśmy w Krakowie . Jerzy Niewiarowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Skoro pytasz. To odpowiadam: dalej jesteśmy w Krakowie . Jerzy Niewiarowski.A jakie to lata? Ten napis pierwszy raz w życiu widzę na jakimkolwiek woblerze. To ten sam model co kiedyś wrzuciłem tego "złotego" z kółeczek z foli z papierosów? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 A jakie to lata? Ten napis pierwszy raz w życiu widzę na jakimkolwiek woblerze. To ten sam model co kiedyś wrzuciłem tego "złotego" z kółeczek z foli z papierosów? Ten sam twórca. Stosował stery metalowe i z poliwęglanu. Nie wiem kiedy je zrobił, mogę tylko przypuszczać. Też mam z napisem Turbo, ale malowany, bez oklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 No to dziękuję za info.Miłego weekendu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To chyba modyfikacja jakiegoś seryjnego woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 "Dziurka", nacięcie po sterze i struktura łuski jak w starym, dobrym Corado.Dobra długość sandaczowa. Pieczątka raczej nie. https://bazar.fishing.pl/aukcje/przynety/firmowy-wobler-corado-7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To nie pieczątka to druk na kartce ,przyklejony i polakierowany Długość 11 cm z grzechotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 To chyba modyfikacja jakiegoś seryjnego woblera IMG_20200307_155042.jpg IMG_20200307_155020.jpg To nie jest seryjny, znaczy firmowy wobler. To też wobler Jerzego Niewiarowskiego, tylko nitowany metalowy ster został zastąpiony sterem z poliwęglanu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Jak z grzechotką to odpadam. Nie przypominam sobie czy Corado miały grzechotkę. Oczka podobne, ich kolor coś jak mosiądz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mero Opublikowano 7 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Sławku dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi