Czechofil Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Może Jacek Górny , mam jego woblery jaziowe. Szacun dla kolegi - przed chwilą Jacek potwierdził, że to jego wyrób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam spin Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 przecież to Jugol z przełomu z połowy lat 90 XX w., pudełko o tym mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Cześć, wiecie może Koledzy z jakich czasów pochodzi ten jugolek? W jakich latach były sprzedawane w takich opakowaniach? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalkanapisz co ma napisane na sterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ster wygląda tak.Natomiast na pudełku opis zarówno Ugly Duckling jak i Ruzno Pace. Ten drugi to chyba późniejsza produkcja, na sterze Ugly Duckling. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Ruzno Pace - to pierwsze modele, później przemianowane na Ugly Duckling, ale to te same woblery, choć jakościowo te pierwsze były najlepsze!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Ruzno Pace - to pierwsze modele, później przemianowane na Ugly Duckling, ale to te same woblery, choć jakościowo te pierwsze były najlepsze!... potwierdzam, mam te i te tyle że w mniejszych rozmiarach Edytowane 9 Marca 2020 przez pit1982 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Mniejszych na razie u mnie brak, a te będą na szczupaki. Z maluchów pojawiło się dzisiaj u mnie między innymi takie stadko. Wyprodukowane w Irlandii oraz Glass Shad Rap made in Finland.Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Marca 2020 przez dante 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad wędkarz Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Najmniejszy Original rewelacja na klenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Spotkał się ktoś z Was z takim woblerkiem? (To trociowy wobler). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Spotkał się ktoś z Was z takim woblerkiem? (To trociowy wobler). Dodam, że nie ma żadnej sygnatury... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Wiesiu ja wiem czyj on jest. On Ci jest mój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Wiesiu ja wiem czyj on jest. On Ci jest mój. No niesamowite! Artur, nie wiedziałem, że robisz woblery!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Oczywiście żart Zacnie wygląda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
das171 Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Mogę się mylić , wygląda na wobka Marcina Michalaka ze świdwina . Pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 13 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Mnie też w końcu to dopadło. Czy ktoś wie, czyje to woblery mogą być: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Mnie też w końcu to dopadło. Czy ktoś wie, czyje to woblery mogą być: IMG_20200313_212049959.jpg IMG_20200313_212106152.jpg IMG_20200313_212124781.jpg IMG_20200313_212153335.jpg Duża szansa jest na to, że to są Sieki. Edytowane 14 Marca 2020 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Dzięki,Takie też podejrzenia były sprzedającego - nie wiedział dokładnie co to za wobki. Dodam, że mają 12 cm (bez steru), a sieki kojarzą mi się głównie z małymi woblerami. I jeszcze te stery mnie zastanawiały - okrągłe i wyprofilowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Sieki są robione w takiej długości i z takimi sterami, np. do Finlandii. Był taki okres, że lubowali się oni w takich sterach, mowa o Finach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 To może znowu ja z jakimiś cudakami. Lokalizacja woblerow San-Lesko. Wyglądają na drewniane. Stery raczej oryginalne poza złotym (ster mój). Pierwszy od góry na 99.99% balsa. Wielkości 3-4cm. Jak ktoś orientuje się co to za twory to proszę pisać. Ten najmniejszy na dole może być mój ale ... ______ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthropod Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Witam wszystkich Ktoś wie czyjej robótki są te ślicznotki ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ace Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Arko,trzeci od góry to wobek Szczepana Michny z Krosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Ktoś z Was podpowie, kto wykonał tego wobka? Długość 6 cm, pływający, ster rynienkowy (jak w Krakuskach), małe oczka mocujące linkę i kotwice, cienki (chyba 0.6 mm) drut na stelaż. Kierunek puławski raczej nie wchodzi w rachubę . Edytowane 15 Marca 2020 przez Banjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 A ja wręcz przeciwnie pociągnę temat puławski i zapytam Andrzeja czy ten większy to jego dzieło? Wobka dostałem jakieś 18 lat temu od sąsiada z informacją że zrobiony na włostowicach.A może ktoś rozpoznaje tego mniejszego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Prosze o identyfikacje dwóch woblerow. Tzn jeden wiem że salmo, ale chciałbym się dowiedzieć czy to jakiś stary model czy jeszcze nie. A drugi kompletnie nie mam pojęcia kogo to wyrób. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Salmo Bullhead. W tym kolorze i ze sterem SDR to już dość stary okaz. Wyżej zapewne K.Gębski ze Złotowa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi